Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu depunerea dosarului la Academia de Politie


gabrielll

Recommended Posts

Vreau sa devin politist, deja am inceput pregatirea pentru academie dar am o problema care ma macina si ma pune pe ganduri . In trecut am suferit o condamnare si anume:Masura educativa a libertatii supravegheate pe timp de 1an.  Vreau sa ma inscriu pentru Academie . Pot intra? avand in vedere ca la finalul sentintei de atunci am intrebat judecatoarea si mi-a confirmat ca pot  intra in structurile Mai,Mapn fara probleme intrucat am primit sentina sub supraveghere . Mentionez ca nu am cazier judiciar Aveam 16 ani la finalizarea procesului acum am 20 

Link to comment

IN baza articolului 101 lit b cod penal infractiune de talharie Ma poate impiedica aceasta mizerie?Pacat ca nu se tine cont de fapte eu am asistat la aceasta infractiune ca martor si am fost cercetat ca inculpat dar nu mai conteaza  probabil din aceasta cauza am si primit atunci masura educativa a libertatii supraveghete

Link to comment
 • Moderator

Trebuie să te orientezi spre alt domeniu, pentru că poliţist nu poţi deveni. Una dintre condiţiile pentru recrutarea candidaţilor sună cam aşa:

"să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni"

Tu ai fost condamnat pentru o faptă cu intenţie, înseamnă că ai antencedente penale.

Link to comment

Antecedentele Penale sunt prevazute in Cazierul judiciar iar eu nu sunt inscris in cazierul judicar avand fapte penale e gol golut iar judecatoarea de pe atunci mi-a garantat ca nu o sa am probleme .

                  

           Clar pentru depunerea dosarului trebuie sa depui o cerere la ipj de unde faci parte sa ti fie aprobata pentru a particia la concurs .

Link to comment

eu am participat si la concursul pentru admitere in Ministerul Justitiei si am picat pe mana mea dar am intrat in concurs (agenti penitenciare) aici sunt aceleasi regulimi am scos cazierul cand am participat la admitere in cadrul ministerului justitiei pentru agenti penitenciare exact aceleasi reguli sunt prevazute si acolo cu antecedente penale ori in curs de urmarire penala 

Link to comment
 • Moderator

Prietene, eu îţi spun să te reorientezi. Poliţia Română nu are nici în clin, nici în mânecă vreo legătură cu agenţii de penitenciare, iar infractorii dovediţi şi condamnaţi nu au ce căuta printre noi. 

Link to comment

Marius, sunt aceleasi reguli? Pentru ca imi amintesc ca un baiat scria aici pe forum ca l-au refuzat pentru o amenda administrativa, ma gandesc ca fapta asta este mai grava de atat.

Link to comment

Ramane de vazut oricum multumesc pentru raspuns dar eu in curs de urmarire penala nu sunt iar MASURA EDUCATIVA A LIBERTATII SUPRAVEGHEATE nu denota un infractor oricum revin cu un raspuns dupa ce ma voi consulta cu un specialist .

Link to comment
 • Moderator

Măi băiatule, măsura aia e o măsură de siguranţă ce se dispune după condamnare, tu ai impresia că vorbeşti cu nea Dorel de pe şantier aici? Una e faza de urmărire penală şi alta e condamnarea. Vorbeşte cu specialistul şi vezi ce se întâmplă, dar îţi garantez că vei avea dosarul respins, pentru că se verifică absolut tot, inclusiv modul de comportament în societate, iar dacă nu corespunzi, pa şi pusi.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Din moment ce ai primit o pedeapsă aplicată de o instanţă de judecată, înseamnă că ai fost găsit vinovat (posibil nu am de unde să ştiu, pentru complicitate din ce spui tu), iar astea înseamnă că ai fost condamnat.

Nu ştiu ce condiţii de recrutare sunt la Penitenciare, dar condiţia care am enunţat-o mai sus este valabilă pentru instituţiile de înăţămând care pregătesc poliţişti.

