Jump to content
POLITISTI.ro

Necesitatea existentei Politiei


arcan

Politia Romana.Da sau nu ?  

104 members have voted

  1. 1. Avem nevoie de Politie ?Recommended Posts

Salutari la toata lumea.Am deschis topicul asta in urma vizionarii unor imagini exceptionale intr-un videoclip.Si pentru ca acum 2 luni am auzit un politist italian, Locotenent colonel in Genova (sef pe expulzari) spunand un lucru extraordinar :

,,...

Ce ar fi daca ar disparea dintr-o tara toti doctorii ? Am avea o triere naturala si vor muri multi oameni din cauza bolilor.Dupa ce se va ridica noua generatie de doctori, tara va reveni la normal.

Ce ar fi daca dintr-o tara ar disparea toti profesorii? Am avea o generatie sau doua de analfabeti.Apoi totul ar reveni la normal intr-un timp relativ scurt.

Ce ar fi daca dintr-o tara ar disparea toti politistii ? Tara ar intra in haos si ar disparea ........,,

Am ramas miscat de realitatea acestor lucruri....

Si pentru ca toata lumea judeca Politia Romana prin prisma burtosilor, spagarilor si incompetentilor cu care ei sau altii au ajuns in contact, as vrea sa va arat o alta fata a Politiei Romane. O fata la care nimeni nu se gandeste, si pe care probabil putini au vazut-o.

Acest clip a fost postat pe semperfidelis (dci nu imi apartine mie descoperirea lui), dar este deosebit de interesant.

Invit pe toti sa il vada, si pe admiratorii/simpatizantii Politiei Romane si, si pe detractorii ei.

  • Upvote 5
Link to comment

Bineinteles ca trebuie sa existe POLITIA, desi multi o denigreaza sau arunca cu noroi in acesta institutie, civili sau chiar politisti.

Cred ca daca s-ar face un experiment si sa se anunte in mass-media ca in ziua de ... nu ar fi nici un politist pe strazi, cred ca ar fi haos pe sosele, vb din punctul meu de vedere.

Link to comment

Necesitatea existentei Politiei ? Este o intrebare retorica... institutia politiei este absolut necesara in statul de drept, practic este unul din instrumentele sale ,care exercita latura coercitiva, represiva a statului, cea care asigura ordinea de drept, lipsa ei duce la anarhie ,la haos, legea nu ar putea fi instaurata fara existenta politiei.Daca in Constitutie scrie ca ,, statul ocroteste si garanteaza drepturile si libertatile fundamentale ale omului,, acest principiu se aplica in practica prin mai multe institutii, printre care politia are un rol major.Politia exista in orice forma de stat : monarhie, republica, dictatura, comunism, nazism etc. depinde ce drepturi si obligatii i se confera prin legislatie,aceasta dau caracterul politiei : abuziva in regimul comunist de exemplu sau preponderent lipsita de fermitate cum este in prezentm . In Romania politia sau mai bine spus institutia politiei a evoluat in urmatoarele forme : vornic-vataf- caimacam (forme empirice,primitive ) - aga (forma intermediara) - politie-militie-si in prezent iar politie (ca forme moderne ) .Daca nu ma insel ,Honore de Balzac spunea : ,, Guvernele si regimurile politice trec, Politia ramane ! ,,

Link to comment

Asa e Lord dar dupa cum vezi din poll ,, unii cred ca nu este necesara Politia.

Ar fi interesant daca cei care au votat NU ne-ar explica si motivele pentru care ei cred ca nu este necesara politia....

Link to comment

Pai politia tocmai de nevoie a aparut, ca un scut impotriva delincventei, un ocrotitor al valorilor umane, si lista poate continua... :emo-yessir: Bine, ma refer la politia din zilele noastre...

Si slava Domnului ca avem o politie moderna...

Eu sunt multumita de politia de-acum, care s-a schimbat mult dupa 1989, s-a format democratic, dupa necesitatile noului stat democratic.

Politia are o istorie frumosa, interesanta, felul in care a parut, forma pe care a luat-o , schimbarile suferite de-a lungul timpului, diferentele si asemanarile cu alte institutii de politie din alte state.Sincer, mie mi se pare plictisitor dezbaterea necesitatii existentei politiei.Toti stim raspunsul la intrebarea aceasta.

Cred ca e mai interesanta istoria politiei, modul in care aceasta s-a dezvoltat si motivele ce au dus la aparitia

Oare cine a inventat politia?

