Jump to content
POLITISTI.ro

Care lege sancţionază persoana ce locuieşte fără forme legale?


popii
Go to solution Solved by cipri83,

Recommended Posts

nu gasesc art. de lege car sanctionaza o persoana care locuiste fara form legale in alta localitatea decat cea de domiciliu 

daca ma puteti ajuta dau o bere

mentionez ca nu stau nici in chirie ci au doar o coliba 

Edited by popii
Link to comment
  • Member
  • Solution

Cam greu cu gramatica limbii romane!!Dau eu o bere daca te straduiesti sa scrii corect gramatical!

Daca cineva locuieste fara forme legale in alta localitate,sau la alta adresa decat cea trecuta in actul de identitate acest lucru este prevazut in OUG 97/2005 :

Art. 31 
(1) Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara. 
(2) Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.

si Art. 39 

(1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare. 
(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.

Sanctiunea pentru aceasta obligativitate mentionata mai sus este prevazuta de art 43 lit b cu amenda de la 40 lei la 80 lei!

Edited by cipri83
  • Upvote 4
Link to comment

Mai este o situatie.

Art. 36
Persoana care gazduieste o alta persoana, in mod neintrerupt, pe o perioada mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 32 alin. (2) lit. a), are obligatia de a anunta politia sau serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul unde este situat imobilul.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.