Jump to content
POLITISTI.ro

Agentul de penitenciare are dreptul de a deţine armă letală?


andrei3
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

Buna ziua!

Daca urmez scoala de agenti de penitenciare de la tg ocna, dupa absolvirea ei am dreptul de a detine in mod legal arma letala (pistol cu glont). Va multumesc!

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Eu zic că da. Din păcate numai pe perioada cât este în activitate. Legea zice aşa:

 

Art. 13. - (1) Persoanele fizice de cetătenie română cu domiciliul sau resedinta în România, care îndeplinesc conditiile prevăzute la art. 14 alin. (1) pot fi autorizate, la cerere, să procure arme letale.
(2) Armele de apărare si pază pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cât sunt în activitate si după încetarea activitătii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu exceptia situatiei în care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
b) persoanele prevăzute de lege, care îndeplinesc o functie ce implică exercitiul autoritătii publice, pe perioada în care au această calitate, cu exceptia personalului de pază din cadrul societătilor specializate de pază;

 

În cazul tău, cred că te încadrezi la litera b, pentru că din câte ştiu aveţi un statut separat şi în lege la litera a, nu sunteţi menţionaţi. 

Link to comment
  • Moderator

După prevederea actuală, în opinia mea, nu vei mai avea dreptul. Dar este greu de crezut că legislaţia nu o să sufere modificări între timp.

Link to comment
  • Moderator

Poate omul vrea să își facă treaba corespunzător și astfel, implicit, se va alege cu dușmani. De ce să nu se protejeze atât pe el cât și familia sa? 

  • Upvote 2
Link to comment
  • Marius unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.