Jump to content
POLITISTI.ro

Cum inmatriculez o masina daca nu am numerele de Germania ?

Postare recomandată

Publicat

Am cumparat o masina de la un intermediar , masina avea numere rosii , nu am primit numerele de Germania , cel care mi-a vandut masina mi-a dat o declaratie ca masina a fost adusa pe platforma dar nu specifica faptul ca a fost adusa fara numere . La inmatricularea definitiva mi s-a cerut sa se specifice ce s-a intamplat cu numerele , problema e ca intermediarul e din Buzau si firma importatoare din Cluj , eu fiind din Bucuresti nu stiu daca mai pot lua legatura cu firma importatoare pentru o alta adeverinta .....cum trebuie sa procedez ca sa pot inmatricula masina definitiv ?

pot da o declaratie pe propria raspundere ca nu am primit numere de Germania ?

• Moderator
Publicat

Nu te ajută cu nimic dacă dai tu declaraţie notarială. Acest lucru trebuie să-l facă cel care a adus maşina în ţară.

• Moderator
Publicat

Art. 292 din Codul Penal

Falsul în declaraţii

Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Publicat

Aceeasi problema. Masina luat de la intermediar, proprietarul in alt judet. Fostul proprietar a inscris masina provizoriu, deci avea numere rosii. Am avut si eu un rand de numar rosii, si cand sa inmatriculez masina - STOP - nu ai numere de germania. Proprietarul adevarat stiu unde sta, fiindca am buletinul lui. De intermediar, nu stiu cum il cheama/unde sta cu exactitate, dar stiu unde are garajul. Intermediarul mi-a spus sa dau eu o declaratie ca a fost adusa pe trailer?!,  iar fostul proprietar a zis ca merge el si da o declaratie ca a fost adusa pe trailer si o trimite prin fan-currier. Eu personal imi amintesc ca avea numere de germania in portbagaj cand m-am uitat la masina in targ, inainte de cumparare (poate nu erau numerele de la ea).  In fine, astept declaratia salvatoare, insa pana atunci vreau sa am scrise plangerile penale pentru inselaciune, daca e posibil. Ce ma sfatuiti ? Ce parere aveti ? 

Publicat

Nu constituie inselaciune faptul ca nu ti-a dat si numerele de Germania, era obligatia ta sa fii atent si sa verifici documentele iar daca nu te pricepi puteai lua pe cineva cu tine care sa te insoteasca.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.