Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
MihaiDumitrana

Re-examinare permis auto

Question

MihaiDumitrana

Buna ziua,

 

As vrea sa stiu si eu cu exactitate care este procedura pentru re-examinarea auto. Am avut in data de 15 iulie traseul, si am picat. Instructorul meu a fost plecat in concediu cand scoala mea a dat examen (din cate am inteles fiecare scoala are o data pe luna pentru examinari - sunt din Timisoara).

Din cate mi s-a spus, urmatoarea data cand pot sa ma prezint la examen ar fi pe 26 August (atunci este programata scoala care m-a pregatit). Eu in 26 am programat concediu (pana in 9 Septembrie). Prioritar ar fi sa imi iau permisul, insa nu vreau sa dau cu piciorul la concediu (acesta fiind programat de la inceputul anului).

Am vb cu instructorul si a zis ca, in cazul in care cunosc pe cineva la politie, se poate sa dau si mai repede (avand in vedere ca legal am dreptul la re-examinare, trecand 15 zile de cand am dat examenul).

 

Vreau sa stiu daca ma prezint cu dosarul in mana (ca si data trecuta), de ex. maine la examinarea teoretica, ma vor trimite acasa?

 

Ce drepturi am in acest sens ?

 

Multumesc anticipat.

Mihai

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere se efectuează de către Serviciile Publice Comunitare, care se află în subordinea directă a administraţiei publice locale, mai exact sunt servicii în cadrul prefecturilor. 

Din anul 2002 (mai bine de 10 ani) nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română, iar instructorul tău habar nu are pe ce lume trăieşte. Degeaba cunoşti pe cineva la poliţie, pentru că examinarea pentru obţinerea permisului nu se face de către poliţie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
MihaiDumitrana

Cand am dat ultima oara in masina s-a urcat un politist (care s-a si prezentat ca si comisarul ... Zgura), imbracat in politist.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Caută pe website-urile Prefecturilor din România şi ai să te convingi că ce am spus e adevărat. (Comisari sunt şi la Garda Financiară, iar cu toate asta te pot asigura că nu fac parte din Poliţia Română)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Sache

Cei de la examinari au grade profesionale de politisti, dar nu sunt politisti. Nu fac parte din Politia Romana. Poarta uniforme identice, dar atat. Ei fac parte din Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar la nivel local sunt in subordinea prefecturilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
MihaiDumitrana

Am inteles, multumesc frumos.Adresa: Timisoara , Complexul comercial IULIUSMALL, str. Demetriade nr. 1
Telefoane: +40 256 210 010; +40 356 423 503
Fax: +40 356 423503
E-mail: spcrpciv.timis@yahoo.com

Seful Serviciului: Comisar sef de politie Marcel Dan JURCA
Program audiente Sef Servici: Marti, 13.00 - 15.00

Structura:
- Compartiment Regim Permise de Conducere
- Compartiment Inmatriculare si Evidenta Vehiculelor Rutiere
- Compartiment Examinari
- Compartimentul Informatic

 

Eram nedumerit pentru ca in dreptul lui scrie Comisar sef de politie ....

Edited by MihaiDumitrana

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Concluzia este că nu lucrează la politie, chiar dacă are un grad profesional si beneficiază de statutul politistului. La fel se intâmplă si in cazul lăutarilor din Ansamblul Ciocârlia. Nu sunt angajati ai IGPR-ului, nu au nicio legătură sau tangentă cu munca de politie, dar au grade profesionale si chiar uniformă. Iar exemplele pot continua.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Şi ce dacă scrie aşa? Asta se datorează faptului că în 2002 când aceste structuri au fost transferate la Instituţia Prefectului, legea le-a dat posibilitatea să-şi păstreze titulaturile şi statutul.

Poliţia Română nu mai are atribuţii şi competenţe privind operaţiunile de eliberare a permisului de conducere şi înmatricularea vehiculelor.
Structura abilitată în această problemă este Instituţia Prefectului – Serviciul Public Comunitari Sector Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.

Dacă nu reuşeşti să pricepi chestiunile ăstea, mai mult de atât nu te putem ajuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
MihaiDumitrana

Am inteles :) Va explicam doar de ce am fost nedumerit. Examinatorii erau imbracati si se prezentau drept politisti. Dar am inteles. Multumesc pentru raspunsuri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.