Jump to content
POLITISTI.ro

Petitia impotriva trecerii O.P. şi politiei rutiere in subordinea primariilor

edisitaru

Recommended Posts

Declaratia ministrului Radu Stroe din emisiunea "Flagrant" de la realitatea tv - 05.07.2013, vizavi de trecerea structurii de Ordine Publica și Rutiere din cadrul Politiei Romane  in subordinea primariilor.

Intreaga emisiune - AICI

• Upvote 7

Stati linistiti ca nu trece nimeni la ,,polutia cocalata".

Visul unei nopti de vara a primarilor penali si a jigodiei, copil de sef de post, pe numele lui de scena Dragnea.

• Upvote 1

aham... a mai auzit cineva expresia PolItia Nationala? iar domnul ministru o da cotita cu "n-am auzit sa se fi discutat..." haida breh...

Au mai vrut si altii sa faca acest lucru, dar nu au reusit! Nici de data aceasta nu se va intampla acest lucru! Stati linistiti!

Daca, totusi se insista pe aceasta tema, eu am sa lupt cu toate mijloacele pentru a nu se intampla acest lucru. Nu voi accepta niciodata sa fiu in subordinea primarului nostru penal si a consilierilor si sa fiu coleg cu impostorii. Sunt satul de cei care au sarit gardul in curtea politiei!

• Upvote 2

la noi suntem numai patrule pedestre si e doar o singura masina in caz de interventie sau are nevoie vreun coleg,dar si patrula care e pe acea masina are sectorul lor de patrulare in preajma sediului iar in caz de cava vin si iau masina.Iar comunitarii au trei masini pe care le freaca non-stop pentru ce...?Pentru problemele primariei...Tara lui Papura-Voda,nici intr-o mie de ani nu m-am gandit ca se va ajunge aici.

• Membru

Oare unde este mentalitatea asta de doi lei?Sincer daca mi-ar da eveniment as merge cu spatele asa m-as grabi!Sa-i f.. pe sefii aia idioti care tin de carburant de parca l-il dau mamele lor !

• Upvote 1

la noi suntem numai patrule pedestre si e doar o singura masina in caz de interventie sau are nevoie vreun coleg,dar si patrula care e pe acea masina are sectorul lor de patrulare in preajma sediului iar in caz de cava vin si iau masina.Iar comunitarii au trei masini pe care le freaca non-stop pentru ce...?Pentru problemele primariei...Tara lui Papura-Voda,nici intr-o mie de ani nu m-am gandit ca se va ajunge aici.

Asa este in aproape fiecare oras. La noi, sefii se tin de testari, pentru a vedea cat de repede se ajunge la un eveniment sesizat. Abia astept sa mi se faca o astfel de testare prin SNUAU 112, ca sa pot sa il sanctionez pe apelant (sef) conform prevederilor OUG 34/2008, iar dupa aceea sa mearga domnu' sef in instanta sa anuleze pv-ul.

In cadrul ipj-ului nostru sunt cativa sefi care s-ar bucura daca OP-ul si Rutiera ar trece la primarie, pentru ca asa ar scapa de multi colegi incomozi pentru ei, cei cu "gura mare", care isi cer mereu drepturile si care nu au "prietenii" cu ei.

Edited by Sache
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Semnat. Fix asta le mai trebuia primarilor de la noi, să mai aibă şi Poliţia Rutieră şi Ordinea Publică în subordine!

Din moment ce la Poliţia Locală se constată, contrar denumirii, cele mai multe încălcări ale legii, abuzuri, depăşiri

ale atribuţiilor, din plin reflectate pe acest forum, nu văd ce logică ar avea o astfel de mutare, sper nu doar să nu

se întâmple, ba cumva MAI-ul să recapete controlul asupra poliţiilor locale care, cu mici excepţii, au ajuns un fel

de firmă de pază a împăratului-primar local. Problema la noi e că dacă ceva merge bine, atunci politicul îşi bagă

coada şi distruge. Au fost cazuri şi de asta există temeri cu privire la subiectul ăsta cu dorinţa de-a se distruge

Poliţia subordonând-o aleşilor locali. Prima oară când văd cine e dl. Stroe, sincer credeam că e tot Mircea Duşa

la Interne, nu le am cu politica, da' a vorbit chiar bine pentru un politician român.

Nu de vorbe frumoase avem nevoie. Suntem satuli de vorbe! Avem nevoie de cineva care sa ne sutina in mod real, care sa ne asculte si sa incerce sa ne rezolve problemele, probleme care, de cele mai multe ori, ne afecteaza in desfasurarea serviciului si chiar pun in pericol siguranta cetateanului.

Liviu Dragnea ar trebui sa isi dea demisia pentru afirmatiile pe care le face cu privire la aceasta trecere a OP-ului si Rutierei la primarii, fara a avea un fundament solid sau un studiu cu privire la acest lucru.

• Moderator

Şi dacă nu ar exista exemple clare ale efectelor unor astfel de reforme, am putea spune că nu se cunosc şi pot anticipa efectele sau consecinţele. E de ajuns să privim cum s-a ales praful de învăţământ după ce au trecut sub aripa primarilor. Unde vedem stadioane construite în pantă şi şcoli în paragină, iar politizarea sistemului i-a transformat în nişte perceptori ai şpăgii. La fel şi în sistemul medical, după ce spitalele au trecut în subordinea autorităţilor locale, unde am văzut o armată de medici şi personal medical implicaţi în reţele infracţionale organizate pentru a devaliza casa de asigurări prin reţete şi servicii fictive.  

Acum mai nou, în aceste domenii şpaga e ceva firesc, nici nu mai este percepută ca fiind ilegală, ba mai mult au şi rebotezat-o. La medici nu mai e vorba despre şpagă ci este o atenţie, un geste de recunoştiinţă şi mulţumire. Iar la profesori este vorba despre protocol, nicidecum şpagă sau foloase necuvenite.

• Upvote 1