Jump to content
POLITISTI.ro

Unul dintre conducătorii auto al autocarului din Muntenegru este angajat DGPMB

Postare recomandată

Publicat

Comunicat - unul dintre conducătorii auto al autocarului din Muntenegru este angajat DGPMB

Cu ocazia verificărilor efectuate pentru identificarea victimelor accidentului din Muntenegru a reieșit că unul dintre conducătorii auto al autocarului este angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică.

Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea.

Agentul de poliție este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE și al atestatului profesional eliberat de ARR București la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist.

Agentul de poliție are 45 de ani, este căsătorit și are un copil. Este angajat în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenție rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcția de conducător auto.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv art 96 (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, așa cum a fost modificat de Legea -cadru nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice " Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului."

În consecință, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, polițistul putea să îndeplinească și alte activități remunerate, în condițiile în care acest lucru nu împieta desfășurarea optimă a activității de funcționar public cu statut special.

Poliția Capitalei așteaptă finalizarea anchetei autorităților muntenegrene, care urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului rutier.

D.G.P.M.B. - Serviciul de Informare și Relații Publice

Publicat

Urat ce se intampla! Ce treaba are fapul ca omul e politist, iar in timpul liber avea al doilea job! Chiar comunicatul oficial al D.G.P.M.B. confirma ca politistul nu a facut nici o ilegalitate muncind la al doilea loc de munca! Anchete, verificari si pe urma dispozitii aberante! Asta stiu sa faca ai nostri ca brazii...

Publicat

multi dintre noi am avut viata in mainile lui de nenumarate ori, ne ducea cu autobuzul sau microbuzul la tragere in baneasa. poate pare sadica sau ne la locul ei afirmatia "a murit asa cum i-a placut sa traiasca, cu volanul in mana". DUMNEZEU SA-L IERTE!

• Apreciez 1
Publicat

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe colegul nostru ... !!!

Condoleanțe familiei greu încercate ... !!!

Dar,

rău am ajuns ...

și toate astea din cauza faptului că nu ne ajung salariile

câștigate cu cinste și corectitudine și devotament

și muncim ca proștii pentru niște firimituri de bani pe care n-ii

arunca guvernanții cu politicile lor ...

Rușine ce-am ajuns ... !!!

• Moderator
Publicat

Mai urmeaza niste suprize! Stay tuned! Scuze, fara detalii ca nu suntem in zona privata!

Publicat (modificat)

Elvis nu m-am putut abtine sa nu te punctez!Foarte bine spus !

Condoleante familiei colegului.

Modificat de cristm
Publicat

Nu vreau sa va amarasc pacat de colegul vostru dar moartea lui va fi folosita ca pretext pentru a inlatura cativa oameni incomozi care nu asculta de comanda politica, si bineinteles pentru a mai lovii in meseria de politist. Pana luni o sa avem raniti inmormantari si parastase, apoi se va declansa vanatoarea de vrajitoare, si de catre politicieni si de catre media, ca deh astea face rating, (dezacordul e facut voit).

Publicat (modificat)

hai sa-ti dau eu un exemplu "graitor" (zic eu) ...
luni dimineata, dupa ce purtatorul de cuvint al politiei capitalei a prezentat comunicatul oficial cu punctul de vedre al institutiei si al primelor cercetari, a inceput bombarrdamentul intrebarilor cretinoid prompteristice. din "off" la un moment dat s-a auzit (isteric) .. va fi sanctionat, va fi sanctionat ... in conditiile in care inca nu se stia daca el este cel mort sau viu.

daca acea reportera intra pe aici, sau daca o cunoaste cineva, sa-i transmita ... sa se duca sa-i puna o lumanare la cap si sa-i ceara iertare.

Modificat de serhente Garcia
  • Membru
Publicat

Ce sa le ceri dobitoacelor?! Vite. Imi cer scuze fata de unii pt limbaj, dar parca sunt prea cretini. La scurt dupa accident pt ei o mare stire o reprezenta faptul ca va fi cea mai mare despagubire RCA. De aia nu mai puteau familiile victimelor sau restul care nu erau implicati - de oful firmelor de asigurare.

• Membru
Publicat

@Marius: Pana la urma aceste televiziuni de cine sunt conduse? :lol:

Televiziunile preseaza rahat si totusi oamenii se uita in continuare. Oamenii au fost mintiti si batjocoriti si totusi ii voteaza in continuare.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Bineinteles ca dupa toate cele intamplate s-a trecut la capraria tipica si anume toata lumea sa intocmeasca un raport daca desfasuram activitati renumerate de persoane fizice sau juridice?!?!

