Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Percheziţii efectuate la ateliere de dezmembrări auto

 

82 de autovehicule, aflate în diverse faze de dezmembrare, pentru care nu se deţineau documente de provenienţă, au fost indisponibilizate, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii buzoieni, la mai mulţi agenţi economici sau suspecţi că desfăşoară activităţi neautorizate de valorificare a subansamblurilor şi pieselor provenite din dezmembrări auto.

post-2-0-46371500-1376057615_thumb.jpg

La data de 9 august a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Juderţului Buzău, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere Piaţă şi ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Buzău, au efectuat cinci percheziţii, la sediile unor societăţi comerciale, precum şi două verificări la ateliere de dezmembrări auto, de pe raza judeţului Buzău.

 

Acţiunea a fost efectuată în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău şi s-a desfăşurat pentru probarea activităţii infracţionale a cinci agenţi economici şi persoane fizice, suspectaţi că desfăşoară activităţi neautorizate de valorificare a subansamblurilor şi pieselor provenite din dezmembrări auto.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I..

 

În cadrul acţiunii, poliţiştii au inventariat stocurile de subansambluri şi piese auto existente şi au ridicat documente de evidenţă contabilă, precum şi înscrisuri extracontabile privind actele de comerţ cu astfel de produse.

 

De asemenea, specialiştii din cadrul celorlalte instituţii au urmărit respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte autorizarea de funcţionare şi obligaţiile de conformitate din partea R.A.R., precum şi respectarea normelor de mediu în conformitate cu legislaţia ce reglementează aceste domenii.

 

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 50.000 de lei şi au fost indisponibilizate 82 de autovehicule, aflate în diverse faze de dezmembrare, pentru care nu se deţineau documente de provenienţă, urmând a fi dispuse măsuri legale la finalizarea cercetărilor.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, faţă de trei administratori de societăţi comerciale, cu vârste între 34 şi 44 de ani, şi alte două persoane, în vârstă de 35 şi respectiv 36 de ani – persoane fizice neautorizate, toţi din judeţul Buzău, ce sunt suspectate că, în perioada ianuarie - iulie a.c., ar fi achiziţionat din ţară şi din străinătate autovehicule.

 

Ulterior, acestea ar fi fost dezmembrate în ateliere, iar subansamblurile şi piesele auto obţinute, ar fi fost comercializate la diverse persoane fizice în mod direct sau expediate prin firme de curierat, în urma unor anunţuri postate pe internet, fără ca veniturile obţinute să fi fost evidenţiate şi fără a se fi achitat obligaţiile către bugetul statului.

 

Prejudiciul estimat la acest moment, numai pentru lunile iunie şi iulie a.c., este de aproximativ 120.000 de lei, în cauză urmând a se solicita organelor fiscale stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin aceste activităţi ilicite.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Aproximativ 200.000 de euro prejudiciu într-un caz de evaziune fiscală

 

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii DGPMB din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 2, au pus în aplicare cinci autorizaţii de percheziţie emise de către Tribunalul Bucureşti, la sediul, punctele de lucru şi domiciliul administratorului unei societăţi comerciale care se ocupă cu dezmembrarea de autovehicule.

 

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate numeroase componente de autovehicule pentru care reprezentantul societăţii nu a putut face dovada provenienţei legale, toate bunurile fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

De asemenea, la punctele de lucru verificate a fost găsit un autoturism care figurează furat în Ungaria, precum şi suma de 9.000 de euro, bani care au fost ridicaţi până la finalizarea cercetărilor.

 

Prejudiciul, estimat la aproximativ 200.000 de euro, nu a fost recuperat, cercetările fiind continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

În privinţa autoturismului depistat, verificările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule din cadrul Poliţiei Capitalei.

 

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.