Jump to content
POLITISTI.ro

Ţeapă pe Mercador.ro în valoare de 1.400 RON!


TutunaruFlorin50

Recommended Posts

Buna ziua! Cum scrie si in titlu, tocmai am luat o teapa pe mercador.ro de 1.400 de RON. Trebuia sa primesc un Samsung Galaxy S4 contra sumei respective, insa am primit un amarat de PSP Sony, care clumea, nici nu functioneaza.  De dimineata am ridicat coletul, am dat banii, la iesirea din posta am constatat ca nu e telefonul si m-am intors in posta, insa respctivul de acolo mi-a zis ca nu are ce-mi face. (tin sa mentionez ca nu am primit nici mandat acasa, nici numar de inregistrare, nu am semnat nimic la posta).
Intrebarea mea este : Daca merg sa fac o reclamatie la politie, rezolv ceva? Am inteles ca trebuie sa cer neaparat un numar de inregistrare si sa merg cu copia la posta pentru a opri transferul de bani, pe motiv de frauda. Astept mai multe detalii, de la cine mai competent decat mine. Multumesc.

Link to comment

Normal, pentru că doar nu pot fi mai competenţi decât unul ca tine. Nu ştiu de ce mai pierzi vremea să te duci pe acolo, din moment ce eşti atât de competent şi le ştii pe toate.

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Ma asteptam sa gasesc mai multa intelegere aici, nu sa fiu criticat pentru exprimarea mea. Ma criticati ca ma bazez pe faptul ca nu o sa se intample nimic la politie? Da, sunt mii de cazuri in care politia nu a facut nimic, am dreptul sa fiu sceptic. 

 • Upvote 1
 • Downvote 8
Link to comment
 • Member

Galaxy S4...1400 ron?!? :shock:  De unde stii tu cancanistule ca Politia nu a rezolvat mii de cazuri??Ha? :slapb: Iti place sa te uiti la stiri de doi lei care n-au nici o treaba cu realitatea?Cum spune si Cristi...iti meriti soarta!Eu zic sa mai comanzi un Iphone 5 cu 1200 ron ! Si apoi sa spui iarasi ca de fapt Politia nu face nimic...bine ca esti tu destept!mai ales ca faci astfel de targuri!

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment

Imi e rusine ca suntem compatrioti! Poate eu sunt un prost OTV-ist, cum ma catalogati voi, dar ajutorul ala de care vorbiti voi unde e? Se cere ca pe forumul acesa sa nu fie adresa injurii si sa nu denaturam integritatea persoanelor membre, dar voi doar judecati, fara sa va implicati activ in adevarata problema. Imi pare rau ca am apelat la sfaturile dumneavoastra. Numai bine.

 • Upvote 1
 • Downvote 11
Link to comment
 • Moderator

Ai intrat aici solicitând ajutor, dar cu o lipsă bun simţ ai mai şi pus condiţii stabilind repede cine doreşti să-ţi răspundă şi cine nu. Asta în condiţiile în care ai dovedit că naivitatea ta (ca să nu fiu dur în exprimare) nu are limite. Ar trebui să-ţi fie ruşine pentru "naivitatea" ta şi lipsa de bun simţ coroborată cu tupeul pe care le etalezi fără să eziţi datorită complexului de superioritate ce îţi afectează raţiunea.

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Dragă TutunaruFlorin50

 

Dacă apreciezi că deţii probe temeinice care să demonstreze încheierea convenţiei/înţelegerii de tranzacţionare, suma convenită şi plata acesteia poţi formula plângere la poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Dar trebuie să ştii că situaţia nu e chiar aşa de simplă precum pare la prima vedere şi implică multe aspecte despre care tu nu ai nici cea mai mică idee. Dacă te aştepţi ca poliţistul din unitatea de poliţie unde vei depune plângere să-ţi rezolve imediat problema, vei fi foarte dezamăgit, întrucât legislaţia nu îi permite.

Mai pe româneşte, poliţistul nu are prea multe posibilităţi de constrângere legale, pentru că derbedeul care te-a ţepuit conform legislaţiei în vigoare se bucură de prezumţia de nevinovăţie, iar pentru majoritatea activităţilor pe care le poate întreprinde un poliţist într-o cauză penală, acesta are nevoie de aprobarea/acordul magistratului.

Ipoteze sunt nenumărate în astfel de cazuri şi trebuie eliminate/dovedite fiecare în parte. De exemplu, derbedeul poate să declare că el a trimis exact produsul pe care l-ai cumpărat, trebuie dovedit faptul că în momentul în care ai deschis coletul în interior nu se afla produsul vândut pe site şi nu cumva tu l-ai schimbat şi aşa mai departe, îţi pot înşira pagini întregi de asemenea ipoteze.

În instanţă nu ajung cauze penale bazate doar pe supoziţii, pentru ca o astfel de cauză să aibă finalitate trebuie probată temeinic. Oricât de mult ar vrea un poliţist să te ajute, în astfel de situaţii nu e chiar aşa de simplu şi deloc uşor, pentru că depinde de probatoriu, iar dacă acesta nu există ori problele nu sunt temeinice, poliţistul o să muncească degeaba, iar la final procurorul o să dea un NUP.

E uşor să-şi dai cu părerea şi să arunci cu acuzaţii în stânga şi dreapta, dar reţine că nu poliţistul e vinovat pentru că tu eşti naiv ori că sistemul juridic din ţara asta minunată e aşa de pretenţios şi încâlcit.

 • Upvote 4
Link to comment
 • 5 months later...

Data viitoare cere sa fie trimis printr-un serviciu de coletarie ce permite verificarea produsului si starea acestuia de functionare inainte de achitarea rambursului.

Link to comment

@TutunaruFlorin50, cand ai aflat despre acest "chilipir" de ce nu ai intrat pe acest site sa ne intrebi daca sa cumperi sau nu telefonul la pretul afisat. Ti-am fi raspuns ca este o teapa! Ti-a fost frica sa nu profite altcineva de aceasta ocazie? Deasemenea, aveai posibilitatea sa cauti pe net preturile la un astfel de telefon! Dar tu, competent fiind, te-ai lasat pacalit, crezand ca ai facut afacerea anului, urmand, probabil, sa te dai mare in cercul tau de prieteni ca ti-ai cumparat S4 cu 1.400 lei. Cine ar mai fi fost ca tine? De fapt, cine mai este ca tine?

Avand in vedere lipsa ta de bun simt manifestata fata de unii membrii ai acestui site, dar si fata de Politia Romana, ma bucur ca ai luat teapa!

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.