Jump to content
POLITISTI.ro

Pot circula in Romania cu dovada inlocuitoare a permisului eliberata in Italia ?

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua , 

sunt nou pe acest forum si as dori niste informatii in legatura cu problema mea.Despre ce este vorba:

-in 25 iunie urma sa imi expire permisul de conducere romanesc , si cum locuiesc in italia , am optat pentru preschimbarea lui cu unul italian.Am depus dosarul pentru preschimbare , examen medical , taxe si permisul romanesc , in schimbul caruia mi s-a dat o " Autorizatie pentru circulatie " (specificat insa ca permisul este depus pentru preschimbare) si o copie xerox dupa permisul de conducere romanesc cu stampila autoritatilor italiene

-timpul estimat pentru tiparirea noului permis   :) 2 luni

Intrebarile ar fi urmatoarele :

-pot conduce pe drumurile din Romania cu aceste doua documente (si daca se poate ,sau nu, as dori un articol de lege sau macar de unde as putea sa ma documentez)

-s-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie ?As fi recunoscator daca imi poate explica cum a rezolvat-o

va multumesc

Publicat

Ce scrie pe dovada? E valabila in afara Italiei?

Publicat

Nu scrie nici ca e valabila , nici ca nu e valabila .Scrie doar ca e valabila 60 de zile de la data emiterii.Daca reusesc o sa fac o copie xerox sa o postez.

Publicat

Dovezile sunt valabile doar pe statul de care sunt emise.

Publicat

am fost astazi , si au zis ca pe perioada lunii august , cand vreau eu sa vin in Romania, pot sa imi dea inapoi , pe baza unei declaratii , permisul romanesc (expirat)si dovada ca este depus dosarul pentru preschimbare .In acest caz , daca fac traducere legalizata a dovezii este valabila ,sau risc amenda pentru conducere cu permis expirat? MULTUMESC

Publicat (modificat)

Din punct de vedere legal poti fi sanctionat intrucat ai permisul de conducere expirat dar avand in vedere situatia ta este posibil sa gasesti intelegere. Important este si sa nu fii implicat in vreun eveniment rutier pentru ca atunci nu te mai iarta nimeni.

Modificat de 25tess

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.