Jump to content
POLITISTI.ro

Instrainare autovehicul rudelor de grad I.

Andyndy

Recommended Posts

Intrucat Polita de asigurare obligatorie este din ce in ce mai scumpa, mai ales pentru cei tineri, trebuie sa trec masina pe numele tatalui, si vreau sa stiu sigur daca este posibil sa nu fiu nevoit sa o vand, (contract vanzare-cumparare, programare RAR, timp pierdut la financiar...), si sa pot s-o instrainez la notar tatalui cu un simplu act, fara sa mai fie nevoie sa-i schimb certificatul, si apoi, legal,  sa pot sa fac asigurarea pe numele lui

• Moderator

Legea spune că în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidenţele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar.

Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

In acest caz esti nevoit sa inmatriculezi autoturismul pe numele tatalui tau, s-ar putea sa ai parte de neplaceri in cazul unui accident rutier daca incerci sa faci asigurarea direct pe numele tatalui tau.

Cu ce m-ar afecta? daca e proprietatea lui si asigurarea pe numele lui, ca proprietar, doar nu trebuie sa-mi fac si eu alta asigurare doar pt. ca ii folosesc masina. 

Poate sa-si faca asigurare daca nu are permis auto? 

SI dupa ce o trece pe numele lui, trebuie platit impozitul daca eu l-am platit pe tot anul? 

Nu te afecteaza.

In Romania, asigurarea de raspundecere civila auto (RCA) se emite pentru fiecare autoturism in parte.

Da, poate sa faca asigurare la auto, chiar daca nu are permis de conducere, dar valoarea politei de asigurare va fi mult mai mare decat in cazul in care ar fi detinut permis de conducere.

Plateste impozitul din momentul inregistrarii autoturismului pe numele lui pana la sfarsitul anului in curs, iar tie nu ti se returneaza nicio suma de bani.

Am facut azi o simulare rca pe numele lui tata si mi-a zis ca e 240 lei pe  6 luni fata de 860 lei pe numele meu. Nu cred ca are cum sa se modifice dupa ce o trece pe numele lui, e cam acelasi lucru...a bagat datele masinii si datele lui.

Tu esti la prima inmatriculare a unui auto pe numele tau si esti foarte tanar, fiind in grupa de risc ridicat pentru cei de la asigurari, de aceea este asa scumpa asigurarea pe numele tau.

Daca tatal tau detinea permis de conducere se mai reducea, un pic, valoarea politei.

Nu se modifica, dar tarifele politelor de asigurare de RCA, variaza saptamanal, uneori, chiar de la o zi la alta.

Edited by Sache

Sunt la a 2-a inmatriculare a unui auto pe numele meu si din Februarie au explodat costurile la rca, numai ca atunci mai mergea sa trec un alt utilizator pe asigurare si isi modifica tariful, pana atunci am platit 220 lei maxim pt 6 luni... 

Si nici accidente n-am avut, sunt baiat cuminte si pe langa asta si muncitor :good:  

Nu au crescut atat de mult! Sigur este o greseala. Din februarie si pana acum, sunt tarife la polite care au ramas la fel sau au crescut cu 20-30 lei. De exemplu, fata de anul trecut, pentru o polita de asigurare de RCA, pentru un an de zile, am platit cu 90 lei mai mult.

Daca tu nu ai fost implicat in accidente rutiere din vina ta si nici nu ai folosit fosta polita de asigurare inseamna ca exista o greseala. Fie la prima inmatriculare ti-a calculat gresit. Se pot trece persoane la utilizator si acum.

Ce pot sa fac? Am facut simulari la 3 brokeri pana acum si toti 3 mi-au zis ca ma costa 860 si ceva de lei pe 6 luni. Unul din ei chiar mi-a listat o ferta cu toate preturile pe 6 si 12 luni...Accidente nu am, asta stiu sigur, amenzi nici atat. Deja am programare la RAR pt. Luni, dupa ce ii fac verificarea o sa fac contract de vanzare-cumparare, alta solutie nu am.