Jump to content
POLITISTI.ro

Tamponare usoara in alta localitate


danpop

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am patit-o si eu! Fiind intr-un scurt sejur la mare, am avut o mica tamponare. :)

 

Chair inainte de un sens giratoriu, un coleg de trafic mai grabit, nu s-a asigurat si a intrat in bara mea stanga fata, incercand sa intre de pe banda a 2-a pe prima banda (cea pe care ma aflam eu). Daunele au fost mai grave la masina mea (bara un pic strapunsa cu urme clare de vopsea de pe masina lui). De partea celalata, bara spate dreapta, aproape nici un semn.

 

Baiatul nervos(nu s-a ajung la pumni si altele),  a sustinut ca e vina mea ca nu i-am dat prioritate, dar el de fapt nu ma vazuse (masina mea probabil aflandu-se in unghiul mort al oglinzii).

In fine, dupa cateva replici mai taioase, baiatul mi-a dat asigurarea rca (dupa ce l-am amenintat ca voi chema politia - probabil servise ceva alcool sau etnobotanice). A ramas stabilit sa ne intalnim a doua zis sa mergem pe cale amiabila.

 

Toate bune si frumoasa, pana a doua zi cand l-am sunat. Dupa 3 incercari nereusite (fiecare apel fiind la un interval de aprox. 1h) am decis sa merg la politie, intrucat se apropiau cele 24h legale in care puteam declara tamponarea. Aici mi s-au facut poze la masina, am facut o copie  dupa asigurare vinovatului si am lasat originalul la politie. Mi-au zis ca imi vor comunica decizia prin posta (eu fiind din Bacau)

 

Intrebarile mele - in cat timp voi primi decizia?  Mai e necesar sa mai fac un drum pana in Constanta? (chair nu am timp), in cazul in care respectivul declara altceva decat ce am declarat eu (sunt mai mult decat sigur ca o va face, atat timp cat semnele de pe masina lui sunt aproape inexistente).

 

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs si va voi tine la curent.

Link to comment
  • Moderator

Conducătorul auto trebuie identificat şi invitat/citat la sediul Poliţiei Rutiere pe a cărei rază de competenţă s-a produs evenimentul rutier. Dacă se prezintă imediat după prima citaţie/invitaţie la sediul poliţiei, soluţionarea cazului se face mai repede, în schimb dacă se lasă mai greu convins, eventual se prezintă doar după ce primeşte şi câteva amenzi pentru neprezentare, soluţionarea cauzei respective se prelungeşte.

În general, astfel de cazuri se soluţionază în aprox. 30 zile, dar acest termen nu este obligatoriu, se prelungeşte în funcţie situaţie.

Celălalt conducător auto e conştient că îşi pierde temporar dreptul de a conduce şi în cele mai multe cazuri ăsta e un motiv care îi determină să nu coopereze şi să recurgă la tot felul de modalităţi de a trage de timp.

Link to comment

Dl. Marius, multumesc pentru opinia de mai sus. In eventuala declaratia mincinoasa a vinovatului (daca o va face), exista posibilitatea de a fi chemat pentru noi declaratii? In cazul in care nu pot ajunge se pot da declaratii la politia judetului de care apartin?

Fiind primul incident de acest tip, chair nu as vrea sa fiu pus in situatia de a face deplasari inutile pentru a da declaratii. Incidentul a fost oarecum minor dar avand in vedere faptul ca persoana respectiva nu a fost de cuvant, am fost nevoit 

de a ma deplasa la politie si declara tamponarea.

Link to comment
  • Moderator

Nu este exclusă nici o astfel de probabilitate, mai ales dacă individul minte cu neruşinare şi se mai şi foloseşte de nişte "amici" care să-i susţină versiunea. Mai ales când va conştientiza că o să rămână fără permisul de conducere datorită indiferenţei manifestate. Iar eventualele deplasări nu trebuie să le priveşti ca fiind inutile, ba din contră, trebuie să-ţi susţii cauza, mai ales dacă s-a întâmplat aşa cum spui, pentru că ai dreptatea de partea ta.

Dar asta nu înseamnă că musai o să fie nevoie să ajungi pe acolo. Dacă verisiunea individului nu este atât de convingătoare, poliţistul ce are spre soluţionare lucrarea respectivă sunt convins că nu îţi va cere să faci drumuri inutile, ci numai dacă va fi strict necesar. O mai mare probabilitate să fii chemat este dacă individul o să conteste măsura luată la judecătorie şi să fii citat atunci.

Link to comment

Dl. Catalin, va multumesc pentru raspunsul dvs.

 

Tocmai am primit un raspuns (telefonic) de la politia rutiera Constanta. Cazul e rezolvat. Asigurarile vor trebui sa intreprinda demersuri de acum incolo.

 

Sfatul meu pentru asemenea situatii: neaparat constatare amiabila - pe loc daca e posibil (trebuie copie dupa permis, certificat, buletin - de la cel vinovat). Daca vinovatul nu coopereaza, declaratie la politie in maximum 24 ore.

Link to comment
  • Moderator

Mă bucur că s-a rezolvat, fără alte complicaţii.

 

Sfatul tău este în fond unul care spune ... să se urmeze întocmai prevederile legale. ;)

Multă baftă cu reparaţia şi asigurările, problememe abia acum încep.

Link to comment

Dl. Catalin, va multumesc pentru raspunsul dvs.

 

Tocmai am primit un raspuns (telefonic) de la politia rutiera Constanta. Cazul e rezolvat. Asigurarile vor trebui sa intreprinda demersuri de acum incolo.

 

Sfatul meu pentru asemenea situatii: neaparat constatare amiabila - pe loc daca e posibil (trebuie copie dupa permis, certificat, buletin - de la cel vinovat). Daca vinovatul nu coopereaza, declaratie la politie in maximum 24 ore.

 

Am fost ars de "amiabila" de €800. Celalalt a scapat cu zgarieturi. Daca cel care ma loveste nu vrea politie trebuie sa-mi plateasca inainte de 24 de ore de la accident suma de reparatie, daca nu politie fara ezitare.

Am pierdut multe ore si bani pentru a le oferi celor de la Carpatica ocazia sa-si bata joc de mine.

La final pana si OPC-ul mi-a zis ca ii pot actiona in justitie. Asta inseamnand sa nu ma ating de motocicleta pana la finalul procesului sau sa mai platesc un inspector autorizat de curte sa faca expertiza.

Odata ce faci amiabila esti la mila celui care te-a lovit si la milogeala asiguratorului.

Legea in Romania nu apara pe cel lovit si n-are nici un sens. Eu platesc asigurarea, dar clientul este altul.

Raportul de la politie e sfant. Imi pare rau pentru timpul lor dar am pierdut prea mult si multe frustrare. Accident in Octombrie 2012 si in martie inca ma plimbam pe la sediile Carpaticii.

Link to comment

Va multumesc tuturor pentru cele scrise mai sus.

 

Tin sa mentionez ca dauna va fi rezolvata prin casco, cu regres catre rca-ul vinovatului. 

 

In eventualitatea in care cineva va trece prin asemenea situatie, va stau la dispozitie.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.