jigsaww Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Salut..Imi poate spune si mie cineva cum e la politia transporturilor Henri Coanda?niste pareri.. Link to comment
Moderator Marius Posted June 27, 2013 Moderator Share Posted June 27, 2013 Dacă vrei răspunsuri serioase, normal este să spui câteva cuvine despre tine. Cine eşti, cu ce te ocupi şi pentru ce îţi sunt necesare astfel de informaţii. Link to comment
jigsaww Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 Sunt elev in ultimul an la Scoala de Poliie Vasile Lascar si maine se va face repartizarea..Mi-ar placea la aeroport la Henri Coanda sa ma duc,sunt 4 locuri..dar nu am nici o idee cum este.. Link to comment
Moderator Marius Posted June 27, 2013 Moderator Share Posted June 27, 2013 Aeroportul Henri Coandă, "găzduieşte" sediul Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene Bucureşti iar principalele atribuţii ale poliţiştilor care îşi desfăşoară activitatea acolo sunt cele uzuale pentru orice altă unitate de poliţie, în privinţa menţinerii ordinii şi liniştii publice, desfăşurarea de activităţi pe linia respectării prevederilor Legii 333/2000 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, activităţi de prevenire şi descoperire a tuturor infracţiunilor aflate în competenţa Poliţiei Române. Poliţiştii de la transporturi aeriene acordă sprijin operativ lucrătorilor vamali, pentru identificarea persoanelor juridice şi fizice care se sustrag controlului vamal, verifică şi întocmesc actele procedurale necesare introducerii în arest a persoanelor identificate la intrarea sau ieşirea din ţară şi care posedă mandate de executare a pedepsei şi se sustrag executării acestora. Tot ei sunt cei care efectuează verificări pe linia respectării prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi întocmirea de dosare penale taximetriştilor care nu respectă dispoziţiile legale, precum şi fotografierea, amprentarea şi introducerea în sistemul AFIS 2000 a cetăţenilor români (cei mai mulţi aparţinând unei anumite etnii) returnaţi din străinătate, în baza acordului internaţional de readmisie, încheiat între România şi statele europene. Ce am scris mai sus sunt generalităţi, pentru că eu nu lucrez la Poliţia Transporturi, dar cu siguranţă colegii de pe forum ce lucrează în cadrul acestor servicii îţi vor oferii mai multe informaţii detaliate. 3 Link to comment
Membru Ben Posted June 27, 2013 Membru Share Posted June 27, 2013 Dintre toate cele 3 ramuri ale pol transporturi, cei de la transporturi aeriene au munca cea mai "curata". Nu tu boschetari, cersetori sau bolnavi psihic plecati de acasa. Clientela este alta, dar vei fi a 5-a roata de la caruta, pt ca inaintea ta vor fi cei de la SRI, politie de frontiera sau vama care acapareaza mai toate atributiile, dar in caz de belea politistii vor fi trasi la raspundere cum a fost in cazul japonezei ucise care mi se pare ca tocmai prin acel aeroport a intrat in Romania. Depinde ce vrei tu de la profesia asta, dar prea multa meserie nu prea vei invata. Vei fi mai izolat fata de restul politistilor din teritoriu. Nu stiu daca asta e un lucru bun, dar in unele judete prinde bine sa nu fii subordonat inspectorului sef sau vreunui sef de politie de sector. Ar fi mai multe de sphs, dar acum scriu de pe tel 3 Link to comment
Kayne Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Din cate ii cunosc, baietii de la transporturi din OTP sunt foarte de treaba. Pe langa tot ce a enumerat Marius, vei avea in sarcina si tot sectorul marfuri, care poate fi o bataie de cap mai mare decat la pasageri (bunuri nedeclarate, de contrabanda, transporturi speciale - armament, echipament tehnic militar, de exemplu etc - atat la plecare cat si la sosire pe aeroport. Otopeniul este un fel de stat in stat, o entitate ce traiese dupa propriile reguli... e frumos aici, dar trebuie sa iti placa ce faci si sa fi dispus si la sacrificii, ca oriunde de altfel. Ca de obicei, tranportul in interior e o problema, dar fiind o un fel de mare familie, mereu se va gasi cineva sa te ajute ( poti sa ajungi sa faci si 100 km numai de colo colo pe zi). Nu sunt chiar de acord cu afirmatia ca vei fi a 5á spita la caruta, caci fiecare isi are rostul lui acolo si fiecare isi are atributiunile sale (si da, o sa fie haloimas mare de fiecare data cand ai cate o coloana oficiala sau ceva de genul)... Sincer iti doresc mult succes si sa faci o alegere buna! Link to comment
Membru Ben Posted June 29, 2013 Membru Share Posted June 29, 2013 In opinia mea, frumusetea muncii de politie consta in cercetarea penala si munca informativa (atat cat se poate fara bani), lucruri cu care nu o sa ai de-a face daca esti "baiatul de la receptie", jigsaww. Singurul avatanaj e ca o sa o munca mai "curata" si nu o sa ai riscul de nimeri intr-o comuna uitata de lume neasfaltata, dar te pot sa-ti spun ca te vei pensiona din prima. Multa bafta, alegerea e a ta. Link to comment
Membru Ecou Posted June 30, 2013 Membru Share Posted June 30, 2013 Eu zic sa te duci acolo fara sa mai stai pe ganduri! O sa te lamuresti tu ulterior de ce 2 Link to comment
Recommended Posts