Jump to content
POLITISTI.ro

Evitarea aglomeratiei la statia de taxare Fetesti


yo3ies

Recommended Posts

Luni dimineata urmeaza sa plec la mare si bineineles vreau sa merg pe A2 stie cineva cam la ce ora dimineata luni incep sa se formeze cozi la statia de taxare sensul spre constanta? Caci mai bine plec la 4-5 dimineata si evit aglomeratia decat sa stau 2 ore sa platesc o amarata de taxa de pod. Stiu de variantele ocolitoare cu Bacul la Chiciu sau pe la Vadu Oii dar nu imi sunt utile

Link to comment
  • 1 year later...
  • Active member

Sau pur si simplu opriti intr-o benzinarie MOL, Petrom sau Rompetrol de oriunde in tara, o platiti acolo, ca tot trebuie sa alimentati. Nu mai vorbesc de SMS sau de faptul ca poate fi platita si dupa ce treci podul.

Eu nu inteleg oamenii care se incapataneaza sa plateasca chiar la pod. Ne tot plangem ca sunt cozi in tara asta, dar impresia ca unora le place. Le-a ramas in sange.

Link to comment
  • Moderator

La plata cu SMS e mai scump, cam 15 lei am calculat eu cu TVA cu tot, fata de 13 lei/trecere pe care ii platesti la ghiseu sau la benzinarie.

Nu la orice benzinarie poti face plata taxei de pod, ci numai la cele din link-ul postat mai sus.

Oricum, poti plati pe acelasi bon 2 treceri, sa nu stai de 2 ori la coada.

Valabilitatea unei taxe de trecere achitate este de un an pentru autoturismul pe numarul caruia s-a facut plata.

Edited by danpin
  • Upvote 1
Link to comment

Acum 3 saptamani am fost in teste cu motocicleta si am facut turul lacului Erie intr-o zi.

Sa nu am probleme de cozi la granita (Canada / US) a trebuit sa merg cu saptamani inainte la o evaluare speciala pentru un card de trecere rapida la frontiera.

In timpul turului, la pod PortHuron/Sarnia, am stat cu motocicleta 2 ore, sa platesc podul. Aici nu se poate "dribla" coada cu motocicleta si veni in fata, aici se sta la coada

 

Sa va spuna cei care locuiesc in Franta cat se sta la portile de pe autostrada vara in drum spre sudul Frantei, si nu sunt putine, si nu sunt ieftine.

 

 

Numai romanul s-a nascut boier si are pretentii

 

Revin pentru yo3ies. As pleca in locul tau duminica seara sa imi creasca inima ca pe sensul celalalt e puhoi, sau la 5 dimineata sa ajung la mare... exact cand trebuie pentru o zi plina.

Lasa televizorul, nu e asa de nenorocire precum pare

Link to comment
  • Member

Am trecut si eu pe podul de la Fetesti, ieri in jurul pranzului, si nu am stat nicio secunda. Am platit prin SMS, iar pentru plata electronica erau indicate 2 porti la care nu se statea deloc.

Link to comment

In timpul turului, la pod PortHuron/Sarnia, am stat cu motocicleta 2 ore, sa platesc podul. Aici nu se poate "dribla" coada cu motocicleta si veni in fata, aici se sta la coada

Sa va spuna cei care locuiesc in Franta cat se sta la portile de pe autostrada vara in drum spre sudul Frantei, si nu sunt putine, si nu sunt ieftine.

Numai romanul s-a nascut boier si are pretentii

Faptul că poți găsi cîteva exemple de cazuri în care este mai rău decît la noi nu schimbă cu nimic problema. Dacă în Franța e rău, atunci mi se pare normal ca noi să avem pretenții mai mari decît francezii, pentru că nu scrie nicăieri că Franța ar trebui să fie etalonul suprem. :P

De ce nu dai ca exemplu Germania, unde nu se stă la nici o coadă pentru plata vreunei taxe? ;)

 

Link to comment

Totul e o balanta.. romanul vrea, sa i se dea, sa i se faca, cand il intrebi, "de unde bani?", raspunde ca ametitul: "sa se fure mai putin!"

