Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se intampla cu politistii raniti la datorie !?


CITADELA

Recommended Posts

 • Moderator

As vrea sa atrag atentia asupra unei situatii in care s-ar putea afla oricare dintre noi, si anume a unii accident sau incident profesional in urma caruia sa ramanem infirmi sau inapti medical.

Acest topic mi-a fost inspirat de povestea unui politist american, care acum 1 an, 2 luni si 8 zile a fost victima unui atentat cu bomba in Afghanistan. Nu vreau sa dezbat ce facea el acolo, pt ca nu este relevant discutiei noastre. In urma exploziei, din care a scapat singur, ceilalti fiind ucisi, a ramas cu rani grave la ambele membre inferioare. Dupa 9 luni de chin si recuperare medicala, zeci de interventii chirurgicale, verdictul a fost unul tragic: amputarea ambelor picioare.

In ciuda sprijinului financiar si afectiv al familiei, lipsa membrelor inferioare, si noua postura de persoana cu dizabilitati fizice, parea o bariera de netrecut pentru un om in floarea varstei, la 40 de ani, care alerga 5 km pe zi, facea scufundari, mergea la sala si mai presus de tot, era politist, la Patrula de Autostrada a Statului Arizona

Desi pare o poveste parca rupta din filmele americane, insa Steve, caci acesta este numele lui, a reusit sa rupa aceasta bariera, sa continue recuperarea medicala, sa obtina doua proteze si in final, sa imbrace din nou, uniforma de politist.

Sefii au fost de acord sa-i ofere sansa de a trece din nou examenul medical si sportiv, pe care l-a luat, incadrandu-se in baremele stabilite, astfel ca astazi, este primul politist cu 2 proteze in locul membrelor inferioare din tot Statul Arizona, si probabil din SUA. Este adevarat ca nu va lucra in "operativ" ( ci la relatia cu publicul, prevenire, relatia cu presa), insa este un pas extraordinar pentru un om, pentru un politist, a carui dragoste pt aceasta profesie l-a facut sa-si depaseasca propriile limite.

Stiu, SUA este tara tuturor posibilitatilor, dar cu ce este mai prejos un politist roman, aflat intr-o impostaza similara, care este declarat inapt si aruncat pe strada cu o pensie de mizerie...

In ordinea aparitiei:

- Steve, azi, in uniforma Politiei din Arizona

- Steve, joaca baseball, ca parte a recuperarii fizice

- Steve tocmai si-a pus picioare bionice

- Steve inainte de operatia finala, cand inca mai avea picioare

- ce-a mai ramas din masina blindata

- Steve, alaturi de sotia sa, tot politista, cu cateva zile inante de atentat

post-1064-059022600 1290463210_thumb.jpg

post-1064-008815400 1290463246_thumb.jpg

post-1064-067946100 1290463269_thumb.jpg

post-1064-020039100 1290463319_thumb.jpg

post-1064-088118500 1290463342_thumb.jpg

post-1064-034426100 1290463364_thumb.jpg

Edited by CITADELA
 • Upvote 1
Link to comment

Din pacate la noi vei primi in cel mai bun caz niste multumiri si atit, pensia iti va ajunge cit sa-ti platesti intretinerea si de plata tratamentelor si a eventualelor proteze sa-ti iei gindul, la noi se merge pe varianta daca nu mai este bun sa-l inlaturam si sa aducem altul in loc :angry:

Link to comment
 • 1 month later...

Reforma in politie ar putea sa se numeasca : Siguranta politistului si apararea drepturilor sale

Cativa politisti raniti la datorie si care nu mai pot lucra in politie ar putea infiinta o asociatie : Asociatia politistilor raniti la datorie.

Fiind un ONG ar putea atrage sustinere si din afara tarii, inclusiv suport financiar.

Aceasta asociatie ar putea milita pentru drepturile tuturor politistilor raniti, dar si pentru prevenirea ignorarii acestor politisti.

