Jump to content
POLITISTI.ro

Contestatie pierduta la un proces verbal suspendare carnet, si resedinta in stra

Postare recomandată

Publicat
Buna,

In 2011 am primit o contraventie pentru o oarecare incalcare de linie continua si astfel procesul verbal imi stiupula suspendarea carnetului pe 30 zile. Am contestat PV si am ridicat carnetul conform procedurii, la inceputul lui 2012 am plecat din Romania si m-am stabilit definitiv in Germania. 
In prima faza judecatoria a respins cererea mea fiind in contradictoriu cu constatarea agentului. 
Am facut recurs la aceasta sentinta, ma astept sa pierd si aceasta.
Intrebarea e ce fac cu carnetul in momentul sentinei finale daca eu nu sunt in tara?
Cum predau carnetul?
Amenda nu am platit-o la momentul respectiv deoarece am facut contestatie. Cand trebuie platita amenda?

Exista posibilitatea unei declaratii cum ca imi asum raspunderea ca nu conduc pe teritoriul romaniei timp de 30 zile cu dovada ca am resedinta in Germania ?

Va multumesc

• Moderator
Publicat

Nu există o asemenea posibilitate, trebuie depus la poliţie.

Îl poţi trimite prin postă cu confirmare de primire.

Publicat

si cum fac sa ridic atunci carnetul dupa cele 30 zile daca nu mai stau in romania?

• Moderator
Publicat

Poţi prin intermediul altei persoane, pe bază de procură specială, autentificată de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale Românie din străinătate. Dacă procura specială este emisă în străinătate de autorităţile străine, aceasta trebuie tradusă şi legalizată în limba română la care se ataşează în mod obligatoriu copia actului de identitate.

Publicat

ce stii tu cu declaratie este valabil numai pt cetatenii straini. ai pierdut contestatia? urmareste portalul min justitiei. in 15  zile de la ramanerea def a hot jud ai obligatia (care ti-a fost adusa la cunostinta cand ai dus cert de grefa sa iti iei permisul) sa predai permisul in caz contrar se mai adauga 30 zile. dar sa nu te bazezi ca intra suspendarea daca nu predai pc. Suspendarea o sa intervina la un mooment dat cand vei fi anuntat la domiciliul din rom si vezi sa nu ai surprize...

• 1 an mai târziu...
Publicat

suspendarea intervine din momentul cand expira termenul de predarea al pc. termen care este scris pe aducerea la cunostinta prin afisare la locul de domiciliu din cartea de identitate. Nu este obigatoriu sa fie luat la cunostinta personal prin semnatura. Este suficient afisarea pe usa apartamentului in prezenta unui martor de obicei, un vecin de scara . Deci atentie !!..la neatentie.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.