Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatricularea unui autovehicul nou achizitionat din UE

Marius

Recommended Posts

• Moderator

Documentele necesare inmatricularii unui autovehicul nou achizitionat dintr-un stat membru al Uniunii Europene

• cererea solicitantului. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane care poate folosi vehiculul în virtutea unui drept legal, altul decât cel de proprietate, proprietarul va menţiona solicitarea explicită în cerere;
  • fişa de înmatriculare a vehiculului, al cărei model este stabilit conform reglementărilor legale, completată cu datele proprietarului şi având viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare completată cu datele acesteia. În cazul înmatriculării temporare pentru export nu este necesară viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale;
  • cartea de identitate a vehiculului, în original şi în copie;
  • documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului sau remorcii, în original şi în copie;
  • actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie. În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se va prezenta actul de identitate sau, după caz, documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie;
  • copia documentului de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de circulaţie, în termenul de valabilitate al acesteia;
  • persoana juridică solicitantă a înmatriculării trebuie să depună la serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent şi acte care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea, sediul şi reprezentantul legal, în copie
  • dovada de plată a taxei de înmatriculare, stabilită potrivit legii;
  • dovada de plată a taxei pe poluare pentru autoturisme şi autovehicule, stabilită potrivit legii;
  • dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare;
  • dovada de plată a contravalorii plăcuţelor cu număr de înmatriculare;
  • procură specială, după caz.

• Upvote 3

• 2 years later...

Am si eu o intrebare daca se poate .... Din cauza ca nu pot deschide un topic nou scriu aici , in speranta ca cineva imi va raspunde.

Recent mi-am cumparat un autovehicul din Marea Britanie . Ca sa fiu mai pe scurt , undeva prin iunie politia mi-a retinut placutele de inmatriculare pe motiv ca nu aveam asigurare , desi eram in drum spre RAR (aveam si programare) . Mi-am comandat astfel un nou set de numere din Anglia , la fel cu originalele pentru a ajunge la RAR . Am stat cu masina pe bara pana acum , iar acum as vrea sa ma duc sa fac RAR-ul si sa o inmatriculez pe Romania . 

Intrebarea mea este ce as putea pati daca as merge cu numerele astea ?

Faptul ca mergeai la RAR nu te scuteste de obligativitatea asigurarii. Deci dpdv al actiunii colegilor de a-ti retine placutele...sunt acoperiti. Zi multumesc ca nu ti-au facut dosar penal pt punerea in circulatie a unui auto inmatriculat in strainatate fara drept de circulatie in RO. Apropo...cam asta ti se poate intampla in caz ca mergi la RAR cu acele numere. Gandeste-te ca poti lovi pe cineva in timpul acelei deplasari. Atunci...lucrurile devin urate de tot pt cel lovit in caz ca nu ai asigurare. Eu zic sa incerci cu o platforma pana la RAR. Asa te scutesti de multe probleme.