Jump to content
POLITISTI.ro

Reclamatie biserica


roro
Go to solution Solved by cipri83,

Recommended Posts

Buna ziua!

Sunt din Iasi, locuiesc in spatele unei biserici si ma confrunt cu urmatoarea problema: in fiecare zi (indieirent daca este sarbatoare sau nu)  dimineata (incepand cu ora 7) si dupa amiaza, volumul boxelor de la biserica mentionata este dat foarte tare. Din cate stiu  exista o reglementare cu privire la numarul decibelilor permisi. dar aici cu certitudine este depasit. Desi inchid geamurile,zgomotul se aude puterni si cu claritate.

Nu sunt impotriva exprimarii religiei, dar nu vad de ce trebuie sa imi fac programul functie de orarul bisericii.

Ce demersuri trebuiesc facute in acest caz si unde as putea sa reclam cele mai sus mentionate in vedera respectarii liniste publice! Va multumesc!

 

Link to comment
 • Member
 • Solution

Conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 536/1997, art.17  nivelul de zgomot exterior se măsoară la 3 m de peretele exterior al locuinţei dvs şi trebuie să fie mai mic sau egal cu 50 dB(A) (curba de zgomot 45). În casă, ziua, limita maximă este de 35 dB(A) (curba de zgomot 30).

Noaptea, limitele maxim admise pentru nivelul de zgomot se reduc cu 10 dB. Astfel nivelul de zgomot maxim admis devine după 22.00: maximum 40dB(A) pentru exterior și 25 dB(A) pentru interior.

Conform STAS 10009/88 zonele funcţionale au limite maxim admisibile de zgomot diferite iar la intersecţia lor se aplică nivelul minim. Exemple de zone funcţionale şi nivel zgomot maxim admis:

  • 2 m de exteriorul locuinţei – max 50 dB(A);
  • parcuri, grădini (spaţiu de odihnă şi recreere) - max 45 dB(A)
  • STAS 10009-88 mai adaugă şi că pentru zgomote provenind din alte surse precum cinematografe în aer liber, spații de joacă pentru copii, parcaje auto, etc.(acest STAS, încă în vigoare, a fost elaborat în 1975 şi revizuit în 1988 !!) când nu existau spălătorii auto, aparate de aer condiţionat, ventilatoare, etc  nu este admisă depășirea valorii de 50 dB(A), respectiv curba de zgomot Cz 45 la 2 m de faţada unei clădiri de locuit.

Daca nu gasesti intelegere la preotul paroh,dupa cum a spus si Marius,poti lua legatura cu politistul de proximitate ca sa incerce pe cale amiabila rezolvarea problemei ,sau sa faci sesizare catre Directia de Mediu a Primariei sau Garda de Mediu care folosindu-se de acel aparat numit decibelmetru ce masoara decibelii vor stabili daca se tulbura sau nu linistea sau nu!

Edited by cipri83
 • Upvote 3
Link to comment

Am vorbit, s-a rezolvat pret de vreo ora dupa care volumul a revenit la normalitate :) ..... mai astept sa vad cum evoloeaza si apoi ma voi adresa oficialitatilor, desi ideea rezolvarii pe o cale amiabila ar fi fost de dorit.pentru Cipri83

 

multumesc pentru informatie!

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.