Jump to content
POLITISTI.ro

Este vreo problema daca declaram incidentul la asig mai tarziu?


danmarian

Recommended Posts

Salut, am o mica problema.

Acum 2 zile, in timp ce parcam, am zgariat bara altei masini. Am lasat un biletel cu nr de tel in stergatorul masinii.

Propietarul m-a sunat abia azi, au trecut mai mult de 24h de la incident. Am stabilit sa ne intalnim si sa mergem la asig meu, insa mi-a spus ca poate doar peste o saptamana fiinda a plecat in concediu.

Intrebarea mea: este vreo problema daca declaram incidentul la asig asa tarziu?

Link to comment
  • Moderator

De ce să vă complicaţi şi să declaraţi în fals? Le oferiţi celor de la asigurări pe tavă un motiv prin care să vă refuze plata daunelor.

Tu nu te-ai sustras, ai fost de bună credinţă din moment ce i-ai lăsat bilet omului. Se poate întâmpla oricui, important este că nu ai fost laş şi pervers să-l laşi pe om cu ochii-n soare şi maşina lovită. Acum, omul a cărui maşină ai lovit-o, din motive obiective a găsit bileţelul tău după cele 24h, poate era plecat, nu a folosit maşina, etc. Nu-l obligă nicio lege să-şi verifice maşina parcată la cel puţin 24h. Important este că aţi luat legătura şi doriţi să rezolvaţi problema pe cale amiabilă şi într-un mod civilizat.

Dacă cel de la asigurări este plecat, compania aia nu mai funcţionează? Ăla e mafalda, e de neînlocuit? Nu există cineva care să-i ţină locul?

Link to comment

Eu inteleg ca vatamatul e plecat in concediu

        Da, vatamatul cand m-a sunat mi-a spus ca a plecat in concediu. Am stabilit sa revina cu un telefon cand se intoarce si sa mergem atunci la asig.

         Si intrebarea mea este ce se va intampla cand vom merge. Stiu ca in lege scrie ca trebuie sa declari accidentul la politie in 24h, sau sa faci constatare amiabila. Insa nu stiu daca este vreun termen si pentru constatare amiabila.

Link to comment

Nu vor fi probleme, stai linistit. Cand se intoarce cel parcat faceti un amiabil cu data la care s-a intamplat evenimentul dupa care va programati la asigurator pt constatare. 

Link to comment

de acord. completati formularul de amiabil, ii dai un xerox dupa RCA ul tau si va tb sa ajungi si tu cel vatamat la asigurari. Vedeti ca la unele societati se face programare prin telefon( asirom, groupama si mai sunt). Cu amiabilul va puteti duce pana la un an,(cel putin asa era) daca nu si mai bine. Succes

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.