Jump to content
POLITISTI.ro

Cine poate detine permis de arma cu glont?


G3lutzu

Recommended Posts

Buna ziua, inteleg din articolul de lege :"Armele de apărare şi pază pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane:
a) demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
b) persoanele prevăzute de lege, care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, pe perioada în care au această calitate, cu excepţia personalului de pază din cadrul societăţilor specializate de pază;
c) persoanele incluse în programe de protecţie a martorilor, pe perioada în care au această calitate
;".

Eu cunosc oameni care nu se incadreaza in nici una din aceste 2 categorii si nici in urmatoarele 2 (vanatoare sau tir sportiv) dar au permis de port arma. Sa inteleg ca pot sa procur acest permis si facand parte din alta categorie decat cele mentionate mai sus? Daca da, cum?

 

Link to comment
  • Moderator

Ce fel de oameni, cu ce se ocupă?

Eşti sigur că au permis pentru arme letale? Pot să aibă permis şi pentru arme neletale, cu proiectil de cauciuc.

Link to comment

Agent de vanzari, da este arma letala, de fapt si permisul este pt letala! Am mai vazut topic-uri in care unii zic ca daca vii cu o adeverinta cum ca transporti valori (el transporta marfa si incasarile)... ar fi posibil! Insa daca citesc legea s-ar parea ca nu!

Edited by G3lutzu
Link to comment

Dacă au permis de port armă, atunci e probabil să fie arme neletale, cu bile de cauciuc. Ca practicant de tir sportiv n-ai voie să porţi arma cu tine şi să te aperi cu ea, ci doar s-o foloseşti în poligon. În afara poligonului n-o scoţi din cutie. Nu ştiu cum e la colecţionari, dar m-aş aştepta să ai şi acolo o restricţie similară.

Eşti 100% sigur că e letală? Ai văzut un cartuş cu ochii tăi? În afară de vîrful cartuşului, restul e identic cu un pistol adevărat. Te poţi păcăli foarte uşor. Dacă vezi pe cineva trăgînd cu el la ţintă, poţi să juri că a tras cu glonţ. Sînt unele replici perfecte, mergînd pînă la inscripţiile şi siglele de pe ele, iar în mînă se simt la fel. Încărcătoarele sînt identice. Dacă nu vezi vîrful cartuşului, nu-ţi dai seama că nu-i un pistol adevărat.

Edited by VladSoare
Link to comment

G3lutzu, de unde stii ca arma e letala? Ai vazut munitia? De obicei transportul de valori se face prin firme specializate, iar arma este cu glont, insa permisul de arma este pt. arma serviciu.

G3lutzu, de unde stii ca arma e letala? Ai vazut munitia? De obicei transportul de valori se face prin firme specializate, iar arma este cu glont, insa permisul de arma este pt. arma serviciu.

Link to comment

Agent de vanzari, da este arma letala, de fapt si permisul este pt letala! 

 

 

Este letala! E un MAKAROV cal. 9x18!

 

Ia intreaba-l, nu cumva este "undercover"?  :)

Edited by Eduard
Link to comment

Poate e un fost poliţist sau cadru militar, retras din activitate? :hmmmt:

Înţeleg că dreptul la armă se păstrează şi după retragere...

 

Sau poate că activitatea de agent de vînzări e doar o acoperire? :D

Edited by VladSoare
Link to comment
  • Moderator

Sau poate actualul agent de vânzări este fost militar disponibilizat după intrarea în NATO, iar în virtutea calităţii pe care a avut-o are dreptul să deţină armă letală cu glonţ. Posibilităţi sunt multiple.

Link to comment

:))) Urmeaza sa iau legatura cu el pt a ma lamuri. Pana atunci in cazul armelor neletale cu glont de cauciuc ce imi recomandati! Mi s-au parut interesante Grand Power T12 si Fort 17! Iubirea mea cea mare (am unul cu CO2) este Walter inteleg insa ca nu este foarte recomandat cel pe glont de cauciuc!Walter P99!

Walter P99!
Link to comment
  • Active member

Walther pe glont de cauciuc nu e bun. Vad ca deja te-ai hotarat sa alegi intre doua arme bune.

 

Agentul de vanzari nu are dreptul la arma letala decat daca face parte si din categoriile pe care le-ai postat tu.

Link to comment
  • 2 years later...

Salut, sper sa mai raspunda cineva :))

Dupa cum am citit in lege (art. 14 alin.(2) lit.a) şi b) din Legea 295/2004) in calitate de militar pot detine o arma letala sau se refera strict la misiuni, trageri ..etc ?

Multumesc

Link to comment
  • 6 months later...

@Baku, dacă mai ești pe aici, ai reușit să obții permisul? Sunt în aceeași situație ca tine (cadru militar în activitate) și m-ar interesa pașii urmați pentru a obține permisul și ce documente au fost necesare de la locul de muncă. Mă interesează permis de deținere, purtare și utilizare pentru armă letală cu glonț (apărare și pază). Nu intenționez să o folosesc decât în poligon, dar din câte am înțeles din legea 295/2004 dacă sunt doar deținător, ca să mă deplasez cu arma în poligon (sau oriunde în altă parte) este un coșmar birocratic. Mulțumesc anticipat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.