Jump to content
POLITISTI.ro

Am o amendă de care nu ştiu când şi cum am primit-o


Cutitaru

Recommended Posts

În primul rând bună ziua tuturor!
 
Acum ceva luni am avut o mică problemă cu un om, iar la această problemă a fost chemată şi poliţia încercând calmarea problemelor, o dată ajunşi la secţie după ceva timp să decis retragerea plângeri şi încercând rezolvarea probleme pe cale amiabilă, urmă a doua zi să se anunţe poliţia de către cine a efectuat apelul de urgenţă dacă să soluţionat problema sau rămâne depunerea plângerii..
 
 
Acum întrebarea mea este una singură şi cum o pot rezolva.
 
A doua zi cum am stabilit să rezolvat problema, astfel refuzând ajutorul poliţiei în rezolvarea problemei.
 
Însă astăzi aflu că de fapt pe numele meu a fost emisă o amendă penală: suma fiind de 5 milioane de lei vechii.
 
Problema este că nu ştiu cum am primit această amendă, ne fiind înştiinţat că am primit amendă, ne primind nimic la mână, şi ne fiind din nou înştiinţat acasă ca trebuie să plătesc o amendă!
 
Cum se poate rezolva?
Edited by Cutitaru
Link to comment

In primul rand, ce problema ai avut cu persoana respectiva si in al doilea rand, de unde stii ca ai fost amendat, daca nu ai fost instiintat de catre politie. Daca nu dai detalii nu poti primi un raspuns complet.

Link to comment

teolucian63
 Tocmai din acest lucru nu înţeleg şi eu de ce, sunt amendat din moment ce poliţia nu ma anunţat atunci sau la câteva zile hai să zicem o săptămână distantă că am primit amendă... şi primesc la câteva luni distanţă, mă ne lămureşte acest lucru

 

razvan0209
 
Nickname-ul nu ţine mereu de persoana din poză, sau persoana care îl foloseşte, eu personal folosesc un nickname care îmi este uşor de reţinut pentru mine  ;)

 

Problema a fost cu un bun personal al persoanei, iar m-am înţeles cu el pe cale amiabilă şi i-am plătit reparaţiile... iar el şi-a retras plângerea împotriva mea

 

 

De amendă a aflat cineva din familia mea când a fost la primărie să plătească nişte impozite, şi doamna de acolo i-a spus că apar în baza lor de date cu o amendă neplătită... iar când am auzit am rămas masca, ştiind că nu am avut altercaţii cu poliţia de unde pot avea amendă... iar nici persoana din familia mea nu a crezut prima dată a zis să mai verifice o dată că nu are cum să am amenda. Iar doamna ia spus că să uitat foarte bine şi că figurez cu o amendă neplătita, însă din grabă pentru că aveam nişte treabă acasă, a uitat să întrebe de unde provine amenda din ce motiv am primit şi anul în care a fost dată...

 

Pentru că problema cu persoana respectivă să rezolvat iar el a anunţat poliţia, şi normal trebuia să-mi anuleze amendă dacă ar fi existat una...

Link to comment

Tinere ,,Cutitar,, vezi ca incurci borcanele rau.Ai spus ca ai primit o amenda penala de care ai aflat ca este in impozit la primarie bagata,deci.......aia poate fi o amenda de la vreun Poulitist Local ,de circulatie,sau chair de L61/91 .

Ma indoiesc ca este o amenda penala,ca sa primesti o amenda penala trebuie sa ai un dosar penal,sa fi audiat etc.

Amenda penala ti-o da procurorul,deci slabe sanse sa fie amenda penala.Sigur ai facut tu ceva intr-o zi,si tipic romanesc ,,nu semnez nimic,, si te miri ca ai 5 milioane la impozit.

Sigur nu esti asa de Sfant precum vrei sa pari

Link to comment

Păi şi dacă am primit amendă, nu era normal să fiu informat? De ce să aflu din întâmplare că am amendă? din ultima întâmplare din câte ştiu dacă plângerea sa retras normal nu aveam cum să primesc amenda normal se anula..

Edited by Cutitaru
Link to comment
 • Moderator

Eşti dezinformat, iar ce ştii tu nu are legătură cu realitatea.

Faptul că plângerea a fost retrasă înseamnă doar că nu vei mai fi cercetat pentru săvârşirea unei fapte penale, dar asta nu înseamnă că nu poţi fi sancţionat contravenţional cu amendă.

Link to comment

In loc sa te lamentezi pe forum, mai bine te-ai duce la "Taxe si impozite", agentia la care esti arondat si te-ai interesa la ce contraventie ai fost sanctionat. Nu ai prezemtat nici o situatie concreta si discutam ipotetic. Asteptam amanunte cu privire la amenda. La modul cum ai pus problema, mai util era sfatul lui Carmen Harra!

Link to comment
 • Moderator

Cristm, amenda penală se aplică de către instanța de judecată, nu de procuror. Sunt convins că ai făcut această greșeală din cauză că te-ai grăbit. Probabil ai vrut să scrii amendă administrativă. :)

 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 weeks later...
 • 3 weeks later...

Recent, am fost pusa in situatia de a primi o amenda contraventionala pentru "tulburarea linistii locatarilor prin larma". Impreuna cu inca 3 prieteni, stateam de vorba la o ora destul de tarzie, noaptea, pe bancile din fata blocului de langa mine. In acea zona, majoritatea locatarilor sunt pensionari, si constienti de acest lucru, vorbeam cat mai incet posibil, asa cum am facut de fiecare data cand am stat in acel loc.

