Jump to content
POLITISTI.ro

Fraude online

cipperu

Recommended Posts

Deci am un server de METIN2 si un hacker imi tot fura datele de la server si imi strica tot serverul.. totul am securizat si tot imi fura...

Problema e, poate pati ceva? 

• Moderator

Dacă pătrunde și reușește să aibă acces pe server, înseamnă că sistemele nu sunt securizate corespunzător.

Vezi dacă nu cumva calculatorul tău e infectat.

A aflat firma de host cateva date:

Hostname / IP: 86.107.103.190

IP: 86.107.103.190
Tara: RO, Romania
Judet: Brasov
Oras: Sacele
Latitudine: 45.616700
Longitudine: 25.683300
ISP: Rav Tv Srl
Companie: Rav Tv Srl
  • Moderator

Dacă ții neapărat, poți depune plângere împotriva presupusului autor aici: www.efrauda.ro, dar nu vei rezolva mare lucru și nu este decât o pierdere de timp atât pentru tine cât și pentru polițiști, pentru că legea pedepsește doar actele/acțiunile de rea-credință săvârșite spre a realiza un profit material prin atingerea adusă drepturilor altei persoane.

Altfel spus, dacă nu se poate demonstra că cel care îți accesează fără drept datele stocate pe server a realizat un profit/venit ori a creat un prejudiciu material, fapta nu constituie infracțiune.

Te sfătuiesc să-ți securizezi corespunzător sistemele și să folosești doar ultimele versiuni software, pentru că altfel nu vei rezolva nimic. Așa cum acest haker a găsit o breșa de securitate, fii sigur că o vor găsii și exploata și alții.

• 6 years later...

Buna ziua,sunt un jucator de metin2ro. Am facut cont pe un servar privat de metin folosind celeasi date ca pe metin2ro dar am renuntat la ideea de a juca acolo. Ieri ma trezesc cu contu blocat de pe metin2ro. Iau legatura cu cei din staff metin2ro pentru a lamuri problem si aflu ca un indivit a intrat pe contu de metin2ro pentru a fura de pe cont am avut noroc ca au actionat repede cei din staff si nu am pierdut nimica dar alte persoane nu au fost la fel de norocosi ca mine si vreau sa stiu daca se poate face ceva legal in privinta acestui lucru. Individu era live pe YouTube in timp ce intra pe conturi zicand ca baza de date ia fost oferita de un proprietar de metin2 servar privat 

• Moderator

O stii pe aia cu prostia si domnia se platesc? Indiferent de asta, legea ocroteste persoanele vatamate indiferent de gradul de naivitate al acestora. Poti formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de "acces fara drept la un sistem informatic", prevazuta in articolul 360 din Codul Penal. 

Buna ziua,sunt un jucator de metin2ro. Am facut cont pe un servar privat de metin folosind celeasi date ca pe metin2ro dar am renuntat la ideea de a juca acolo. Ieri ma trezesc cu contu blocat de pe metin2ro. Iau legatura cu cei din staff metin2ro pentru a lamuri problem si aflu ca un indivit a intrat pe contu de metin2ro pentru a fura de pe cont am avut noroc ca au actionat repede cei din staff si nu am pierdut nimica dar alte persoane nu au fost la fel de norocosi ca mine si vreau sa stiu daca se poate face ceva legal in privinta acestui lucru. Individu era live pe YouTube in timp ce intra pe conturi zicand ca baza de date ia fost oferita de un proprietar de metin2 servar privat 

• 1 year later...

Buna ziua,

In decursul zilei de azi, 04.01.2021 am depistat doua tentative de frauda, prin care mi s-a solicitat introducerea datelor de card, pe un site fals Fan Curier.

Anexez printscreen-uri realizate prin care se poate observa credibilitatea siteuli, precum si modalitatea folosita.

In speranta si dorinta mea de a combate astfel de tentative viitoare, va rog sa ma sfatuiti daca si unde considerati ca ar fi necesar sa fac o plangere.

Multumesc!

WhatsApp Image 2021-01-04 at 1.12.40 PM.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-04 at 1.12.40 PM (1).jpeg

WhatsApp Image 2021-01-04 at 1.12.43 PM.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-04 at 1.12.41 PM.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-04 at 1.12.42 PM.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-04 at 1.12.42 PM (1).jpeg