Nu stiu daca exista un fond de solidaritate, insa daca nu exista tot aceasta asociatie ar putea solicita MAI infiintarea unui fond de solidaritate, iar un procent din impozitele si taxele locale sa se duca in acel fond.

Tot aceasta asociatie ar putea depune diligente pentru ca MAI sa achite toate cheltuielile legate de spitalizarea si recuperarea politistilor raniti, la cele mai bune spitale din afara tarii.

Apoi urmeaza reintegrarea sociala.Unul dintre obiectivele acestei asociatii ar putea sa aiba ca obiectiv reintegrarea politistilor raniti, dar pe posturi in politie, in conformitate cu capacitatea de munca.

Aceasta asociatie ar putea apara nu numai drepturile politistilor victime, insa si drepturile celorlati politisti pentru ca ar putea lupta pentru prvenirea accidentelor legate de serviciu.

Sunt multe situatii in care politistul este trimis in mijlocul strazii pentru ordonarea circulatiei. E moarte curata pentru majoritatea, insa ei asculta ordinele superiorilor.

Chiar este necesar ca acel politist sa se posteze chiar in mijlocul drumului in mijlocul unei circulatii intense? Oare nu exista alte masuri pentru ca viata politistului sa nu fie pusa in pericol?

Mai sunt politistii ce merg la diverse incidente , interventii, etc...Si ei isi pun viata in pericol, adica MAI si Guvernul le-o pun.Un pericol tot exista , insa, sunt protejati doar 20%.De ce sa nu fie protejati 70%.?

O asociatie ca asta ar putea crea cadrul legal pentru multe, avand sustinere din afara.

Deasemenea nu stiu daca exista dar ar trebui sa existe asigurari pentru fiecare politist platite de MAI, ba mai mult orice politist sa beneficieze de asistenta juridica gratuita.

Edited by angelfire
 • Upvote 2
Link to comment

LA CE JUSTITIE AVEM SCAPA TOTI INTERLOPII DE ULTRAJ....:(

Atentie

Te rog, renunta sa mai scrii exclusiv cu majuscule. In general pe forumuri acesta modalitate de a scrie este perceputa ca si cum ai tipa la interlocutori.

Multumesc pentru intelegere.

 • Downvote 1
Link to comment

Angelfire, parte din ceea ce ai sugerat tu acolo exista, pe hartie.

Acum ca viata politistului e in pericol cand merge in misiuni, sa stii si tu ca e un risc de care fiecare dintre noi e constient si e un risc asumat. Ca esti la descindere, sau la dirijarea circulatiei sau la frontiera, pe langa tot talmes-balmesul de legi si de dispozitii in vigoare, se mai aplica o regula: OCS. Adica: Ochii Cat Sarmaua.

Ar fi totusi un pas inainte ca politistii raniti la datorie si care au ramas cu un handicap partial si care doresc sa isi continuie activitatea ca politisti sa fie ajutati si incadrati pe functii in care handicapul sa nu ii impiedice sa isi desfasoare activitatea.

Din cate stiu in MAI exista un astfel de caz, in care cu larga interventie a CNP-ului s-a reusit asa ceva cu un coleg. Este unul dintre motivele pentru care inca mai platesc cotizatie la CNP.

Police ca sa nu iti fortezi IQ-ul, CNP e acronimul de la Corpul National al Politistilor, si ca sa fii membru in el e musai sa fii politist, din ala adevarat nu comunitar, adicatelea functionar public cu statut special asa cum este el definit de Statut....

Nu iti mai spun ce Statut. Te las sa mori....

Edited by SandoKhan
 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 months later...
 • Moderator

Un up-date de la Steve: a participat curand la o cursa de alergare alaturi de alte 22.000 de persoane, insa el era singurul cu picioare "bionice"...

post-1064-008396900 1303220999_thumb.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.