Jump to content
POLITISTI.ro

Reducerile salariale de 25 % impuse politistilor pot fi actionate in instanta


dunelu

Recommended Posts

Domnilor colegi,

 De pe siteul CNP  : 

am onoarea să vă aduc o veste mare !

Reducerile salariale de 25% impuse poliţiştilor prin legea 118/2010, pot fi atacate în instanţă şi avem sanse reale să câştigăm. Nu sunt necesare taxe de timbru sau timbre judiciare şi nici bani pentru onorarul de avocat.

Pentru aceasta, fiecare preşedinte, vicepreşedinte, secretar sau membru al consiliului teritorial sau departamental al C.N.P.., trebuie să împartă la fiecare organ şi formatiune de poliţie din judeţul/sectorul dvs., câte un tabel nominal de tipul celui anexat alăturat, în care să se înscrie toţi poliţiştii din organul/formaţiunea respectivă, cu toate datele solicitate şi semnătura, după care respectivele tabele trebuiesc centralizate cât mai urgent şi trimise de urgenţă, prin poşta specială, la Comisia Juridică şi de Disciplină a Corpului Naţional al Poliţiştilor, în vederea formulării şi înaintării în instanţă, a unei acţiuni judiciare, pentru:

1. recunoaşterea dreptului la salariu nediminuat;

2. obligarea M.A.I.., I.G.P.R. şi I.P.J. la plata sumelor abuziv reţinute pe lunile iulie-octombrie 2010 (actualizate cu indicele de inflaţie până la data plăţii efective)

3. obligarea pârâţilor la plata pe viitor a salariilor nediminuate.

Avem practică judiciară şi precedent judiciar, avem cunoştinţele necesare şi şanse mărite de a câştiga aceste drepturi.

Trebuie acţionat de urgenţă şi fără să omitem vreun poliţist !!! (trebuiesc anunţaţi chiar şi cei aflaţi în concedii, invoiri, misiuni, etc.).

Aştept tabelele de la dvs. până la 29.11.2010 ora 12.00, la sediul C.N.P. din Bucureşti, str. Mihai Vodă nr.6, sector 5.

cu stimă,

preşedintele Comisiei Juridice

şi de Disciplină a C.N.P.,

scms. Marin Ionel - tel. 0743.014.111.

Link to comment

In anunt CNP-ul spune ca pe tabel vor fi trecuti toţi poliţiştii din organul/formaţiunea respectivă, cu toate datele solicitate şi semnătura !

Link to comment

de un tabel e vb si pe la pro lex

si mai au si o grilca care arata ca vom fi varza la anu

Salarizarea functionarilor publici in 2011 - Cu o mana ne restituie, iar cu alta ne ia mai mult

19.11.2010

Informare

cu privire salarizarea pentru 2011 si in urmatorii ani

Guvernul si-a asumat raspunderea pentru Legea nr. 330/2009, legea cadru a salarizarii bugetarilor. Aceasta lege urma a se aplica etapizat, in mai multi ani. Pentru 2010, bugetarii au fost salarizati in temeiul OUG nr. 1/2010.

Saptamâna viitoare, Guvernul isi va asuma raspundere pe inca doua legi: una care modifica Legea nr. 330/2009, iar alta care reglementeaza ce se aplica din prima lege in anul 2011.

In ceea ce priveste salarizarea politistilor pentru 2011, din analiza celor doua acte normative rezulta o scadere medie a veniturilor politistilor cu cel putin 2% din salariu/lunar.

Astfel ca, potrivit Legii nr. 118/2010, veniturile au fost reduse cu 25%.

Prin legea cadru de salarizare nu se vor mai acorda prima de vacanta si premiul anual (al 13-lea salariu).

Prima de vacanta = 1 salariu : 12 luni = 8,5% lunar

Prima anuala = 1 salariu : 12 luni = 8,5% lunar

= o reducere cu 17% din salariu lunar

Prin legea de salarizare pentru 2011 se va mai recupera 15% din reducerea de 25%.

= 17% - 15% = o noua diminuare cu 2% din salariu/lunar pentru 2011.

In ceea ce priveste salarizarea politistilor in viitor:

Noua lege adânceste diferenta intre agentii de politie si ofiteri (in special, chestori), mentinând diferenta fata de subofiterii din armata care au functii echivalente.

La data aplicarii, integrale, a legii cadru de salarizare, politistii vor inregistra cresteri ale veniturilor, insa acestea sunt departe de a fi echitabile raportat la pericolul la care sunt expusi, incompatibilitatile suplimentare, restrângerile unor drepturi si importanta muncii prestate.

„Pro Lex” a intrepris actiuni pentru recuperarea venitului de 25% redus in baza legii nr. 118/2010. Toti membrii sunt rugati sa contacteze liderii de sindicat (sau pe secretarul general Marica Bogdan 0761788059) pentru semnarea tabelelor de instanta.

Noii coeficienti prevazuti in proiectul ce va fi adoptat prin asumarea raspunderii:

- agent -agent de politie studii medii 1,95-2,37 studii superioare 2,15 - 2, 49

- subinspector de politie 2,55 - 2,62

- inspector de politie 2,69 - 2,96

- inspector principal de politie 3,11 - 3,70

- subcomisar de politie 3,89 - 4,40

- comisar de politie 4,51 - 5,23

- comisar sef de politie 5,63 - 7,58

Nota:

Acesti coeficienti se aplica la o valoare de referinta de 600 lei

Link to comment

Fiti amabil, unde gasesc acel tabel? Lucrez in provincie, la un serviciu de evidenta al persoanelor, si pe noi niciodata nu ne informeaza cineva cu privire la unele initiative de interes general,de parca nu am fi platitori de cotizatii. Asa ca unde e modelul de tabel,ca scrie ca e atasat?! Dati macr un link,ceva,ca am cautat ca disperatul si pe CNP si pe SNPPC. A-propos, personalul contractual se poate inscrie pe tabel?

Link to comment

din cate stiu tabelele cu persoanele care vor actiona in instanta statul sunt fie la liderii de sindicat fie la cei de la cnp

mai multe iti spun maine dupa ce iau leg cu liderul meu de sindicat

sa vad ce si cum

Link to comment

astept sa vad daca inspectia CSM plecata la "vinatoare" in Vilcea si Constanta - unde au aparut primele sentinte favorabile - determina o "reevaluare a precedentelor". nu uitati ca precedentele nu au valoare juridica fata de instanta ce judeca litigiul. este bine sa le invoci, mai bine este sa preiei argumentele juridice insa si mai bine este sa nu te bazezi pe ele deoarece poti lua plasa.

Cea mai importanta este argumentatia din cererea introductiva si nu invocarea unor precedente. Sper ca se stie chestia asta, altfel....

Link to comment
  • 3 weeks later...

Mai aveti ceva informatii cu privire la acest topic? In tabelul ce l-am inaintat, pe langa MAI, Directia ptr Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, politistii detasati am adaugat si Consiliile Locale/Judetene, caci o parte din salariu ne este dat de aceste institutii, care a fost redus tot cu 25%. Sper sa se tina seama de acest lucru.

Link to comment
  • 1 month later...

Pe site-ul CNP a aparut un anunt in care se spune :,, La sectiunea actiuni in instanta, a fost postat un material de interes pentru politisti, avand ca subiect actiunea CNP in instanta privind reducerile salariale de 25 %" ,insa la acea sectiune apare o alta Hotarare cu alt subiect. .D-l Radu Sandu ce ne poate spune?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.