Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Hartuire si comportament teritorial

chrysaetos

Question

Salutari tuturor membrilor forumului! 

Acesta este primul meu post aici, nestiind in ce directie sa continui cu o problema legata de vecinii din scara unui bloc unde recent am facut renovari. Tin sa precizez ca toata ziua suntem urmariti pe vizoare si pe geamuri, ce facem, unde mergem, de unde am venit, cand plecam, s.a.m.d.

Sa incep cu inceputul... si imi cer scuze de la inceput pentru eventuala lungime a postului, care cred ca va depasi--pentru unii--limita decenta de citit.

Apartamentul a fost achizitionat cu ceva vreme in urma (4 ani), timp in care a fost dat in chirie la diverse persoane. Anul acesta am inceput cu renovarile in apartament, iar de atunci au inceput si urmaririle, cum am precizat mai sus. 

S-au facut nenumarate lucrari, respectand pe cat posibilul programul de liniste stabilit de asociatia de locatari. Una din ele a constat in inlocuirea unui robinet de apa (ruginit). Cand am miscat robinetul, acesta s-a rupt si am fost nevoiti sa apelam la "Seful de scara" pentru a ne arata de unde se opreste apa pe respectiva coloana, temporar pentru a schimba robinetul (chestie care a durat aproximativ 10 minute, poate si mai putin).

Vecinul--seful de scara--cand a vazut ca apa curge in apartament, a zis ca pierderile de apa de pe luna aceea vor fi trecute pe apartamentul nostru. Apoi a inceput sa ne explice ca se fura apa cu picatura, si ca noi contribuim acestor pierderi (care evident sunt contorizate de contorul principal la intrare). Zis si facut, pe luna aprilie au fost trecuti 40m3 de apa pierderi, iar apartamentul nostru avea trecut 20m3 de apa. M-am documentat si acest lucru este ilegal. Pierderile trebuie impartite in mod egal pentru toti locatarii. Dar cum eram "nou-veniti" pe-acolo si-a gasit tapul ispasitor. Am depus la primarie plangeri pentru acest abuz, si inca astept raspuns.

Punctul culminant s-a intamplat ieri, cand am fost prezenti 4 persoane plus un catel (veniti in vizita pentru a ne ajuta cu una, cu alta). La un moment dat am facut o pauza si am iesit in spatiul comun (imprejmuit) din spatele blocului, impreuna cu catelul. Am fost hartuiti verbal, ca-i deranjam (familia din care face parte seful de scara--sot si sotie). Nici decum nu am facut galagie, catelul incepand sa latre doar cand vecinul a inceput sa ridice tonul, iar catelul sa simtit amenintat. S-a incheiat scurt discutia.

Pe la ora 15:00 am iesit din nou cu totii afara, in spatele blocului, si nu va mint (ca la scoala primara) a tras zavorul la usa si ne-a inchis in spatele blocului, fugind repede in apartament. Am inceput sa batem in usa, cerand sa o deschida. Bine inteles, alti vecini au iesit pe geam sa vada ce se intampla. Intr-un final a iesit "doamna" pe geam si a zis ca noi o deranjam ca stam in curtea respectiva si ca acela nu este un spatiu de agrement, ca nu avem voie acolo decat sa batem covoare si sa intindem rufe la uscat (noi fiind asezati initial pe bancuta, la o masa care--zic ei--a fost pusa acolo de dansii).

Cand a inceput agitatia mai mare a iesit si sotul ei pe geam, aruncand in stanga si-n dreapta cu injurii si amenintari. A iesit afara cu comportament violent "Lasa ca v-arat eu voua!". Au iesit amandoi, au deschis usa si a inceput cearta si mai mare. La un moment dat, dansul ne-a amenintat ca aduce toporul...repet aduce toporul. S-a dus in casa, a adus o secure afara, si statea cu ea in mana dorind sa ne intimideze. Noi nu ne-am lasat si am scos un telefon care l-am avut la indemana, ca sa filmam. Pana am inceput sa filmam cu telefonul (altul, capabil pentru asa ceva) acesta repede a dus securea in casa. Imi pare nespus de rau ca nu l-am prins in filmare cand era cu toporul in mana. 

Dupa mult scandal (cu vecini martori care se intorceau acasa, carora le-am explicat ce-au facut) si injurii din ambele parti fiecare am intrat in apartamentele noastre. Dar bine inteles, nu se putea fara alte amenintari, precum ca se vor strange semnaturi si vom fi nevoiti sa vindem apartamentul si sa ne mutam din acea scara.

Stiu, e mult de citit, dar am considerat ca trebuie sa dau toate detaliile pentru o buna intelegere in privinta "oamenilor" cu care avem de-aface. Dansul--"seful de scara"--lucreaza la o firma de securitate, a carui nume nu-l dau pe forum, oferindu-si serviciile la o banca. Acolo se poarta frumos cu toata lumea, ca deh'... oameni cu doua fete (varsta vecinilor e undeva intre 50-60 de ani).

Ce ar trebui sa fac sa mi-i iau de pe cap pe acesti vecini care-i deranjeaza ca ne renovam apartamentul, ca ne luam utilitati de genul aragaz si masina de spalat, ca ne punem parchet nou, gresie, faianta, usa metalica, etc. ? Am considerat ca voi gasi aici destui oameni cu experiente mult mai grave ca ale mele, de aceea as dori un sfat din partea celor "patiti", dar si din partea celor ce lucreaza la Politie.

M-am hotarat, in urma intamplarii, sa-mi achizitionez si cateva spray-uri paralizante in caz ca omul se comporta din nou ca un animal (cu topor, furca, coasa si chestii de genul). De asemenea, niste ochelarii cu camera de filmat cred ca mi-ar prinde bine, dansul schimbandu-si total comportamentul vazundu-se filmat. Daca am camera ascunsa, se va comporta cu adevarata lui fata si intentie.

Va multumesc anticipat!

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Chrysaetos, ia legatura cu politistul de proximitate din zona respectiva, numele si numarul de telefon sunt de obicei trecute la avizierul asociatiei de proprietari, daca nu, mergi la sectia de politie pe a carei raza de competenta domiciliezi, iar dupa ce ai luat legatura cu acesta, îi povestesti problemele cu responsabilul de scara si vezi ce solutie gaseste adecvata situatiei. Succes!

• 0

@Teolucian63: Multumesc pentru sfat! Cred ca solutia asta este cea mai buna. Voi da o declaratie, iar la urmatoarea abatare, daca nu ne lasa in continuare in pace, voi suna in momentul respectiv, din nou, la politie. Sunt chiar satul de scandaluri si prostii de genul asta.

@Catalin: Da, ma gandeam ca ei doar vor sa incerce sa ne sperie, din pacate nu reusesc--amenintari peste amenintari... sindromul obsesiv-compulsiv: toata lumea sa faca cum vor ei...

Multumesc de reply-uri!

.

• 0
  • Moderator

Poţi depune plângere pentru ameninţările pe care le-a făcut, dar e o sabie cu două tăişuri şi cred că eşti conştient de treaba asta, pentru că vei fi nevoit să convieţuieşti acolo cu ei. Recomandabil e să încerci o reconciliere pe cale amiabilă cu ajutorul poliţistului de proximitate (sectoristul), care cu siguranţă te va ajuta.

Baftă!

• 0

Da, sunt constient de lucrul acesta. Eu nu vreau sa continui cearta, vreau doar sa mi-i iau de pe cap si sa ma lase in pace... Sa vedem ce va spune politistul de proximitate. Multumesc de reply!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.