Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Institutul de Criminalistica

sadsorrow86

Question

Buna!

Acest articol se adreseaza in special pentru cei de la Institutl de Criminalistica intrucat ei cunosc mai bine situatia.

Singura mea nedumerire cu privire la acest institut este ca nu am gasit informatii efeciente pe adresa de site a intitutului,ci doar unele de forma care sunt dezvoltate.

Vreau doar sa stiu mai multe despre cei care intreprind investigatii si cei de la criminalistica. Am inteles ca cei de la criminalistica preleva probele si isi petrec timpul mai mult prin laborator, apoi trimit informatiile la juduciaristi. Aici este problema, cine sunt acestia, sunt cei de la Identificari Judiciare?

Vreau sa aflu mai multe despre munca de detectiv, banuiesc exista o diferenta intre un roman si realitate. Nu? Cu privire la investigatii teroriste cine le conduce?

Daca n-ati inteles nimic, pentru ca am prea multe intrebari, spuneti-mi tot despre munca unui detectiv si cea a unui criminalist.

Multumesc,

Liviu

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Ceea ce ai văzut tu prin filme că fac detectivii, la noi o fac "judiciariştii" adică cei de la serviciile: de investigaţii criminale, de investigare a fraudelor, combaterea crimei organizate, arme şi muniţii, ordine publică şi alte servicii operative. Nu criminaliştii din serviciile de criminalistică se ocupă de investigaţii.

Nu există servicii de "identificări judiciare", probabil că faci referire la Serviciile de Investigaţii Criminale, care au în componenţa lor şi compartimente pentru depistarea urmăriţilor.

"Investigaţiile teroriste" sunt conduse şi coordonate de procurori.

• 0

Imi poti spune mai multe despre acesti procurori?

Cine sunt, ce fac, unde lucreaza (institutii, cladiri) , sunt independenti sau subordonati (daca da, cine sunt superiorii lor), care sunt limitele muncii lor? Tot ce stii despre ei?

• 0

Doresc sa planuiesc un atentat terorist :D

Glumesc, doar sunt interesat de acest subiect, recunosc ca nu am fost interesat pana acum de acest lucru, insa am constat cu uluire ca desi pretindeam ca stiu cine sunt si ce fac, sa vezi ca nu stiu mai nimic. Acest lucru mi-a fost confirmat doar atunci cand am rasfoit serios internetul si am constat ca cel mai eficace lucru este sa stai de vorba cu cineva care este in cauza si sa afli ceea ce doresti, bineinteles daca persoana respectiva doreste acest  lucru si daca are permisiune pt. ca sunt unele lucruri care nu pot fi rostite...

Insa ca sa nu lungesc vorba, sunt interesat cum functioneaza sistemul acesta de detectivi la noi in tara, in deoarece ultima perioada le-am studiat pe cele din afara tarii...

• Downvote 1
  • 0

Cum s-a spus si mai sus....la noi nu exista un sistem de detectivi.Sunt agenti si ofiteri de politie care lucreaza in diverse servicii precum Investigarea fraudelor,investigatii criminale etc.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.