Pe scurt, ne-am trezit cu o doamna politista care a inceput sa ne goneasca fara niciun drept si sa ne ameninte ca "nu se va termina bine pentru noi daca nu plecam de acolo". Am incercat sa ii explicam faptul ca nu facem nimic rau, ca am mai stat acolo si ca nu are importanta ora, atata timp cat nu deranjam pe nimeni si nu a fost nici o plangere impotriva noastra. Ne-a legitimat, a plecat,(noi neluand in seama amenintarile ei, deoarece ni se parea absurd) si peste 10 minute ne-am trezit cu o duba care a oprit in dreptul nostru, cca, 10 politisti care au coborat si au pus lanternele pe noi, ca si cum am fi fost ultimii infractori (toti 4 suntem studenti). Mai departe, acea doamna politista a spus ca vrea sa ne perchezitioneze pe motiv de "posesie de arme albe". Am fost cooperativi, pentru ca ne-am gandit sa-i lasam "sa-si faca damblalele", mai ales pt, ca nu eram vinovati de nimic. Dupa perchezitie, un domn politist dintre cei care venisera cu duba ne-a intrebat de ce "am facut misto" de colega lui, fapt care era total neadevarat, noi fiind pe cat de politicosi si cooperanti posibil. I-am spus ca nu am facut misto de nimeni, dupa care au luat-o din loc, iar unul din ei a strigat ca o sa primim amenda acasa, ceea ce spre surprinderea noastra s-a si intamplat.

In primul rand, procesul verbal a fost intocmit la sectie, iar pe el scrie ca "am refuzat sa semnam", in cond in care in seara cu pricina nu s-a pomenit nimic de niciun proces verbal, iar la martor scrie "ora tarzie". De asemenea, m-am informat si nu corespund articolele mentionate in procesul verbal cu contraventia pentru care am primit amenda, articolele scrise de ei in pv mentionand consumul de bauturi alcoolice, ceva total aiurea.

In mod evident este un caz de abuz de putere, dar intrebarea mea este ce sanse am la contestatie si ce sanse de a primi despagubiri pentru prejudicii morale aduse mie?

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Ce scrie in antetul procesului verbal?

Te intreb fiindca aceasta "calitate" de a merge 10 intr-o duba apartine localilor :D

Ai posibilitatea sa contesti procesul verbal la Judecatoria competenta teritorial.

Si alta data incearca sa respecti orele de liniste ale locatarilor cu care convietuiesti!

Succes!

Link to comment
 • Member

Sesisez o mica - mare poveste tipica romanului,nu esti prima amendata abuziv in Romania,te sfatuiesc sa va vedeti de lungul nasului,fara mistouri si atunci nu veti mai "abuzati". As vrea sa-i cunosc si eu pe cei 4 studenti cumintei ca o usa de biserica!

Edited by coosstti
Link to comment
 • Moderator

Sintetizând puţin aşa povestea, vrei să ne convingi că nişte poliţişti se plictiseau teribil şi au plecat să caute nişte "studenţi nevinovaţi" pentru a-şi satisface obsesia de a abuza, corect?

Link to comment
 • 1 month later...

Dacă un admin, îşi aruncă privirea aici, doresc ştergerea postului, am trimis email, dar observă că postul există încă, rog din nou ştergerea lui.


Marius - bun, observ că subiectul acestui post, este recent schimbat la întrebări de genul, îţi plac pisicile,

Edited by Cutitaru
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Ai trecut prea repede peste Regulamentul acestui website şi nu ai remarcat următoarea frază:

Responsabilitatea juridică pentru mesajele postate aparţine în totalitate autorilor, iar după postare mesajele devin proprietatea site-ului Politisti.ro şi nu mai pot fi şterse decât în condiţii speciale.

Link to comment
 • Moderator
Marius - bun, observ că subiectul acestui post, este recent schimbat la întrebări de genul, îţi plac pisicile,

 

Te-am întrebat pentru că în postul pe care l-ai şters mişeleşte după ce eu am publicat întrebarea, ai scris de cel puţin 5 - 6 ori "miau" = miorlau, interjecţie simbolică pentru strigătul pisicii. Corect gramatical se scrie "mi-au" = au acţionat asupra mea, au adus mie, au scris mie, au făcut mie etc. şi am vrut să înţeleg ce ai scris.

 • Upvote 2
Link to comment

Am observat acea greşeală gramaticală, şi o modificasem în final, însă aflând că nu se şterge acest post, am dorit să opresc aici postările mele.. în legătură cu subiectul iniţial

 • Downvote 1
Link to comment
 • 3 years later...

Buna seara. Am intrat pe ghiseul.ro pt a plati taxa pe masina si surpriza am o amenda de care nu stiu nimic plus ca nu sunt in tara.nu scrie nimic despre ea sa inteleg ce este, de unde vine ,etc. Cum pot afla ce amenda este . In tara cat am stat am luat doar una ca am parcat pe locul cuiva dupa care am fost la politie si D'nul politist mi a zis sa stau linistita ca nu mai am treaba ca am vorbit cu ei si cu omul care avea parcarea acolo. Sa fie de acolo si de fapt sa imi fi ramas?! Este vreun site ceva in care sa pot vedea  pt ce e amenda aceea ?

Link to comment

Nu cred ca ai vorbit cu un politist, ci cu un gardian local sau cu un asa-zis politist local. Localii sunt angajati ai primariilor si se ocupa de parcari. Nu au avut si nu au nicio legatura cu Politia Romana si nu sunt politisti. Este posibil sa te fi sanctionat contraventional, in lipsa. Pentru a vedea despre ce amenda este vorba trebuie sa mergi la directia economica din cadrul primariei de domiciliu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.