Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare ROL fiscal auto


stroecristian83

Recommended Posts

Buna ziua, am verificat forumul si nu cred ca cineva a deschis acest topic pana acum. Daca cine a facut-o si nu am observat eu, il rog pe administrator sa ma scuze.

 

Urmeaza sa imi schimb domiciliul in alt sector din Bucuresti si, pe cale de consecinta, cartea de identitate. Odata cu schimbarea acesteia, in termen de maximum 30 de zile trebuie sa operez modificarea domiciliului in talonul si civ-ul masinii.

 

In acest sens, inainte de a ma prezenta la politie, trebuie sa deschid rolul fiscal pentru masina la noul sector de domiciliu. Practic, se va completa o noua FISA DE INMATRICULARE care va fi vizata de la DITL al fostei primarii de sector (pentru scoatere din evidenta fiscala), dar si de catre DITL a primariei noului sector (pentru luare in evidenta). Atat la vanzator, cat si la cumparator, voi figura eu!

 

Politia in vederea inmatricularii va interpreta ca s-a schimbat proprietarul masinii si imi va cere dovada achitarii taxei de timbru?

 

Prevederile HG 88 sunt clare, nu se aplica taxa de timbru in acest caz.

Va multumesc anticipat.

Cristian Stroe.

Link to comment
  • Moderator

În primul rând, poliţia nu are nicio treabă cu înmatriculările. Serviciile de înmatriculări şi permise nu mai aparţin Poliţiei Române, respectiv Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), ci au fost preluate de către Instituţia Prefectului, deci de ani buni de zile ele aparţin de Prefectură.

În al doilea rând, cei de la înmatriculări NU vor interpreta absolut nimic. În cazul tău este vorba despre o preschimbare a certificatului de înmatriculare deoarece au intervenit modificări în privinţa datelor înscrise acolo, concret adresa de domiciliu.

Cel mai probabil că vei completa o cerere prin care soliciţi preschimbarea certificatului de înmatriculare şi consemnarea noii adrese pe cartea de identitate a maşinii. Nu poate fi vorba despre o transcriere de proprietate din moment ce nu există un contract de vânzare cumpărare sau un alt document ce atestă acest lucru (moştenire, partaj, etc).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.