Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Motivul amplasarii marcajului hasurat in coltul intersectiei

mvvlad

Question

Buna ziua,

Problema (si dilema....) mea este urmatoarea: In imaginile atasate este reprezentata o suprafata hasurata cu contur inchis amplasata inainte de coltul unei intersectii. Cealalta strada a intersectiei este, evident, in lucru.

Avand in vedere aceste date, eu am considerat ca spatiul hasurat interzice stationarea deoarece urmeaza intersectarea cu alta strada fiind nevoie de un spatiu liber pentru ca participantii la trafic sa se poata asigura. Dar,considerand ca cea de-a doua strada din intersectie era in lucru si nu se circula pe ea, am parcat pe spatiul hasurat deoarece acesta nu mai avea utilitate rutiera atat timp cat intersectia practic nu mai exista.

Primaria prin agentul sau constatator (nu politia rutiera sau cea locala) a considerat ca zona respectiva este "zona de protectie ce delimiteaza parcarea amenajata de pe strada ...., zona inscriptionata cu hasuri oblice" si, prin urmare, a dispus ridicarea masinii + amenda etc...

Intrebarea mea este urmatoarea: unde pot gasi reglementarile legale privitoare la amplasarea acestor spatii hasurate inainte de intersectie? Am incercat cu "goagle" dar fara succes in documentarea pe acest subiect.

Orice raspuns va fi apreciat la maxim. Multumesc!

post-10049-0-26271100-1372333764_thumb.j

post-10049-0-33077600-1372333779_thumb.j

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Articolul 80 alin. 3 din HG 1391/2006 (adica Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 rep.) 

Marcajele pentru interzicerea staţionării se pot realiza:

a) prin linie continuă galbenă aplicată pe bordura trotuarului sau pe banda de consolidare a acostamentului, dublând marcajul de delimitare a părţii carosabile spre exteriorul platformei drumului;
b) printr-o linie în zig-zag la marginea părţii carosabile.

In imagine este aplicat un marcaj pentru spatii interzise in sensul art. 76 lit. d, pct. 2 din aceeasi baza legala. Insa trebuie precizat ca marcajele pot veni in completarea altor mijloace de semnalizare cum sunt indicatoarele rutiere. In imagine nu avem nici un alt indicator rutier care sa fie completat de marcaj, insa dupa cum vad eu, discutam de o intersectie (se vede un indicator "Oprire"-popular "STOP") si in lumina art. 142 alin.1, lit. f din HG 1391/2006  

în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;

Oprirea voluntara este interzisa! Asta inseamna ca marcajul de delimitare a spatiului interzis vine in completarea acestei restrictii semnificand "Oprirea Interzisa". Asta inseamna ca nu ai voie sa opresti voluntar si avand in vedere ca oprirea voluntara pe o perioada mai mare de 5 minute se considera stationare, iar ridicarea autovehiculelor se dispune DOAR in cazul celor stationate in locuri interzise, cred ca sanctiunile aplicate se justifica. Daca observi in spatele marcajului, se gasesc mai multe autovehicule oprite. Linia transversala pana in marcaj semnifica inceputul acestei restrictii. Cu stima!

• 0
  • Moderator

Marcajele ce reprezintă o suprafaţă haşurată cu contur deschis sau închis desemnează spaţii interzise circulaţiei. Acestea nu permit trecerea cu vehiculul peste ele şi nici încălcarea parţială a lor, indiferent de manevra care urmează a fi efectuată.

• Upvote 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.