Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Neacordare prioritate pietoni

johnny1607

Question

Am fost surprins astazi de un echipaj de politie neacordand prioritate la o trecere de pietoni. Nu am avut permisul la mine asa ca am prezentat doar actele masinii + buletinul. Mi s-a retinut permisul pe o luna de zile, si trebuie sa ma prezint in 5 zile la Udriste sa prezint permisul. Intrebarile mele sunt:

- Pot conduce pana predau permisul ( alea 5 zile , mentionez ca nu am primit nici o dovada doar doua procese verbale, unul cu amenda si unul ca trebuie sa-l prezint in 5 zile)

- Daca sunt incepator si nu am 1 an ( il am din noiembrie) se dubleaza sanctiunea? Gen 2 luni ?

- Si dupa terminarea sanctiunii trebuie sa dau examen ca sa il iau inapoi sau il iau pur si simplu.

Va multumesc anticipat.

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0

1. După predarea permisului de conducere vei primi o dovadă cu valabilitate de 15 zile începând cu data de la care ți-a fost aplicată sancțiunea.

2. Sancțiunea nu se dublează dacă te referi la perioada de suspendare, este aceeași, adică 30 de zile.

3. După terminarea celor 15 zile, perioada în care beneficiezi de valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere, adică dovada + 30 zile suspendarea mergi la ghișeu cu dovada, chitanța că ai plătit amenda contravențională și cartea de identitate și îți ridici permisul de conducere. Nu este necesar să dai niciun examen în acest caz.

• Upvote 1
  • 0

Dar pot conduce pana il predau? Pentru ca este duminica, are program doar de luni. Astazi pot conduce, trebuie sa ajung undeva in jur de ora 14 si nu stiu daca pot

• 0

Nu stiu , am dat anul trecut , nu am avut incidente de genul si acum a fost aiurea oricum , nici macar nu calcase pe marcaj era pe trotoar. Si acum aveam nevoie sa stiu daca pot pleca sau nu de acasa cu masina.

• 0

1. După predarea permisului de conducere vei primi o dovadă cu valabilitate de 15 zile începând cu data de la care ți-a fost aplicată sancțiunea.

2. Sancțiunea nu se dublează dacă te referi la perioada de suspendare, este aceeași, adică 30 de zile.

3. După terminarea celor 15 zile, perioada în care beneficiezi de valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere, adică dovada + 30 zile suspendarea mergi la ghișeu cu dovada, chitanța că ai plătit amenda contravențională și cartea de identitate și îți ridici permisul de conducere. Nu este necesar să dai niciun examen în acest caz.

Îți place să citești așa doar printre rânduri ?

• 0

Dar pot conduce pana il predau? Pentru ca este duminica, are program doar de luni. Astazi pot conduce, trebuie sa ajung undeva in jur de ora 14 si nu stiu daca pot

• 0

Ma tot intreb si eu ca omul oare ce se mai invata cand se da pt permis????? Tind sa cred ca nimic,toata lumea doar face chestionare si atat.De cate ori opresc pe cate unu is foarte mirati ce le spun,zici ca le citesc din Coran .

• Upvote 1
  • 0

Se uita Cristi.

Acum sincer sa-ti zic, nici eu care ma mai intereseaza nu le stiu.

Nu ma intreba ce se intampla daca trec printre bariere la calea ferata, cate puncte de penalizare, cat e amenda, cat imi suspenda permisul. Nu sunt interesat. Stiu doar ca e interzis si nu trec. De ce m-ar interesa care e penalizarea daca stiu ca n-o s-o fac. Aici pe site am inteles ca mi se suspenda permisul pentru neacordarea prioritatii la zebra. N-am stiut. Nici acolo nu ma intereseaza. Stiu ca ametitul ala care trece strada are prioritate si-l las. Rareori ma surprind cand nu sunt atent, dar din greseala, si.. asta e. Daca ma opresti, tu trebuie ca stii si eu te cred, ca d-aia esti pus acolo, dar in toate cazurile incerc sa merg correct. Stiu cu viteza cum e, stiu ca indifferent ce s-ar intampla n-as depasi 50km/h fata de viteza limita. Fara permis nu concept viata, si nici nu mi-a fost vreodata suspendat.

Apropo, tot pe site aici am invatat ca e interzis sa intorc in intersectie.

Acolo puteam "s-o pun", ca, de multe ori evitam linia continua sa ajung pana acum unde pot intoarce. Si, dupa mine, o puteam face in intersectie.

E bun si site-ul asta la ceva pentru mine.

Daca ma opresti si imi zici ce-am gresit, ce motive as avea sa nu te cred? Banuiesc ca-ti stii meseria, deci sincer, nici nu-mi trebuie sa-mi arati regulamentul.

• 0
@cezar1

Se poate intoarce in intersectii! Numai in cazurile astea nu se poate:

Hotararea Guvernului nr. 1391/2006

Art. 126 – Se interzice întoarcerea vehiculului:

a) în locurile în care este interzisa oprirea voluntara a vehiculelor, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 142 lit. f);
b) în intersectiile în care este interzis virajul la stânga, precum si în cele în care, pentru efectuare, este necesara manevrarea înainte si înapoi a vehiculului;
c) în locurile unde soliditatea drumului nu permite;
d) pe drumurile cu sens unic;
e) pe marcajul pietonal;
f) în locurile în care este instalat indicatorul „Întoarcerea interzisa”.

Si exceptia de la art. 142 lit. f):

-în intersectii, inclusiv cele cu circulatie în sens giratoriu, precum si în zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei;

Da, e bine ca stii ce nu trebuie sa faci, dar e aiurea sa nu faci un lucru pentru ca nu stii ca e legal. Tot timpul e binevenita o noua lectura a legislatiei, asa, cand te plicitisesti :) .

Umila mea parere este ca sunt niste lipsuri importante care ar trebui corectate in cel mai scurt timp, asa, numai din ce ai prezentat. Sunt convins ca sunt si altele. Sper sa nu o iei ca pe o jignire :) .

• 0

N-am cum sa o iau ca pe o jignire, mersi.

Nici la corecturi gramaticale nu ma simt jignit. Dimpotriva, lectii gratuite...

Am inteles acum, deci am voie in giratoriu, e normal, peste marcaje continue s-ar parea ca e exceptat, dar m-ar prinde la trecerea peste linia solida, rezultand ca am voie sa intorc in intersectie daca nu am alte interdictii si nici peste marcajul pietonal. Dac-o fac fara sa ocolesc centrul intersectiei, sa nu intorc peste marcajul pentru pietoni

Fara discutie ca sunt si alte lacune.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.