Atat de mult timp liber am eu dupa ture de cel putin 8 ore incat am timp sa desfasor si alte activitati?!!?!

Publicat (modificat)

Daca am fi fost intr-o tara civilizata acest circ mediatic nu s-ar fi intamplat.

Dar, noi traim in Romania, tara unde ziarele tabloide se vand cel mai bine, unde rufele se spala in public, unde conteaza ce face vecinul, unde modele promovate de catre televiziuni sunt niste curve ordinare. 

Asta e Romania! Tara unde munca e luata in ras, unde hotia este ridica la rang de arta si promovata de mare parte dintre politicieni. Dar ce pretentii sa avem de la acestia cand au fost votati pentru ca au dat de pomana diferite produse.

Si, totusi, e tara mea si o iubesc!

Niciodata nu mi s-a parut normal, ca politist, sa am doua slujbe, desi am fost nevoit sa fac acest lucru. Si pentru asta am fost si anchetat, si supravegheat, si luadat, dar si invidiat! Dar totul a fost legal si nu au avut ce sa imi faca!

Colegul nostru nu s-a dus acolo in excursie, s-a dus pentru a avea ce pune pe masa familiei, pentru a putea sa ii ofere copilului o educatie, pentru ca totul costa.

Colegul nostru si-a dat viata pentru familia sa.

Celor care s-au gasit sa ne huleasca le cer sa respecte macar memoria colegului nostru si le doresc numai sanatate!

Modificat de Sache
  • Apreciez 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Priviti si voi ce creier virusat au unii:

Poliţistul care a condus autocarul morţii nu a putut povedi că avea avize medicale. ISCTR a amendat firma căreia îi aparţinea automobilul

Update 17.00 - Firma transportatoare nu a putut dovedi inspectorului ISCTR că poliţistul care a condus autocarul morţii avea avize medicale şi psihologice, şi nici contract de muncă.

Din primele date, s-a stabilit că George Ciobanu a condus autocarul cu 80 de km la oră, într-o zonă în care viteza legală este de 40 de kilometri.

Şoferul autocarului care s-a răsturnat în Muntenegru, George Ciobanu, nu avea contract de muncă la firma care asigura transportul, nici avizele medical şi psihologic, a declarat, vineri, Adrian Kritikos, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), potrivit Mediafax.
Adrian Kritikos a spus că, imediat după producerea accidentului, a fost în control la sediul firmei căreia îi aparţinea autocarul implicat în accident, iar patronul acesteia nu a putut prezenta contractul de muncă, avizul medical şi cel psihologic pentru George Ciobanu.

Inspectorul a adăugat că firma avea opt şoferi angajaţi, şapte dintre aceştia având acte în regulă.

În urma verificărilor, inspectorul ISCTR a anunţat că s-au găsit mai multe nereguli, motiv pentru care patronul firmei, Ştefan Grigore, a primit dublul amenzii maxime.

„Chiar eu i-am scris procesul verbal de amendă, pe care mărturisesc că l-am completat cu satisfacţie", a mai spus Kritikos, fără a preciza cuantumul amenzii.

George Ciobanu lucra ca şofer în cadrul Poliţiei Capitalei, la Logistică. Potrivit oficialilor din Poliţia Capitalei, el lucra din septembrie 2012 şi la firma care a transportat turiştii în Muntenegru.

Ştefan Grigore a declarat marţi, după ce a fost audiat la Parchetul instanţei supreme, că George Ciobanu a fost „detaşat temporar" pentru această deplasare de la o firmă patronată de fiul acestuia, după ce angajatul programat iniţial pentru cursă a intrat în concediu.

http://www.antena3.ro/romania/politistul-care-a-condus-autocarul-mortii-nu-a-putut-povedi-ca-avea-avize-medicale-isctr-a-amendat-firma-careia-ii-apartinea-automobilul-219429.html

Remarcati gradul de retard al celui care a formulat titlul? Eu zic sa-l intoarca din morti, Dumnezeu sa-l ierte, sau sa-l dezgroapte pe sofer. Pai daca omul e mort cum putea sa prezinte avizul medical? Evident, cretinul de "jurnalist", care e si formator de opinie pe deasupra, se referea la altceva, dar probabil ca a facut "jurnalistica" la agronomie.

Modificat de Ben
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.