Jump to content
POLITISTI.ro

Posibilitatea vizualizarii probei video - circulatie - inainte de contestatie


simonadiana
Go to solution Solved by Rusy,

Recommended Posts

Buna seara!

Pe scurt problema ce doresc a o supune atentiei dvs: echipaj politie circulatie la 100 m cu camera indreptata spre trecere cale ferata fara bariere,  semnalizata, compusa din trei linii, doua principale si una dezafectata. Am venit cu autoturismul din directia opusa, astfel ca intre mine si echipaj se afla trecerea de cale ferata. Ma angajez in trecere, viteza 5-8  km/h, semnalele nu sunt active. Trec de prima linie, respectiv de indicatorul de semnalizare, si aud semnalul acustic. Continui trecerea si peste celelalte doua si sunt tras pe dreapta si mi se suspenda permisul 90 de zile fara drept de circulatie. Am cerut sa vad proba video (civilizat si explicand ca nu erau active atunci cand am depasit indicatorul si ca doresc sa ma conving de cum au stat lucrurile in fapt). Mi s-a aratat o imagine statica in care se vedea masina pe trecere si culoarea rosie. Am cerut sa se deruleze cu 5-6 secunde, suficient sa vad pozitia masinii in momentul declansarii sistemului de avertizare si am fost refuzat, pe motiv ca nu sta sa deruleze ptr mine. M-am retras in masina si am asteptat, sperand ca vor verifica inregistrarea.

Sunt un om rational si intotdeauna cand fac o greseala, o recunosc, mi-o asum si invat din ea. De aceasta data insa, ma simt neindreptatit si sunt sigur ca semnalele nu erau pornite, in momentul depasirii indicatorului. Traversez aceasta trecere de 4 ani de zile, 5 zile pe saptamana, de doua ori pe zi si nu am personalitatea celor ce sfideaza sau incalca regulile, de niciun fel. Am scris in procesul verbal ca nu recunosc fapta, insa reflectand acum, cand m-am mai linistit (locul meu de munca depinde in mare masura de utilizarea autovehiculului si apoi este prima data cand am o problema de circulatie din 1998, de cand am permis), consider ca am de facut o alegere intre a accepta sanctiunea si a cere reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30 zile, caz in care nu ar mai trebui sa dau declaratii si sa ajung in instante, etc si a doua varianta cea de a face contestatie, sustinandu-mi punctul de vedere in speranta ca inregistrarea imi confirma cele declarate mai sus.

Si ajung la intrebarea ce doresc a v-o adresa dvs si anume daca exista posibilitatea ca inainte de a lua o decizie in sensul de mai sus, sa pot avea acces la inregistrarea video. In felul acesta sunt dispus sa renunt la contestatie daca nu este in favoarea mea ( unghiul filmarii face greu de apreciat pozitia exacta a masinii fata pe primul indicator, din cauza diferentei de nivel intre linia dezafectata , celelalte doua si pozitia camerei) sau in caz contrar, merg mai departe.

Va rog sa imi dati un sfat, raspuns si sa fiti toleranti daca cele expuse mai sus contravin in vreun fel regulilor acestui distins forum.

 

Link to comment
  • Moderator

În legislaţia rutieră este prevăzut faptul că, conducătorii de autovehicule nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

În concluzie, această variantă trebuie să o elimini din eventualele planuri, pentru că nu poţi beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Dacă consideri că poliţiştii au aplicat sancţiunea eronat, te sfătuiesc să depui contestaţie împotriva procesului verbal de constatare la judecătorie. Asta e singura cale legală şi e un drept al tău. Imaginile înregistrate de echipamentul video al autospecialei de poliţie vor fi trimise în instanţă.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Solution

Aratarea imaginilor de pe autospeciala de politie este interzisa. Orice lamuriri trebuie sa le soliciti in instanta. In cazul in care vei depune contestatie si vei pierde va trebui sa platesti si cheltuieli de judecata. La ultimul proces care l-am verificat pe net la o contestatie de-a mea, cheltuielile de judecata au fost de 250 de lei plus amenda plus permis suspendat.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns. Am consultat regulamentul si art 221, pct 2, lit d, exclude reducerea perioadei de suspendare in cazul meu. Ramane varianta contenstatiei si sper ca proba video sa fie elocventa.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.