Jump to content
POLITISTI.ro

Pot circula in Romania cu dovada inlocuitoare a permisului eliberata in Italia ?


paulovici

Recommended Posts

Buna ziua , 

sunt nou pe acest forum si as dori niste informatii in legatura cu problema mea.Despre ce este vorba:

-in 25 iunie urma sa imi expire permisul de conducere romanesc , si cum locuiesc in italia , am optat pentru preschimbarea lui cu unul italian.Am depus dosarul pentru preschimbare , examen medical , taxe si permisul romanesc , in schimbul caruia mi s-a dat o " Autorizatie pentru circulatie " (specificat insa ca permisul este depus pentru preschimbare) si o copie xerox dupa permisul de conducere romanesc cu stampila autoritatilor italiene

-timpul estimat pentru tiparirea noului permis   :) 2 luni

 

Intrebarile ar fi urmatoarele :

-pot conduce pe drumurile din Romania cu aceste doua documente (si daca se poate ,sau nu, as dori un articol de lege sau macar de unde as putea sa ma documentez)

-s-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie ?As fi recunoscator daca imi poate explica cum a rezolvat-o

va multumesc

 

Link to comment

Nu scrie nici ca e valabila , nici ca nu e valabila .Scrie doar ca e valabila 60 de zile de la data emiterii.Daca reusesc o sa fac o copie xerox sa o postez.

Link to comment

am fost astazi , si au zis ca pe perioada lunii august , cand vreau eu sa vin in Romania, pot sa imi dea inapoi , pe baza unei declaratii , permisul romanesc (expirat)si dovada ca este depus dosarul pentru preschimbare .In acest caz , daca fac traducere legalizata a dovezii este valabila ,sau risc amenda pentru conducere cu permis expirat? MULTUMESC

Link to comment

Din punct de vedere legal poti fi sanctionat intrucat ai permisul de conducere expirat dar avand in vedere situatia ta este posibil sa gasesti intelegere. Important este si sa nu fii implicat in vreun eveniment rutier pentru ca atunci nu te mai iarta nimeni.

Edited by 25tess
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.