Link to comment
  • Member

Chiar suna interesant, de ce sa nu ai nevoie de politie?

Parerea mea e ca in maxim 5 zile ... :hmmmt: ar fi un haos total fara Politie si ma astept ca cei doi sa nu aiba niste argumente pentru voturile lor

Edited by eti79ety
Link to comment

Statul nu ar exista fara importata sa structura de ordine - Politia :emo-yessir:

Ati inteles nicu26 , Dra3Q - FARA POLITIE !!!!!!!, nu politie comunitara ( cum va place sa va spuneti - voi gardienii ) - care sunteti niste incompetenti :doh: ! - in cazul ca sunteti comunitari .

In cazul in care sunteti infractori - va inteleg ! :blink:

Edited by Eduard
Link to comment

foarte bun videoclipul, exemplifica 100% ce s-a dorit prin topicul postat anterior de mine, intrebarea fie ea si retorica cred ca nici nu mai are nevoie de raspuns.ai un vot reputation de la mine arcan

Edited by copman
Link to comment

Desi inca nu stiu ce e vote reputation-ul ala(dar inteleg sensul cuvintelor) iti multumesc pentru el.Cred ca tarie ca a fi politist in Romania, nu mai e demult o afacere.In Politia Romana au ramas o multime de dinozauri, o multime de lenesi si de incompetenti, o multime de spagari.Totusi, multimea asta, este mica in comparatie cu marea multime de politisti care isi fac treaba din pasiune.Culmea,nu credeam ca mai exista asemenea oameni.Populatia civila apreciaza activitatea si eficienta politiei prin doua ,,prisme,, sa le zic asa.

1. Releatia lor personala, sau a cunoscutilor cu politia.

2.Cel mai important, prin prisma mass-media.

Politia are de pierdut la primul punct, si are masiv de pierdut la al doilea punct:

Cetateanul de rand cand are o problema cheama politia.In functie de calitatile de mediator,psiholog si orator ale politistului (ma refer in spete domestice) cetateanul va fi multumit sau nemultumit.Dar ce se face politistul cand complexitatea spetei necesita rezolvare de la alta structura?Si aici ma refer la un dosar penal care este solutionat in instanta.

Aici, indiferent de calitatile profesionale ale politistului, omul va aprecia dupa rezultat.A fost hotul condamnat?DA-politia e good.NU-politia e bad.

Cetateanul nu intelege de ce a chemat politia, politistii l-au luat pe individ, dar maine acelasi individ pe strada i-a promis viitoarea lui atentie respectivului cetatean...Concluzia lui va fi,,Degeaba chemi politia, astia sunt mana in mana cu hotii..,,,

Deci Politia a pierdut imagine.

Sa discutam de al doilea punct...mi se pare redundant...stim cu totii cum se vinde presa in Romania.La noi se vinde numai scandalul.Orice fel numai scandal sa fie.Noroiul aruncat pe Politie si politisti, este cred prima lectie care se invata in scolile de jurnalism....

Nu vedem nimic pozitiv in presa romaneasca, numai lucruri negative.Omoruri, violuri, droguri,sinucigasi, etc etc.

In State, de exemplu(ca tot ne place sa ne raportam la SUA) presa este aliata politiei.Evident ca sanctioneaza orice fapta ilegala a politistului, dar nu si-a facut in tel din acest lucru.

Prezinta utilitatea, si beneficiul de a avea o politie.Militeaza pentru dotare, profesionalizare,legislatie ....poate unora li se va parea ca folosesc un limbaj de lemn sau comunist...asta e.

De exemplu, competitiile intre politisti in State sunt intens mediatizate.SWAT Challenge este un eveniment anual la care presa este onorata sa participe si despre care sa scrie.Ca si o paralela,la noi la fiecare Olimpiada a echipelor de interventie ale politiei, participa din partea presei unu doi jurnalisti mai pe uscat cu subiecte...si aia din presa locala.

2006 Brasov, 2008 Bucuresti, 2010 Bucuresti,...de cate ati auzit sau ati vazut imagini ?

Capturi importante de droguri, arme, arestari,descinderi...toate rodul muncii unor politisti...de cate ati auzit...

Ati auzit in schimb de pistolul cazut la o interventie la Timisoara,ati auzit de Soric,ati auzit de seful de IPJ beat filmat in casa interlopului zonal,ati auzit de politistii rutieristi arestati la Constanta,la Arges, politisti beti, politisti spagari, politisti pe felie cu hotii....