 

Cert este ca podul trebuie intretinut, deci trebuie sa i se ia banii.

 

N-am auzit ca e stire importanta in Franta si nici in State ca trebuie sa astepti la plata podului, In Romania e cap de stiri si se porneste de la lozinca: "ne facem de ras", "numai la noi", "nu e civilizat".

 

Preferi sa dai 5 lei mai mult si sa nu stai la coada? Nu!

Preferi sa pleci dimineata sa eviti aglomeratia? Nu!

Preferi sa nu stai la coada si sa mergi prin alta parte? Nu!

Preferi benzina cu 10 bani mai mult si sa nu mai stai la coada? Nu!

 

Nu, el vrea 20 de porti de trecere construite cu voluntari, materiale donate, si ca operatorul de acolo sa lucreze gratis si sa-l astepte cu restul pregatit.

Ei, asta e pretul, asta trebuie sa inteleaga romanul, ca in cazul dat, pret, debit de traffic, cost combustibil, cost de regie de functionare a sistemului de colectare a banilor, asta e ceea ce se poate face.

 

 

Germania are benzina scumpa. De acolo se scoate banii de intretinere poduri.

Link to comment

Nu e benzina chiar atît de scumpă în Germania. E cam 1,4 euri, pe cînd la noi e 6 lei. E tot pe-acolo. Iar dacă mai compari și cu PIB și cu salariul mediu pe economie, socoteala îți dă exact pe dos.

Și-apoi, ce mare spanac de pod e acolo la Cernavodă, de necesită atîția bani pentru întreținere? Nu-i nici cel mai înalt pod din lume, nici cel mai lung, nici peste cel mai lat rîu din lume, nici la altitudinea cea mai mare, nici pe terenul cel mai mlăștinos din lume... În comparație cu alte poduri europene, el e doar un poduleț oarecare, fără nimic deosebit. De ce, dintre toate podurile, tocmai ăla e atît de special încît nu se poate întreține fără taxe suplimentare?

Ca să nu mai zic că de ani și ani de zile se încasează taxa de pod, și totuși chiar și în ziua de azi îți rupi mașina pe el, îți clănțăne dinții în gură, trebuie să mergi pe el cu gura deschisă ca să nu-ți spargi plombele. N-am văzut nici o îmbunătățire de la un an la altul. Deci eu personal nu prea văd pentru ce plătesc. Teoria cu reparațiile și întreținerea sună bine, dar la noi teoria nu se potrivește cam niciodată cu practica. La noi se sparg ouăle, dar de omletă nu prea avem parte. Și-atunci e normal să fim mai frustrați decît alte nații, care în schimbul taxelor primesc totuși ceva.

 

Dar în fine, nu despre asta e vorba.

 

Ideea este doar că argumente precum "francezii stau la coadă și nu protestează" nu sînt valide. Poate că francezilor le place să stea la coadă. Sau poate că protestează și ei, dar protestul nu ajunge în presa internațională. N-avem de unde să știm ce socoteli au francezii. Faptul că la francezi e rău e treaba lor, nu înseamnă în nici un caz că trebuie să ne resemnăm și noi cu răul.

E ca și cum ai spune că dacă în Africa se moare de foame, atunci ar trebui să răbdăm și noi. :)

 

În orice caz, astăzi discuția nu prea mai are sens, pentru că acum se poate trece fără să stai la coadă. Poți plăti prin SMS, chiar și după ce ai trecut. La dus nu era nici o mașină în fața mea, așa că am plătit în numerar la ghișeu. La întors era o coadă imensă pe banda I (la plăți în numerar) și complet liber pe celelalte benzi. Așa că am trecut direct și am trimis SMS-ul cînd am ajuns acasă.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.