Jump to content
POLITISTI.ro

De ce nu se face nimic in cazul abuzului asupra copiilor din tara asta?


ion25

Recommended Posts

buna seara,din cate am observat sunt multi politisti pe forum si as vrea sa va intreb de ce colegii din bucuresti au sechestrat efectiv niste copii nevinovati,i-au dezbracat de fata cu colegii lor si s-au contrazis cand au spus presei ce sa intamplat?adica pare aiurea ca procurorul; sa spuna ca nu au existat mandate de aducere si purtatorul de cuv al politiei sa spuna ca ei au pus in aplicare niste mandate...sper sa nu va supere intrebarea mea,intreb ca cetatean al acestei tari care nu intelege ce sa intamplat acolo

 

 • Downvote 8
Link to comment
 • Active member

Pai daca intrebi "ca cetatean al acestei tari" nu mai folosi termenul "colegi" pt ca nu ai cum sa fii coleg cu un politist, decat daca esti ... politist. Politistii comunitari nu sunt politisti, lucreaza la primarie si sunt colegi cu cei de la impozite si taxe locale, salubrizare, etc.

 

Mintea ta e ca un burete. ;) Absoarbe orice. Din pacate si prostii. Azi am aflat de la a3 lucruri noi, neste profesionisti, neste afiliati la CNN cum se lauda, care se pare ca inventeaza institutii noi, daca e sa te iei dupa ei. Azi am aflat ca exista mandat de perchezitie corporala si Parchetul de pe langa Politia Capitalei. :wacko:

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Din păcate, în România, sunt foarte multe persoane care își dau cu părerea vizavi de diverse anchete ale Poliției sau Parchetului, dar și de modul în care se acționează în anumite cazuri. este foarte ușor să facem toți acest lucru, chiar dacă suntem în necunoștință de cauză ori nu avem nimic de a face cu domeniul. Am urmărit cu destul interes ce s-a emis pe canalele media azi, respectiv pe TV, și sincer consider că se face un scandal mediatic fără a fi cazul. Tot felul de persoane mai mult sau mai puțin avizate, ori care au blamat Poliție cu fiecare ocazie pe care au avut-o, sunt invitate să își dea cu părerea vizavi de modul în care au acționat colegii mei și, bineînțeles, aceștia sunt vinovați că nu au dat dovadă ba de mai mult tact, ba că nu au procedat legal, ba că nu au fost prea oameni, ba cine știe ce alte bazaconii. Ceea ce trebuie să înțeleagă toată lumea este că, la rândul nostru, suntem oameni și avem părinți, iar majoritatea avem și copii. Înțelegem supărarea părinților copiilor care sunt implicați în acest caz, dar în egală măsură suntem aici pentru a descoperi adevărul, oricare ar fi el, și a trimite în fața justiției pe cei ce se fac vinovați de ascunderea lui. niciodată, o anchetă a Poliției nu va bucura persoanele implicate. Întotdeauna va deranja, întotdeauna vor fi voci care vor acuza de una sau alta, întotdeauna nu va fi deajuns sau necesar.

În ceea ce privește ancheta care se află în desfășurare cu părerea ne putem da toți, numai ca fiecare dintre noi avem un mod propriu de a vedea lucrurile și de a interpreta ce se întâmplă. Consider că, din ceea ce am văzut la TV, colegii mei s-au purtat mai mult decât onorabil la intrarea în liceu, chiar dacă unii dintre părinți sau însoțitori se aflau acolo mai multe pentru a agita spiritele. Sunt convins că s-au purtat mai mult decât onorabil cu elevii. Ați spus că au fost dezbrăcați (detaliați puțin), mă îndoiesc de acest lucru, iar dacă s-a întâmplat acest lucru atunci el a avut un temei legal și se numește control corporal sumar.

Mandatele de aducere pot fi emise inclusiv de organele de cercetare penală ale poliției nu doar de procurori sau instanțele de judecată. Având în vedere că se pune în discuție o infracțiune de corupție, atunci competența revine Parchetului, care poate delega organe de cercetare din cadrul Poliției să desfășoare activități în dosar. Am observat că există contraziceri între declarațiile Parchetului și ale Poliției, iar asta denotă o lipsă de comunicare. Vă dați seama că nimeni, mai ales într-un caz de o asemenea anvergură, nu își permite să facă ceva fără a avea acoperire legală.