Asta este Politia Romana? Asta va caracterizeaza ca si politisti?Asta vreti sa stie copii vostri despre tatal lor politistul?

Prin cele scrise mai sus, sa nu se inteleaga ca sunt impotriva starpirii fenomenului de spaga si incompetenta,din Politia Romana.BA da, sa se trieze la singe oamenii competenti de cei lenesi si indolenti.Dar sa fie platita competenta si calitatea profesionala.Sa nu avem politisti inglodati in datorii, si nici politisti cu vile si parc auto .

In sfarsit...m-am racorit putin...

Spunea cineva aici ca unul dintre votantii NU este comunitar....as vrea sa ii spundoar un lucru:

Amice, faptul ca pe spatele tau scrie Politia, este doar un accident.Este exact cum scrie Politia pe masina Politiei Ecologice, sau Politia Sanitar-Veterinara.Tot atat de politist esti si tu.Simpla scriere pe haine nu te face politist in ruptul capului.Nici faptul ca dai amenzi.Amenzi dau multi si nu pretind ca sunt politisti.

Demonstrati ca meritati sa fiti bagati in seama altfel.Nu prin copierea pana la confuzie a tinutei politiei, a emblemelor politiei, a denumirii etc.Sunteti un surogat de politiei.Stii, cum era pe vremuri nechezolul.Surogat de cafea...

Edited by arcan
  • Upvote 1
Link to comment

In timp ce scriam, se pare ca nicu26 a dat un raspuns.

Nicul, nicule...inteleg ca tu esti doar Gica Contra.Ai spus nu doar ca sa nu fie ,,unanimitate, nu pentru ca ai avea ceva pertinent si interesant de spus....

Asta e din pacate societatea romaneasca de azi...axata pe teoria,,sa moara si capra vecinului,,...

Suntem toti profesori in toate.De la fotbal la politica. Dar nu suntem in stare sa ne argumentam o parere.Argumentele noastre sunt de genul Neanderthal.ASA VOR MUSCHII MEI !

Nu? De aia ai votat NU, pentru ca asa au vrut muschii tai...

Ai o banana din partea mea.

Link to comment

Voi chiar vreti unanimitate?

Si pe timpul impuscatului se vota pentru, cu 92 - 97%.

:ner: :ner: :ner:

Prietene, esti culmea... nici iarna nu-i ca vara dar da-o dr3aq de treaba... atat poti!?!?! :ner: :ner:

Link to comment
  • 4 weeks later...

oare cand o sa se termine acest cosmar de a fi politist roman sau "dusmanul"cetatenilor,oare cat o sa mai tina pasiunea meseriei locul unei aprecieri decente pentru meseria noastra,oare cand voi putea sa merg cu fruntea sus pentru ca am ales sa fiu in ajutorul celui de langa mine,celui slab celui mic celui care are nevoie de mine 24 din 24,oare cand voi fi respectat pentru ca am pus mai presus apararea vietii si a intereselor cetateanului in detrimentul vietii proprii si al familiei mele, probabil atunci cand voi inceta sa mai lupt impotriva curentului,probabil atunci cand ma voi lasa infrant,probabil atunci cand pasiunea se va transfosma in dezgust si rusine,probabil atunci cand viata mea proprie va insemna ceva.....si pentru mine

Link to comment

Statul nu ar exista fara importata sa structura de ordine - Politia :emo-yessir:

Ati inteles nicu26 , Dra3Q - FARA POLITIE !!!!!!!, nu politie comunitara ( cum va place sa va spuneti - voi gardienii ) - care sunteti niste incompetenti :doh: ! - in cazul ca sunteti comunitari .

In cazul in care sunteti infractori - va inteleg ! :blink:

Infractori pe forumul politistilor? :blink:

Ban them! Ban them all!

Link to comment

E interesant ca ce spunea ofiterul italian citat in primul post a fost enuntat prima data in State de colonelul Grossman,considerat a fi unul din principalii experti in lume in ce priveste pregatirea psihologica a luptatorului.Contextul era mai larg,incluzand atat militari,civili pregatiti sa intervina si desigur politistii.Ce e interesant este ca primele armate permanente aveau mai mult atributii de politie decat de lupta cu inamicul extern.Si e logic,inamicul extern vine cand si cand,iar atunci se mobiliza toata(sau o buna parte) din populatia apta sa poarte arma.Inamicul intern insa nu lua pauza vreodata.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.