Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Intrebare cumparare telefon mobil

Alex123

Question

Buna ziua. Doresc sa achizitionez un telefon mobil (nu nou) si am cateva nelamuriri in privinta documentarii impotriva "tepei".

Daca domnul vanzator are la telefon factura , este bine sa mi-o dea ?

1) Banuiesc ca daca are factura la telefon , acesta nu este furat ...

2) Alta nelamurire ar fi ca daca , cumpar telefonul , vanzatorul se poate duce la sectia de politie spunand ca i s-a furat ? chiar daca imi da factura ? dar daca nu mi-o da ?

Stiu ca o sa-mi recomandati sa nu cumpar de la persoane ceautorizate etc , dar totusi as vrea niste lamuriri

Edited by Alex123

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

1. Ai nevoie de factura DOAR daca telefonul mai este in garantie. 

2. Las pe cei in masura sa-ti raspunda la acest punct.

• 0

Normal ca este bine sa-ti dea si factura veche si eventual daca mai are si garantia. 

Dupa ce ti-l vinde vanzatorul se poate duce la politie sa reclame furtul, dar cum se face ca ai reusit sa furi un tel sh cu tot cu factura si el cum de avea asupra sa tel si factura. Bine, poate spune ca v-ati inteles sa-ti arate tel si tu ai fugit cu el si nu i-ai dat banii. Tot la nivel teoretic el poate reclama si ca mai avea 10.000 euro in buzunar si tu i-ai furat. Si mai poate reclama ca ai incercat sa-l omori, sa-i furi masina, etc, foloseste-ti imaginatia.  

Daca ai dubii in ceea ce priveste vanzatorul, nu te aventura, sau fa tranzactia insotit de cineva intr-un loc unde sa fi filmat de o camera video.

• 0

personal, decat sa am batai de cap, mai bine pun bani de-o parte si-mi cumpar un telefon nou din magazin cu garantie.

1) inainte de a cumpara un telefon, fie el nou sau s-h, vedeti pe gsmarena.com ce este inclus in pachet pentru a va feri de tepe. sunt multi care umbla in pachet, inlocuiesc cardul de memorie cu unul mai mic, iar pe cel care insoteste telefonul il vinde la suprapret, mai scotand inca un ban din buzunarul cumparatorului.

2) s-h se merita sa cumperi un telefon din generatiile trecute, sunt unele cu taste destul de mari si ecran mare, numai bune pentru cei care au probleme cu vederea si care doresc doar sa vorbeasca la telefon, nu sa trimita mesaje, sa faca poze sau sa stea pe internet.

3) feriti-va de telefoanele cu clapeta si cu slide, au o folie de plastic subtire care in timp se deterioreaza si costa destul de mult pentru a fi inlocuita, unele se merita a fi reparate, altele nu.

• 0

Buna ziua. Doresc sa achizitionez un telefon mobil (nu nou) si am cateva nelamuriri in privinta documentarii impotriva "tepei".

Daca domnul vanzator are la telefon factura , este bine sa mi-o dea ?

1) Banuiesc ca daca are factura la telefon , acesta nu este furat ...

2) Alta nelamurire ar fi ca daca , cumpar telefonul , vanzatorul se poate duce la sectia de politie spunand ca i s-a furat ? chiar daca imi da factura ? dar daca nu mi-o da ?

Stiu ca o sa-mi recomandati sa nu cumpar de la persoane ceautorizate etc , dar totusi as vrea niste lamuriri

Eu zic ca ar fi cel mai bine sa te intalnesti cu el intr-o zona supravegheata video.

Au fost si situatii in care respectivul si-a ars cumparatorul cu spray paralizant, i-a luat banii si a fugit.

Daca ti-a dat factura si cutia, din cate stiu nu poate face nicio plangere pt ca nu poate demonstra ca ii apartine acel bun.