Până la urmă, toți cei implicați, inclusiv elevii vor trebui sa dea declarații la Parchet sau Poliție pentru a elucida ce s-a întâmplat efectiv acolo. Mare minune să nu vedem și unii elevi sau părinți puși sub acuzare. Părerea mea este că tot circul pe care azi părinții și ceilalți însoțitori l-au făcut este că unii știu de riscul care îi paște.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment

Trebuie sa intelegeti mai intai de toate ca orice raspuns veti primi pe acest site, acesta nu reprezinta punctul de vedere oficial al institutiei Politiei Romane ci, strict parerea personala a unor persoane, unii politisti, altii nu.

In cauza mediatizata in ultima vreme inca se fac cercetari de catre organele de cercetare penala sub coordonarea Procurorului de caz, cu privire la infractiuni precum dare si luare de mita, trafic de influenta s.a., sau pe romaneste fraudarea BACului.

Intr-adevar a existat o inadvertenta intre declaratiile purtatorului de cuvant al D.G.P.M.B. si un domnul procuror, cred ca era procurorul de caz. Ceva nu este in regula...dar cert este ca nici Politia Romana nu se duce prin scoli sa faca perchezitii pentru ca asa le vine lor, aceste activitati, de amploare sunt intotdeauna coordonate de procurori, iar la nivelul pe care l-a capatat aceasta investigatie privind fraudarea examenului de BAC, va dau in scris ca niciun politist nu ar lua masuri nelegale.

Referitor la "dezbracarea" tinerilor(haideti sa nu ne mai ascundem dupa deget ca sunt copii), inca odata am mari dubii, pentru ca pentru omul de rand, usor iritat de anumite masuri politienesti, solicitarea de a-si da un sacou/bluza de trening pe care o are peste o camasa respectiv tricou, poate fi vazuta ca "dezbracare". Lucruri precum efectuarea controlului corporal de persoane de acelasi sex ca persoana controlata, sunt elementare si cunoscute de fiecare politist(stiu ca au existat si discutii, cum ca fetele au fost "perchezitionate" de barbati, lucru total fals!)

Un lucru regretabil in povestea asta, pe care numai noi politistii il putem cataloga astfel este impotrivirea parintilor la solicitarile legale si legitime ale politistilor de a elibera calea de acces pentru autobuze. Faptul ca un domn masiv s-a imbrancit cu 3 politisti, iar cand acestia au incercat sa il conduca la autospeciala un individ recalcitrant si musculos a impiedicat organul de mentinere a ordinii publice de a-si indeplini obligatiile de serviciu privind conducerea unei persoane la sediul politiei(observati exprimarea specifica pentru ca aceasta este din textul legii 61/1991 care incrimineaza fapta sus-mentionata ca infractiune), faptul ca o domana, in mod regretabil, si-a pierdut cumpatul si a amenintat cu moartea politistii, ma lasa, pe mine cel putin...fara cuvinte. Colegii de la fata locului au procedat de asa maniera pentru a nu incita spiritele, insa slava Domnului ca au existat si camere video, pentru ca astfel exista probe indubitabile impotriva persoanelor sus-mentionate, care trebuie trase la raspundere. Persoanele in cauza vor fi cu siguranta chemate sa dea explicatii si chiar daca, aflandu-se sub un puternic impuls emotional, si-au pierdut controlul ceea ce le-a iesit pe gura, sau ce au facut acolo va avea repercursiuni!

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment

nu ma intelegeti gresit,eu ma refer la informatiile din media si anume la acces direct a venit o eleva traumatizata care a povestit cum li s-a facut perchezitie pana la lenjeria intima fetelor de fata cu baietii(nu stiu daca le-au perchezitionat barbati sau nu).si daca ati urmarit emisiunile de azi,macar stirile,sa vorbit despre acest lucru,sute de copii ca acea fata traumatizati intr-un moment important din viata degeaba...eu asta nu inteleg de ce trebuia sa ii tina inchisi si sa ii umileasca

 • Downvote 4
Link to comment
 • Member

Vai saracii, ce traumatizati sunt. Nu cumva a fost prezenta si celebra avocata priceputa la orice Paula Iacob?

 

Iti recomand sa nu te mai uiti la tot felul de emisiuni abjecte care urmaresc indobitocirea populatiei. E mai bine pentru tine. ;)

Edited by BGeorge
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Care e abuzul? "Abuz" e doar în mintea celor care habar nu au ce presupune o anchetă penală.

Un subiect penibil care nu merită discutat şi nu are ce căuta pe acest site.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.