Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Nelamuriri in legatura cu un proces verbal

Raul29

Question

Buna ziua,

Raul sunt,

Am o nelamurire, 

Intr-un club, am inceput o provocare cu un prieten prin dans, ne-am dat jos tricou, iar eu mi-am dat jos si pantalonii. El a ramas doar la bustul gol.

Politia apare dupa ce un bodyguard ii suna, si doar mie imi cere buletinu sa-mi scrie habar nu am ce. Tipului respectiv nu-i face absolut nimic, ba chiar la lasat sa plece. 

La un moment dat domnu politist, printre altele imi spune ca putea sa-mi dea un avertisment dar din nu stiu ce cauza o sa-mi dea o amenda de 1000 lei. 

Ii spun ca nu semnez nimic , iar la final imi da buletinul si il rog frumos sa imi arate ce a scris, sa imi arate procesul verbal... refuza sub motivul ca "oricum nu te ajuta daca il vezi ca nu semnezi" si au plecat.

Intrebarea mea este, avand in vedere ca nu a fost nici o altercatie sau orice altceva decat un simplu dans, la ce sa ma astept?

Edited by Raul29

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nu mi se pare corect sa primesc doar eu si mai ales pentru o chestie banala ca asta... iar in alta ordine de idei, cat valoreaza acea sanctiune?

Edited by Raul29
  • 0
  • Moderator

Păi dacă ţi-ai dat pantalonii jos în public, cu siguranţă ai nevoie de consult psihiatric. Te sfătuiesc să mergi la un medic psihiatru, e spre binele tău.

• Upvote 3
  • 0
  • Moderator

Sanctiunea a stabilit-o deja politistul când a întocmit procesul verbal.

E dreptul tău să nu fii de acord sau să fii nemultumit. Dar politistul este cel care stabileste cine merită să fie sanctionat si cine poate fi doar avertizat.

Totusi, crezi ca te simteai mai bine, erai mai impăcat si dormeai mai bine noaptea, dacă primea si amicul tău o amendă?

• 0
  • Membru

Daca nu refuzai sa il semnezi primeai un exemplar. In cazul tau o sa iti vina acasa, impreuna cu somatia de plata.

P.S.: ai omis intentionat sa ne spui exact atitudinea pe care ai avut-o ca speta sa para lipsita de importanta, banala.

• 0

Art. 3, pct. 1 din Legea 61/1991 : 

"Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;"

"Art. 4. - (1) Contraventiile prevazute la art. 3 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

a) cu amenda de la 100 lei la 500 lei, cele prevazute la pct. 3), 4), 11), 14), 17), 18), 22), 31), 33) si 34);
b) cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28); ... "

Cel mai probabil pentru asta ai fost sanctionat de catre coleg. Data viitoare incearca sa nu iti mai fluturi pantalonii in public.

Edited by zzabest
  • Upvote 2
  • 0

Buna ziua, decurand mi-a fost aplicata o amenda Cu 9 puncte. In lege scrie ca se suspenda permisul pentru 90zile.. in procesul verbal pe care l-am primit scrie 30. Dupa cate zile il pot lua inapoi ?Agentul constatator nu a mentionat nimic. 

16648CE8-6B37-4A49-86BA-DB217538D6EB.jpeg