Jump to content
POLITISTI.ro

Spargerea email infractiune

Postare recomandată

Publicat

Buna seara, 

Intr-o zi mi-a venit proasta idee sa blochez si totodata sa adresez injurii unor persoane, de pe adresa de email a fratelui fostei prietene!

Dupa ce acesta a depus plangere si mi s-a facuta perchezitie in apratament fiind dus cu mandat la parchet, am recunoscut tot, iar bunurile confiscate mi-au fost date in aceeasi zi!

Acum a ramas ca in octombrie sa ma prezint la judectorie, procurorul impreuna cu politaiul, mi-au spus ca sa stau linistit ca nu o sa fie nimic grav pentru ca am recunoscut din prima nu am nici un fel de antecedente si conteaza foarte mult! Totusi este posibil sa primesc o amenda administrativa! 

Intrebarea mea este ce as putea patii, adica am intelsc ca este serioasa treaba, dar...?  Si in cuantum de cat ar fi aceasta amenda?

Mulutmesc anticipat!

• Moderator
Publicat

Vezi că se numeşte poliţist, nu poliţai. :)) Dacă ai ajuns în stadiu de judecată, mă îndoiesc că vei scăpa doar cu o amendă administrativă. Cel mai probabil o condamnare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, cum ar fi să te apropii de un calculator câţiva ani. Şmenăria şi şmecheria se plătesc.

• Apreciez 1
Publicat

Vezi că se numeşte poliţist, nu poliţai. :)) Dacă ai ajuns în stadiu de judecată, mă îndoiesc că vei scăpa doar cu o amendă administrativă. Cel mai probabil o condamnare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, cum ar fi să te apropii de un calculator câţiva ani. Şmenăria şi şmecheria se plătesc.

Imi cer scuze, pai totusi nu vad de ce, adica nu a fost rea vointa, nu cred ca sunt asa nenorociti incat sa imi strice tot viitorul pentru o prostie! Plus ca in plangere s-a specificat, ca o retrage, daca se vor lua masuri mai mari de o amenda!

• Moderator
Publicat

Nu chiar aşa de grav, accesul fără consimţământ se încadrează la acces fără drept la un sistem informatic şi constituie infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă (art. 42 din Legea 161/2003) şi la violarea secretului corespondenţei (art. 195 alin 1 C.pen) ce se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, în concurs ideal.

Ai sanse să pleci şi tu la "specializare" o perioadă scurtă, cam cât plecau înainte adolescenţii în armată. :)

• Apreciez 1
Publicat

Nu chiar aşa de grav, accesul fără consimţământ se încadrează la acces fără drept la un sistem informatic şi constituie infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă (art. 42 din Legea 161/2003) şi la violarea secretului corespondenţei (art. 195 alin 1 C.pen) ce se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, în concurs ideal.

Ai sanse să pleci şi tu la "specializare" o perioadă scurtă, cam cât plecau înainte adolescenţii în armată. :)

Deci ar putea sa ma bage la racoare? :-ss Procurorul a spus ca o sa faca o scrisoare prin care v-a scrie ca am fost cooperant si regret cele intamplat si prin care el cere sa fiu sanctionat '' usor '' 

• Moderator
Publicat

Daaaa, să ştii că exact asta va scrie în rechizitoriu...:)) Cred că tu confunzi atribuţiile procurorului cu atribuţiile avocatului. Şi de ce să fie ei "nenorociţi" şi "să-ţi distrugă viitorul" când singurul vinovat eşti doar tu? :)

Publicat

Daaaa, să ştii că exact asta va scrie în rechizitoriu... :)) Cred că tu confunzi atribuţiile procurorului cu atribuţiile avocatului. Şi de ce să fie ei "nenorociţi" şi "să-ţi distrugă viitorul" când singurul vinovat eşti doar tu? :)

Da,dar totusi nu ma baga pe mine cu toti tampitii, pentru un amarat de id de mess! :| e absurd

• Moderator
Publicat

Acum încerci să ne convingi pe noi sau pe tine însuţi? Nu e absurd deloc, ai săvârşit două infracţiuni care se pedepsesc cu închisoare. Ce ţi se pare aşa deosebit? "Hecăreala" nu e ca în filme, nu va veni NSA-ul să te angajeze la ei, ci vor veni cei de la arest-transfer să îţi probeze niscai perechi de brăţări de numa, numa.

Publicat

Acum încerci să ne convingi pe noi sau pe tine însuţi? Nu e absurd deloc, ai săvârşit două infracţiuni care se pedepsesc cu închisoare. Ce ţi se pare aşa deosebit? "Hecăreala" nu e ca în filme, nu va veni NSA-ul să te angajeze la ei, ci vor veni cei de la arest-transfer să îţi probeze niscai perechi de brăţări de numa, numa.

iar daca respectivul a speficat clar in plangere ca o retrage daca se ajunge la inchisoare, inseamna ca o sa scap? 

• Moderator
Publicat

Nu, nu o să scapi, dar este o circumstanţă atenuantă, la fel ca şi faptul că ai cooperat în anchetă. Sunt nişte circumstanţe atenuante, adică în avatanjul tău, de care judecătorul va ţine cont când va lua o decizie.

Publicat

Eşti recidivist?

Nu, nu am nici un fel de abatere! Nici eu nici nimeni din familia mea, nu au avut probleme cu politia! Asta a fost un moment cand am reactionat impulsiv si nu m-am gandit ca daca ii blochez id-ul se va ajunge la asa ceva! 

Publicat

Buna seara, 

Intr-o zi mi-a venit proasta idee sa blochez si totodata sa adresez injurii unor persoane, de pe adresa de email a fratelui fostei prietene!

Dupa ce acesta a depus plangere si mi s-a facuta perchezitie in apratament fiind dus cu mandat la parchet, am recunoscut tot, iar bunurile confiscate mi-au fost date in aceeasi zi!

Acum a ramas ca in octombrie sa ma prezint la judectorie, procurorul impreuna cu politaiul, mi-au spus ca sa stau linistit ca nu o sa fie nimic grav pentru ca am recunoscut din prima nu am nici un fel de antecedente si conteaza foarte mult! Totusi este posibil sa primesc o amenda administrativa! 

Intrebarea mea este ce as putea patii, adica am intelsc ca este serioasa treaba, dar...?  Si in cuantum de cat ar fi aceasta amenda?

Mulutmesc anticipat!

AR FI TREBUIT SA COMPLETEZ CA PAROLA O AVEAM DE LA EL, ADICA NU AM FOLOSIT NIMIC( PROGRAME SAU CEVA GEN), DECAT AM BAGAT-O SI SCHIMBAT-O CU INTREBARI DE SECURITATE CU TOT!

Publicat

alincc, de ce tipi la noi? Poate nu intelegi, dar ce ai facut tu se numeste infractiune! Nu e nimeni vinovat in aceasta situatie, decat tu! Nu mai incerca sa minimalizezi fapta, cel putin in fata noastra! Poate judecatorul va avea o zi linistita si te va condamna cu suspendare...sau va avea o zi proasta...

Publicat

alincc, de ce tipi la noi? Poate nu intelegi, dar ce ai facut tu se numeste infractiune! Nu e nimeni vinovat in aceasta situatie, decat tu! Nu mai incerca sa minimalizezi fapta, cel putin in fata noastra! Poate judecatorul va avea o zi linistita si te va condamna cu suspendare...sau va avea o zi proasta...

nu mi-am dat seama ca am scris cu litere mari, imi cer scuze!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.