Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Am primit o înştinţarea oficială de la Poliţia Rutieră

paty

Question

va rog sa imi spuneti si mie ce inseamna aceasta "citatie"    Va facem cunoscut ca pentru incalcarea la data de ......... prevederilor art 102 alin 3 lit A  din OUG nr 195/2002 republicata,v-a fost suspendata exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 90 de zile incepand cu data de...............in cazul in care ,in aceasta perioada sunteti depistat conducand autovehicul pe drumuri publice,in comformitae cu prevederile art 86.... alin 2 din OUG nr 195/2002 republicata,fapta dvs constituie infractiune la regimul circulatiei. 

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Ţi-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În perioada menţionată acolo nu mai ai dreptul să conduci, este perioada ta de suspendare. Dacă vei fi depistat conducând, fapta contistuie infracţiune şi ţi se va întocmi dosar penal.

• 0
  • Moderator

În plus, pe lângă pedeapsa prevăzută de legea penală vei pierde definitiv permisul de conducere.

Dacă vei conduce în perioada în care ai dreptul de a conduce suspendat, permisul de conducere se anulează.

• 0

art 102 alin 3 lit A -OUG 195/02

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

poate acum iti aduci aminte ce inseamna aceasta ,,citatie"

• 0

Salut, am si o problema, astăzi am fost la posta sa ridic pv-ul trimis de poliție. Problema este ca am fost prins depășind limita legală în 14 august si abia astăzi am primit p.v de la posta. Eu locuiesc in Bucuresti dar am fost prins in Rm. Vâlcea, unde pot sa ma duc in Bucuresti sa prezint permisul si dovada achitării amenzi? Si pot susține examenul de reducere a timpului de suspendare? Si daca da unde mai exact? Va multumesc.

• 0

Salut, am si o problema, astăzi am fost la posta sa ridic pv-ul trimis de poliție. Problema este ca am fost prins depășind limita legală în 14 august si abia astăzi am primit p.v de la posta. Eu locuiesc in Bucuresti dar am fost prins in Rm. Vâlcea, unde pot sa ma duc in Bucuresti sa prezint permisul si dovada achitării amenzi? Si pot susține examenul de reducere a timpului de suspendare? Si daca da unde mai exact? Va multumesc.

• 0

Am primit o comunicare de la Rutiera, sa trimit in 5 zile cine a condus masina la data de x, la ora y.

Nu stiu ce viteza aveam, si am nevoie de permis. Intrebare este:

Daca nu trimit raspuns, primesc/platesc amenda, si se termina aici? 

• Like 1
  • Downvote 1