Jump to content
POLITISTI.ro

Diferente intre Drept si OSP

AltairXYZ

Recommended Posts

Dupa cum spune si titlul topicului, as vrea sa stiu diferentele dintre drept si OSP. Stiu deja ca dreptul dureaza 4 ani, iar OSP-ul 3, dar cam atat. Am inteles ca dupa ce termini cei 4 ani la drept, ai mai multe posibilitati, dar nici cel care mi-a spus nu stia prea bine cum sta treaba.

Le multumesc in avans celor ce isi vor rupe cateva minute din timpul lor pentru a ma lamuri.

Pai daca termini la drept la sfarsit vei avea si licenta in drept (ca si cum ai fi terminat si o facultate de drept) si mi-a spus un prieten de la drept ca e mai lejer la ei deoarece materia e aproximativ aceeasi cu a celor de la OSP doar ca intinsa pe o perioada mai lunga. (din ce am auzit)

• Upvote 1

Scuze, nu am vazut. Eu intelesesem ca poti deveni procuror de la drept, dar nu scrie nimic despre asta in topicul pe care mi l-ai recomandat.

Ca sa ajungi procuror trebuie sa faci INM (institul national de magistratura) unde poti da admitere doar daca ai licenta in drept sau poti sa dai si admitere direct in magistratura daca ai minim 5 ani experienta ca ofiter de politie.

• 2 weeks later...
  • Active member

Va faceti griji inutile. Selectati arma politie si acolo veti ajunge. IGI, DIGI, DGA sunt stocareli de exceptie ce apar la finalul studiilor, fiind efectuata o alta selectie.

La noi au venit cei de la Man in Black si Garda Papadiilior, dar am zis ca mai intai sa-mi fac griji ca n-o sa fiu admis.

Edited by Ben
  • Upvote 2
  • Member

Eu sunt admis , de asta si intreb , ca mi-au zis mai multi ca noi vom face practica in Bucuresti , ca o sa fim repartizati tot acolo s.a. ?

Edited by Catalin
Citat inutil. Nu mai cita postul anterior, citeşte regulamentul forumului.
  • Downvote 1

Ai intrat la Academie la Drept ? La specializarea OSP se fac trei ani,iar dupa primul de an facultate in functie de media obtinuta , fiecare student isi va alege profilul pe care il doreste. Dupa termiarea celor trei ani trebuie sa iti completezi studiile pt a obtine si diploma in drept.

La specializarea DREPT se fac patru ani si in fiecare an se face cate o specializare .Din cate stiu Ordone Publica in primul an, Rutiera in anul 2 , Judiciar in anul 3 si Investigarea Fraudelor in anul 4. Dupa terminarea celor 4 ani obtii diploma in stiinte juridice si ai posibilitatea de a te inscrie la INM.

Fiecare student isi alege in fiecare semestru locul unde doreste sa faca practica indiferent ca este la OSP/DREPT.

• Member

Da , am intrat la Drept. Multumesc de explicatii.In legatura cu repartitia de peste 4 ani vom fi repartizati la unitatile unde vrem noi in tara( in functie de medie normal ) sau in Bucuresti ca am vazut pe site ca scrie :" La specializarea ”Drept”, cele 43 locuri sunt atribuite după cum urmează :20 locuri pentru

IGPR, 6 locuri pentru SPP, 15 locuri pentru IGI, 2 locuri pentru IG.AV. "

• Active member

Daaa, am auzit ca pe voi cei de la drept o sa va repartizeze la aviatie ca mecanici de bord cu juma' de norma. Ne spui pe aici ca ai fost admis cand de fapt habar nu ai cu ce se mananca. Ba spui ca o sa fiti repartizati in Bucuresti, ba ca de fapt ai citit pe site ca nu, in conditiile in care instructajul deja s-a facut cu cei admisi. Nici nu stii unde ai intrat, ce presupune si vrei sa te credem ca aj fost admis.

• Upvote 4
  • Member

Daaa, am auzit ca pe voi cei de la drept o sa va repartizeze la aviatie ca mecanici de bord cu juma' de norma. Ne spui pe aici ca ai fost admis cand de fapt habar nu ai cu ce se mananca. Ba spui ca o sa fiti repartizati in Bucuresti, ba ca de fapt ai citit pe site ca nu, in conditiile in care instructajul deja s-a facut cu cei admisi. Nici nu stii unde ai intrat, ce presupune si vrei sa te credem ca aj fost admis.

Ben se vede ca tu esti cel care vorbeste in nestiinta de cauza ,  ai fost elev la ADP? ,ca vad ca nu stii nimic dar preferi sa dai niste raspunsuri doar pentru a te afla in treaba ,  uite aici ce scrie jos la prima pagina : http://www.academiadepolitie.ro/root/studii/admitere/2013/documente/Anexa-1.pdf . Apropo vrei sa-ti mai zic si numele meu ca sa vezi clar ca sunt admis?

