Jump to content
POLITISTI.ro

Cum inmatriculez o masina daca nu am numerele de Germania ?


cornel190

Recommended Posts

Am cumparat o masina de la un intermediar , masina avea numere rosii , nu am primit numerele de Germania , cel care mi-a vandut masina mi-a dat o declaratie ca masina a fost adusa pe platforma dar nu specifica faptul ca a fost adusa fara numere . La inmatricularea definitiva mi s-a cerut sa se specifice ce s-a intamplat cu numerele , problema e ca intermediarul e din Buzau si firma importatoare din Cluj , eu fiind din Bucuresti nu stiu daca mai pot lua legatura cu firma importatoare pentru o alta adeverinta .....cum trebuie sa procedez ca sa pot inmatricula masina definitiv ?

pot da o declaratie pe propria raspundere ca nu am primit numere de Germania ?

Link to comment
  • Moderator

Nu te ajută cu nimic dacă dai tu declaraţie notarială. Acest lucru trebuie să-l facă cel care a adus maşina în ţară.

Link to comment
  • Moderator

Art. 292 din Codul Penal

Falsul în declaraţii

Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Link to comment

Aceeasi problema. Masina luat de la intermediar, proprietarul in alt judet. Fostul proprietar a inscris masina provizoriu, deci avea numere rosii. Am avut si eu un rand de numar rosii, si cand sa inmatriculez masina - STOP - nu ai numere de germania. Proprietarul adevarat stiu unde sta, fiindca am buletinul lui. De intermediar, nu stiu cum il cheama/unde sta cu exactitate, dar stiu unde are garajul. Intermediarul mi-a spus sa dau eu o declaratie ca a fost adusa pe trailer?!,  iar fostul proprietar a zis ca merge el si da o declaratie ca a fost adusa pe trailer si o trimite prin fan-currier. Eu personal imi amintesc ca avea numere de germania in portbagaj cand m-am uitat la masina in targ, inainte de cumparare (poate nu erau numerele de la ea).  In fine, astept declaratia salvatoare, insa pana atunci vreau sa am scrise plangerile penale pentru inselaciune, daca e posibil. Ce ma sfatuiti ? Ce parere aveti ? 

Link to comment

Nu constituie inselaciune faptul ca nu ti-a dat si numerele de Germania, era obligatia ta sa fii atent si sa verifici documentele iar daca nu te pricepi puteai lua pe cineva cu tine care sa te insoteasca.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.