De asemenea nu trebuie omis faptul că verificările care se fac de către poliţie sunt mai amănunţite iar chiar şi în cazul în care a intervenit reabilitarea şi pe cazier nu îţi mai apar faptele respective pentru care ai fost condamnat, în momentul în care poliţistul din cadrul serviciului de resurse umane te verifică, te asigur că primeşte aceste informaţii.

Aşa zisa curăţire a cazierului judiciar se face doar pentru documentele destinate publicului, în cazul documentelor interne ale poliţiei aceste informaţii nu se şterg niciodată.  :clip:

Link to comment

MUltumesc pentru raspuns . Nu sunt convins intrucat judecatorul cu procurorul de caz mi-au confirmat ca nu voi avea probleme in viitor in aceasta cariera . Conditiile pentru admitere in cadrul Ministerului Justitiei idem Academie;) 

                                     Condiţii pentru participarea candidaţilor la concursul de admitere:

 să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
 să cunoască limba română scris şi vorbit;
 să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
 să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
 să fie declaraţi “APT” din punct de vedere medical şi psihologic;
 să nu fi suferit condamnări (cu executarea/suspendarea executării pedepsei, amendă 
penală), să nu se afle în curs de urmărire penală sau judecată pentru săvârşirea de 
infracţiuni;
 să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ şi 
să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală pe fiecare an de 
studiu de minimum 8.00;
 să aibă vârsta de maxim 35 de ani împliniţi în anul concursului de admitere;
 să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile;
 să nu fi fost eliberaţi din motive imputabile sau destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 
7 ani;
 să accepte, în situaţia în care vor fi declaraţi „ADMIS”, interzicerea ori restrângerea 
exercitării unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti prevăzute de Legea nr. 293/28.06.2004 
privind statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională 
Penitenciarelor republicată;
 să accepte efectuarea de verificări asupra activităţii şi comportamentului lor în situaţia 
în care vor fi declaraţi „ADMIS”.
Candidaţii vor depune la compart


iar eu am participat la acest concurs cu toate ca sunt un asa zis'' infractor'' 

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Tu o ţii tot pe a ta. Nu au nicio treabă gardienii de la penitenciare cu poliţiştii din Poliţia Română. Da, eşti infractor dovedit şi condamnat, iar printre noi nu ai ce căuta. Nu eşti convins? Depune dosarul şi vezi cine ţi-l acceptă. 

 • Upvote 1
Link to comment

cu toate ca eu sunt un asa zis ''infractor'' s-ar putea sa am un comportament mai bun ca al tau in societate tu prin raspunsul care mi l-ai dat dai dovada de grosolanie lipsa de devotament si de echilibru tu nu vorbesti cu un fost parnaias . mi ai raspuns te am inteles ramane sa ma descurc eu de acum sa stau de vorba cu un specialist . Majoritatea politistilor nu vorbesc la Imperativ  iar din cate observ tu nu faci pentru un politist la felul cum raspunzi. Multumesc anticipat:)

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

A vorbi la "imperativ" cum zici tu face parte chiar din procedurile Poliţiei Române. A doua la mână, eu sunt deja poliţist şi nu îmi doresc infractori colegi, înţelegi? Du-te la specialistul tău şi lasă-ne pe noi...dacă poţi de tot.

Link to comment

Sunt in anul 2 la psihologie umana si te am analizat doar din interventiile tale aici pe forum dar crede-ma nu ai abilitatile unui politist devotat mai ai de munca mult . Multumesc pentru sfaturile date si mult succes in meserie ;)

 • Downvote 2
Link to comment

Cum ai dedus tu din ce o scris el  ca nu are abilitatile unui politist? Esti un fel de Gog, Houdini? Oamenii ti-au explicat cum sta treaba, daca ii crezi e bine daca nu de ce ai mai venit aici? Oricum, ti-am spus de un baiat care pentru ca a primit o amenda ca a dat cu o piatra intr-un geam cand era mai mic si pentru aia a fost respins, unde plasezi ce ai facut tu fata de asta?

 

P.S. Daca ai facut si un an la taxa la alta facultate nu mai poti merge la academie.

