Jump to content
POLITISTI.ro

Agentul de penitenciare are dreptul de a deţine armă letală?

andrei3
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

Buna ziua!

Daca urmez scoala de agenti de penitenciare de la tg ocna, dupa absolvirea ei am dreptul de a detine in mod legal arma letala (pistol cu glont). Va multumesc!

• Moderator
  • Solution

Eu zic că da. Din păcate numai pe perioada cât este în activitate. Legea zice aşa:

Art. 13. - (1) Persoanele fizice de cetătenie română cu domiciliul sau resedinta în România, care îndeplinesc conditiile prevăzute la art. 14 alin. (1) pot fi autorizate, la cerere, să procure arme letale.
(2) Armele de apărare si pază pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cât sunt în activitate si după încetarea activitătii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu exceptia situatiei în care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
b) persoanele prevăzute de lege, care îndeplinesc o functie ce implică exercitiul autoritătii publice, pe perioada în care au această calitate, cu exceptia personalului de pază din cadrul societătilor specializate de pază;

În cazul tău, cred că te încadrezi la litera b, pentru că din câte ştiu aveţi un statut separat şi în lege la litera a, nu sunteţi menţionaţi. 

• Moderator

După prevederea actuală, în opinia mea, nu vei mai avea dreptul. Dar este greu de crezut că legislaţia nu o să sufere modificări între timp.

• Moderator

Poate omul vrea să își facă treaba corespunzător și astfel, implicit, se va alege cu dușmani. De ce să nu se protejeze atât pe el cât și familia sa? 

• Upvote 2
  • Marius unlocked this topic