Jump to content
POLITISTI.ro

Cum sa stergi/resetezi o parola de administrator in Windows xp.

Cristi

Recommended Posts

• Moderator

Probabil v-ati intalnit de multe ori cu bariera unui cont limitat de acces pe un calculator care ruleaza windows xp. Cu ce v-ar deranja aceste lucruri? De multe ori, unele programe sunt instalate si setate sa ruleze doar pentru cei ce au privilegii de administrator pe computer-ul respectiv, iar de pe un cont tip Guest sau cu acces limitat nu prea puteti face mare lucru. Oricum, ceea ce va voi indica mai jos va va fi de folos si in cazul in care uitati cumva parola de administrator si nu stiti cum sa o resetati.

Metoda este foarte simpla, va voi indica mai jos in cativa pasi cum sa faceti, dupa ce va logati pe orice cont cu acces limitat, inclusiv cel de Guest :

1. Dati click pe Start.

2. Dati click pe Run, dupa care scrieti in casuta respectiva : cmd.

3. Va va aparea un pop-up negru in care va scrie versiunea de windows, ceva de copyright si asa mai departe, iar mai jos va scrie radacina C:\Users\....>

4. Scrieti urmatoarea comanda : Net user si apasati tasta Enter. Va vor aparea toate denumirile conturilor inregistrate pe computerul respectiv(e.g : Administrator, Giga, Andreea etc).

5. Scrieti urmatoarea comanda : Net user * si apasati tasta Enter

6 Va va aparea solicitarea Type a new password. Aveti doua posibilitati : Fie scrieti alta parola, apasati Enter, o reintroduceti, din nou Enter si voila, contul de administrator are o noua parola, stiuta numai de dumneavoastra, fie nu scrieti nimic apasati Enter de doua ori si voila, parola de dinainte a fost stearsa si asta in numai cateva secunde.

Puteti trece peste pasul patru direct la cinci, insa acel pas este necesar pentru a afla si celelalte conturi existente pe calculator si eventual, puteti modifica si parolele acelora.

Mai exista o vulnerabilitate la windows xp care poate fi exploatata pentru a accesa contul de administrator, respectiv cand sunteti pe pagina de selectare a userilor, apasati de doua ori la rand combinatia de taste Alt Ctrl Delete, va va aparea o casuta cu doua randuri unde sus va va cere denumirea accountului pe care vreti sa va logati si jos parola. Sus scrieti Administrator, jos nu scrieti nimic si apasati Enter. De cele mai multe ori prin aceasta modalitate veti putea accesa contul de administrator de pe pc-ul respectiv deoarece multe persoane, inclusiv profesionisti nu aloca o parola pentru contul de Administrator la windows la instalarea acestuia, intrucat acest lucru este optional, spre deosebire de windows 7 unde instalarea nu continua daca nu s-a setat o astfel de parola.

Cu precizarea ca tot ceea ce am mentionat mai sus este pur si simplu in scop educational, va salut cu stima!

Voi reveni daca exista interes cu diverse artificii legate de aceste sisteme de operare windows.

Edited by Kmcoio

Cred ca merge pe orice win, dar pasii sunt mai multi, am incercat eu pe win7 in loc de net users, trebuie scris NET ACCOUNTS.

Nu m-am logat acasa, unde am tot win 7, pe mcv au uitat astia sa-mi dea laptop. Va veni cu viitorul logan de 150000 de euro.

• Member

Nu m-am logat acasa, unde am tot win 7, pe mcv au uitat astia sa-mi dea laptop. Va veni cu viitorul logan de 150000 de euro.

:ner: :ner: :ner: :ner:

4. Scrieti urmatoarea comanda : Net user si apasati tasta Enter. Va vor aparea toate denumirile conturilor inregistrate pe computerul respectiv(e.g : Administrator, Giga, Andreea etc).

Să crezi tu!

Va pun la dispozitie mai jos un program care il puteti folosi ca Acces Administrator daca sunteti user. Merge numai pe XP nu stiu daca merge si windows 7

***link***

• Downvote 3

Va pun la dispozitie mai jos un program care il puteti folosi ca Acces Administrator daca sunteti user. Merge numai pe XP nu stiu daca merge si windows 7

***link***

Pastreaza virusii pentru tine.