Jump to content
POLITISTI.ro

Problema inmatriculare / transcriere motocicleta

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Am si eu o intrebare daca se poate..

Acum 2 ani am cumparat o motocicleta de la o persoana C care a cumparat-o la randul lui de la un verisor de-al lui B, care la randul lui a cumparat-o de la o persoana A,

aceasta persoana fiind trecuta pe cartea de identitate a autovehiculului si pe talon. Persoana B e trecuta si pe talon ca fiind persoana caruia i s-a instrainat motocicleta.

Acum 2 ani cand am cumparat-o de la persoana C, trebuia sa-l caut in vreo 2-3 zile pentru certificat fiscal pe care el mi-l dadea fara nici o problema, dar eu la momentul

respectiv a trebuit sa plec din tara si am revenit doar acum recent.

Ideea e ca as vrea sa inmatriculez motocicleta pe numele meu dar nu am certificat fiscal de la nici una din persoanele mentionate mai sus.

Am toate actele motocicletei, inclusiv un contract de vanzare cumparare intre mine si persoana C care nu stiu daca are vreo valoare din moment ce persoana C nu e trecuta nicaieri,el

neimatriculand-o pe numele lui deoarece nu a tinut-o decat o saptamana de cand a luat-o.

Azi am sunat la primaria de unde e persoana A, care e trecuta pe cartea de identitate si dupa multe rugaminti si vorbe calme am reusit sa o fac pe Doamna de-acolo sa-mi

spuna situatia persoanei A. Persoana A nu are nici o datorie , totul e in regula dar Doamna mi-a spus ca nu-mi poate elibera mie personal nici un fel de certificat fiscal ci ca trebuie

sa vina persoana A cu o cerere pentru eliberarea certifcatului pe numele lui. In conditiile in care eu nu pot da nicicum de niciuna din persoanele de mai sus, pentru ca nu mai am nr. de

telefon si nici vreo adresa recenta,pentru ca din cate mi-a spus Doamna de la primarie, persoana A nu mai e inregistrata pe adresa pe care o am eu in cartea de identitate,

ce pot face eu pentru inmatricularea motocicletei?

Mentionez ca am carte de identitate eliberata pe sat. si dupa cateva intrebari pe la vreo 2 birouri de inmatriculare ei mi-au spus ca pot sa inregistrez motocicleta pe sat pentru ca primariile

de la sat nu cer certificat fiscal, desi nu vad relevanta pentru ca atunci cand va trebui sa o inmatriculez eu trebuie sa merg la serviciul de inmatriculari al resedintei de judet si acolo mi-ar

cere certificatul fiscal daca stiu eu bine si nu la primarie.

Daca ma puteti ajuta cu un raspus va multumesc anticipat.

Cu stima,

• Membru
Publicat

Cum adică să înmatriculezi motocicleta pe primărie? Ce capacitate are?

Publicat

600 cmc si nu era vorba neaparat de inregistrarea pe primarie efectiv ci de faptul ca avand buletin de sat n-ar trebui sa conteze, spunea unul dintre cei de la birourile de inmatriculare. I-am explicat omului ca

nu e vorba de un scuter.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

De curand am achizotionat un autoturism SH adus din Germania .. de la un domn din Constanța ,am primit toate actele necesare dar am intampinat o problema cand am fost la primarie pentru inregistrare , iar  de aici denota urmatoarea "poveste" : vanzatorul (domnul din CT ) A achizitionat masina de la o alta persoana din Medgidia nefiind inmatriculata, aceasta avand scoase numere provizorii ..  eu cand am cumparato de la domnul din CT  avea scos deja al 2-lea set de numere .. iar eu l-am scos pe al 3-lea .. apoi a venit momentul sa o inmatriculez .. am fost am platit toate taxele necesare , RAR .. Etc... cand am ajuns la primarie pentru inregistrare cu fiscalul domnului din CT de la care am achizitionat masina , acestia de la primarie imi spun ca mie-mi trebuie fiscalul celui din Medgidia care acesta se pare ca nu prea este de gasit.. .. este normal asa ceva?  vanzatorul (Domnul din CT de la care am achizitionat masina )mi-a spus ca este imposibil .. ba chiar a vorbit si dansul cu reprezentantii primariei .. si degeaba .. ei sustin sus si tare ca imi trbuie fiscalul celui din Medgidia !   Ce pot face ! Cum pot rezolva aceasta situatie ? 

Multumesc !

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Salutare tuturor, daca nu postez unde trebuie imi cer scuze dar sunt nou pe forum si nu prea cunosc... Am si eu o mica problema, astazi am cumparat o motocicleta de la un baiat din jud. Covasna iar acesta nu o inmatriculase pe numele lui, erau numerele+talonul celui din Cluj care ii vanduse motoreta. Acel domn din Cluj i-a facut contract v-c si i-a dat fiscal si tot ce era de dat, acest domn din Covasna s-a dus la primarie a trecut-o la impozit pe numele lui dar nu a schimbat numerele+certificatul deci automat proprietarul, cele 30 de zile au expirat insa acesta nu are evenimente in trafic. Acum eu am facut cu el la un birou de acte contract v-c, mi-a dat un fiscal normal ca sa vad ca nu are datorii, domnisoara de acolo a copiat si a facut tot ce trebuia iar domnului din Covasna i-a ramas civ-ul impreuna cu un contract v-c cu care va merge la primarie sa imi scoata fiscal din acela special pentru transcriere+stampila pe civ sau cum se procedeaza apoi el se scade cu ea. Intrebarea mea este: pot trece motoreta pe numele meu sau este vreo problema? In momentul de fata ea are itp+asigurare valabile, in certificatul domnului de Cluj nu s-a scris instrainat catre.... deci ar trebui sa scriu eu ceva acolo?Precizez ca domnul din CLUJ si-a pus doar semnatura acolo! Este vorba despre o yamaha mt 03. Astept un raspuns, multumesc!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.