Jump to content
POLITISTI.ro

Fortele Speciale Romane

bennylyvyu86
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna :D

In primul rand vreau sa spun ca sunt membru nou in comunitate, deci va rog sa-mi iertati greselile.

Doi, nu cunosc mai nimic despre fortele speciale romanesti :D

De ce? Probabil ca pana acum nu am fost interesat si probabil pentru ca este o treaba mai complicata in acest domeniu. Adica mi s-a parut dintotdeauna ca exista prea multe "servicii speciale": SPIR-DPIR; S.R.I-Bat; SIAS; mama masii mai departe...Nici macar nu stiu cate sunt la numar si nu inteleg de ce asa de multe...Nu era mai simplu sa fie creata o singura unitate care sa cuprinda mai multe divizii specializate in anumite domenii de activitate? Intreb si eu asa...

Nu am inteles niciodata ce anume fac aceste grupari intrucat actiunile lor sunt comune: spre exemplu terorismul, toate au in vedere asa ceva. Mi se pare ca fiecare unitate se identifica cu celelalte. Ma intreb, daca SIAS-ul se ocupa si de actiuni antiteroriste, atunci ce rol mai are SRI BAT?

Iertati-ma daca gresesc.

Vreau acuma sa va precizez de ce scriu acestea si cu ce scop.

Scriu un roman de actiune, gen politist, si am nevoie de o unitate speciala din cadrul fortelor speciale romane. Aceasta trebuie sa fie capabila sa intreprinda actiuni in afara granitei, spre exemplu capturarea unor teroristi sau salvarea unor ostatici de pe alt teritoriu...

Aveti idee ce unitate speciala se ocupa de asa ceva? Ma bucuram ca am gasit ceva de GSPI Acvila, insa eu sunt in urma cu stirile :D Unitatea a fost desfiintata prin 2009, inteleg, si-mi pare ca au fost ceva lucruri necurate ca de obicei. Dar nu de ea vreau sa ma leg, ea e de domeniul trecutului...

Poate SIAS sa intreprinda acest gen de actiuni?

Sau poate aceste actiuni intra in componenta fortelor speciale ale armatei precum GNFOS sau FOS?

Oricum, as fi recunoscator daca m-ati lamuri prin detalii. Adica imi spuneti unitatea si-mi furnizati informatii despre ea: ce este cu ea, cine face parte, ce actiuni intreprinde etc etc.

Multumesc,

Beniamin :)

Edited by bennylyvyu86

• Moderator

Bine ai venit pe forum! Nu uita sa-ti arunci o privire la regulament si sa folosesti functia "search" mai inainte de a deschide un topic.

In alta ordine de idei, aici este un forum al politistilor, asa ca nu opinam despre ce fac alte "Servicii" sau Armata.

O posibila sursa de inspiratie pentru cartea ta Romanian Special Forces

Edited by CITADELA
  • Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

Totusi iti recomand un site foarte bine documentat Romanian Special Forces

Vorbeşti serios când spui că e bine documentat?

Autorul site-ului nici măcar nu cunoaşte denumirea corectă a structurilor speciale din poliţie.

Oricum asta e tare, omul scrie romane poliţiste şi despre atentate teroriste, în condiţiile în care habar nu are despre subiect.

• Upvote 1

Beniamin, daca te gandesti la o fictiune, fiindca presupun ca nu vei scrie un roman inspirat dupa o intamplare adevarata, scrie ce crezi tu, inspirate din filmele americane, in special alea cu Bruce Willis, din seria "Hard to kill", acolo eroul face de toate...si intr-o fictiune orice e permis! Insa ce vrei tu sa afli de aici, e imposibil, politia nu are atributii in antiterorism, singurul cu aceste atributii e S.R.I. in tara si alte structuri in afara tarii. Cineva care vrea sa se documenteze, intai freaca Google pana nu mai poate si pe urma pune intrebari. Succes in documentare.

Beniamin, domnii Marius si Arcan ti-au oferit niste explicatii mai mult decat suficiente pentru a incepe de undeva cartea ori romanul tau. De fapt, mister Arcan ti-a oferit cel mai bun punct de plecare si anume S.I.E. Ca o completare, te-as ruga sa aprofundezi tot ce tine de "humint" si "vulturii". Ei fac legea in afara granitelor tari. Cum spunea si Marius, inainte de a scrie ceva, oricat de talentat ai fi, documenteaza-te bine. Asadar S.I.E, batalionul 610 "Vulturii" de la Targu Mures si nu in ultimul rand, UM 02222, fostul batalion 404 de cercetasi (HUMINT) ar trebui sa-ti atraga atentia. Bafta !