Link to comment
 • Member

Cat tupeu sa ai sa-i spui unui politist care a facut scoli si s-a pregatit ani pentru a deveni politist cum trebuie sa vorbeasca ca politist?

Ai studiat si tu 2 ani de psihologie si faci analize...patetic. Sa procedezi la fel si cand mergi la medic sa-ti scrie o reteta. ;)

Link to comment
 • Moderator

:) Din nou ai dat cu băţul în baltă. Vezi că unii dintre noi sunt absolvenţi de Psihologie.:)) Sunt curios la ce curs ai învăţat tu să faci analize anamnestice şi comportamentale din scris...

Link to comment

Nu stiu cum se gasesc toti delincventii sa creada ca pot intra in politie. Faptul ca ai avut acea pata in trecut gabrielll, spune multe despre tine. Cum poti sa crezi ca te-ar fi bagat acei politisti ca si complice daca tu de fapt ai fost martor? Ia in calcul ca politistii se intalnesc zilnic cu tot felul de personaje care incearca sa fenteze adevarul.Si nu stiu cati dintre noi au crezut varianta relatata de tine mai sus.

Orienteaza-te in alta parte. Sau inscrie-te, tot acelasi raspuns vei primi.

Link to comment
 • Active member

Gicule ...

Ia citeste aici:

 

CONDIŢII LEGALE pentru recrutarea candidaţilor la concursul de admitere:

 1. să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
 2. să cunoască limba română scris şi vorbit;
 3. să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
 4. să fie declaraţi "apt" din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I.;
 5. să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs;
 6. să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
 7. să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
 8. să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
 9. să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
 10. nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
 11. îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

Si cu asta ti-a inchis pliscul orice politist de la resurse umane care are "in lucru" dosarul tau de candidat. Acum ca tu ai fost un mic talhar, intentionat sau nu, ca oi fi fost la momentul nepotrivit, in locul nepotrivit, chiar nu ma intereseaza, cert e ca o condamnare pt talharie CU SIGURANTA nu e o conduita admisa si practicata in societate, chiar daca a fost acum 4 ani.

Acum, cum te-or fi admis pe tine cei de la penitenciare, chiar nu ne priveste, pt ca din cate oi fi observat si tu, aici e un forum al politistilor, dar chiar si asa, sa stii ca verificarile continua si dupa admitere ;)

 

PS Mi se pare mie sau cei care intra aici pt prima oara pentru informatii sunt din ce in ce mai tupeisti? Intra, au pretentia sa li se puna totul pe tava ca si cum li se cuvine si cand primesc raspunsuri care nu le convin o dau in nesimtire cu oameni care sunt sinceri cu ei si care au ceva vechime tocmai in sistemul in care ei inca nu au reusit sa intre si aici sa nu se creada ca ma refer la mine. Sunt altii cu mai multa experienta decat mine.

Vedeti-va lungul nasului ca nu e vina noastra ca ati participat la o talharie, ca sunteti prea scunzi ca sa indepliniti baremul de inaltime sau prea lenti ca sa luati probele sportive

Edited by Ben
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Dragă gabrielll

 

Păi vezi ... în timp ce la Penitenciar sunt respinşi doar cei ce au condamnări cu executarea pedepsei, cu suspendarea pedepsei sau cu amendă penală, după cum tu singurel ai scris:

 

să nu fi suferit condamnări (cu executarea/suspendarea executării pedepsei, amendă penală), să nu se afle în curs de urmărire penală sau judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

 

pentru cei care vor să devină poliţişti, condiţiile sunt mai stricte şi nu sunt acceptaţi candidaţii care au suferit orice fel de condamnare penală.

 

Recrutarea candidaţilor

 

CONDIŢII LEGALE ŞI CRITERIILE SPECIFICE pentru recrutarea candidaţilor la concursul de admitere în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, în Şcolile de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca

 

Condiţii legale:
[ ...]
h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;

 

 

Întregul text îl poţi lectura singurel aici:

 

Cât despre analizele care le faci tu pe aici, te asigur că habar nu ai pe ce lume trăieşti, doar te faci singur de râs.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.