Eu am intrebat frumos pentru ca aud pareri diverse si vreau niste raspunsuri clare de la cei care au fost si sunt elevi ai ADP.

Si nu , nu am facut niciun instructaj intrucat cred ca o sa-l facem pe 24 cand ne prezentam la unitate, dar cum am zis vorbesti in nestiinta de cauza si te rog frumos data viitoare sa citesti de 2 ori ce scriu ca sa nu mai intelegi gresit .

" vreau niste raspunsuri clare de la cei care au fost si sunt elevi ai ADP."

1. vezi ca esti "student", nu "elev"

2. Raspunsul cel mai competent ti-a fost dat de "ProPatria", cu singura completare ca si cei care fac Academia specializarea "OSP" isi pot obtine diploma de drept (cu care o sa iesi tu dupa 4 ani), definitivadu-si studiile cu inca un an sau doi de drept (in functie de facultate).

Edited by claudeloo
  • Downvote 1
  • Member

mRp, nu este cazul sa te enervezi pentru ca n-ai de ce.

Repartizarea se face la finalul celor 4 ani si n-ai de unde sa stii in ce judet si pe ce profil iti vei desfasura activitatea decat in acel moment.

Ben daca este putin ironic cu tine nu inseamna ca se afla necunostinta de cauza mai ales ca este absolvent al acestei institutii.

• Active member

Ben se vede ca tu esti cel care vorbeste in nestiinta de cauza ,  ai fost elev la ADP?

Apropo vrei sa-ti mai zic si numele meu ca sa vezi clar ca sunt admis?

Nu, nu am fost elev la ADP.  :)) Cum te dai singur in vileag...

Nume? Pai iti dau si eu nume. Uite aici http://www.academiadepolitie.ro/facpol/anunturi/REZULTATE-2013/Drept_A1.html

Insa, eu va trebui sa te cred pe cuvant ca nu te-ai uitat pe lista inainte sa-mi dai "numele tau" ;)

Inca o dovada ca umbli cu minciuna. La academie nu sunt elevi, iar ADP inseamna probabil Administratia Domeniului Public. Sector 3 sau 5?

Hai pa. Minte prin alta parte, daca tu crezi ca pe aici poti sa prostesti lumea.

• Member

Nu, nu am fost elev la ADP.  :)) Cum te dai singur in vileag...

Nume? Pai iti dau si eu nume. Uite aici http://www.academiadepolitie.ro/facpol/anunturi/REZULTATE-2013/Drept_A1.html

Insa, eu va trebui sa te cred pe cuvant ca nu te-ai uitat pe lista inainte sa-mi dai "numele tau" ;)

Inca o dovada ca umbli cu minciuna. La academie nu sunt elevi, iar ADP inseamna probabil Administratia Domeniului Public. Sector 3 sau 5?

Hai pa. Minte prin alta parte, daca tu crezi ca pe aici poti sa prostesti lumea.

N-am crezut ca o se ajunga aici ,sincer , am vazut unii mai ziceau ADP la Academia de Politie pe alt forum , in fine .. As dori sa vorbim pe privat sa nu mai lungim discutia aici degeaba, daca se poate.

Felicitari  mRp pentru reusita si pregateste intens plecarea la Drajna unde vei fi "placut" surprins de toate aspectele. Ai destul timp sa afli raspunsurile la toate intrebarile tale in cei 4 ani.

• Upvote 1
  • Moderator

Eu am fost elev la ADP, dar numai cat timp am facut scoala de soferi in anul III :D

Edited by danpin
  • Member

Felicitari  mRp pentru reusita si pregateste intens plecarea la Drajna unde vei fi "placut" surprins de toate aspectele. Ai destul timp sa afli raspunsurile la toate intrebarile tale in cei 4 ani.

Multumesc , numai eu stiu cate am sacrificat sa ajung aici, in legatura CU DRAJNA ,n-am pretentii, stiu ce ma asteapta, cu programu sunt obijnuit , si da cele mai bune raspunsuri le gasesc acolo.

Apropo tu esti student la Academie?

• Member

Eu nu înțeleg un lucru, mRp. Cum ai fost tu la Scoala de Agenți de Penitenciare de la Târgu Ocna și acum ai fost admis la Academia de Poliție, arma ,,Poliție" ? :hmmmt:

Probabil că a intrat intr-o noapte, al doilea sau al treilea vis.. Sau poate a fost inaugurată ACADEMIA DE politie LOCALARA și nu am aflat noi. Orice se poate întâmpla în ziua de azi.