Buna :)

In primul rand trebuie sa admit ca structura statului roman si legislatia este foarte stufoasa. Poate chiar prea stufoasa? :emo-yessir:

In al doilea rand trebuie sa fac niste precizari. Pentru inceput, am talent la scris in asa fel ca sa scriu un roman de razboi. Apoi, recunosc, sunt in necunostinta de foarte multe lucruri. Dar eu sunt o fire optimista :D , cum se spune: exista un inceput pentru toate. Pentru mine aceasta carte reprezinta o provocare, una in bine. Simt ca de pe urma ei am de beneficiat multe, chiar cunostinte bune cu privire la structura statului roman si legislatie.

Ce fel de roman vreau sa scriu? Un roman romanesc. Nu unul de influenta "americana", stiti, vreau ca in aceasta carte sa dau la o parte America: asta inseamna ca nu accept influente din partea ei. Adica, nu am sa prezint un roman in care personajul principal bate tot si el nu primeste macar un pumn sau trage si omoara pe toti si el nu primeste un cartus. Deci, vreau sa fie un roman original, unic, romanesc.

Sunt multe de prezentat insa pe scurt: un roman care prezinta un razboi intre Ungaria si Romania, undeva prin anii 2018-2020. Aoleu, acum chiar ca e ceata rau. Insa vreau sa fac o precizare, nu sunt un chiar omu-care-nu-stie-nimic. Nu, cunosc destule detalii pentru ca nu ma pregatesc de ieri pe azi. Am o perioada buna de timp de cand frunzaresc Google si Youtube cu privire la tot ce inseamna armata, politie, CSAT, Uniunea Europeana, America, Rusia, Romania, Ungaria etc etc. Probabil ca am facut o impresie proasta si mi-am creat o imagine de naiv. Sunt constient de faptul ca acest lucru pare iesit din comun, insa trebuie sa acceptati ideea de fictiune. Doar atat fictiune. Insa, o fictiune cu radacini in realitate. Nu am sa inventez servicii speciale, sau batalioane de armata. Am sa le iau din realitate si sa le transpun in fictiune. Intelegeti?

Deci ideea principala este ca eu preiau lucruri din realitate pe care le voi transpune in fictiune.

Acum trebuie sa va multumesc ca mi-ati raspuns la aceste nedumeriri (Domnul Marius a raspuns foarte bine, apoi Catalin s-a remarcat printr-un accent puternic de ironie :emo-yessir: ) Daca vreti sa faceti ceva completari cu privire la romanul meu sunteti liberi sa o faceti.

Insa sa stiti...nu este vorba doar de un roman de razboi...ci si unul de dragoste, drama, psihologic... :clip:

Scuze pentru faptul ca mesajul este neclar insa m-am intimidat rau de tot.

• Moderator

O să fie şi de război şi de dragoste, ficţiune, dramă, psihologic ... ce s-o mai lungim, cu de toate. :))

Toate ingredientele pentru un bestseller! Un fel de sorcovă sau o salată, dar fără America!

• Member

Ahaaaa! M-am prins! Ceva de genul Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, dar in anii 2020. Bun, bun, presupun ca personajul principal va fi un idealist care se indragosteste de femeia perfecta apoi incepe razboiul si se inroleaza in armata pentru a casapi unguri. Singura diferenta probabil va fi dotarea armatei.

Ca sa-l faci interesant trebuie sa ai si niste scene de pe front si banuiesc ca nu ai fost pe front deci trebuie sa te lasi influentat de filme, bineinteles ca vor fi americane, ca daca te uiti la cele rusesti ai nevoie de mai multe personaje, rusii au un stil aparte de lupta. :D

Bafta!

Beniamin, nimeni nu o sa-ti povesteasca misiuni secrete, sper ca intelegi ca misiunile din afara granitelor tarii, sunt secrete. Cea mai buna inspiratie a ta in aceasta cercetare, e sa studiezi ce s-a scris la vremea respectiva despre ziaristii rapiti in Irak. Am inteles ca unul dintre ei, Ovidiu Ohanesian a scris o carte, se numeste "Puterea din umbra". Nu ar strica sa citesti toate articolele scrise de acesta... Cat despre ironii, exista o vorba.."ce nu te doboara, te intareste".

Oricum, a parut ciudata cererea ta, ca si motivatia, dealtfel, insa daca ce pretinzi ca vrei sa faci, e adevarat, atunci urmareste ce ti-am sugerat. E vorba de cineva real, care a trait evenimentele.

• Upvote 1
  • Downvote 1