Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Contestaţie amendă pentru deranjarea liniştii publice.

urmel

Question

Sâmbătă , alături de nişte prieteni , în jurul orei 4 dimineaţa am fost somaţi să stăm pe loc de un poliţist. In ideea în care am considerat că o să ne ia doar datele , aşa cum ştiam că-i procedura , nu am încercat să fug sau alte artificii, am stat , am aşteptat . Iniţial a venit un singur poliţist , care nici măcar nu s-a prezentat , iar apoi a mai ajuns încă unul , care nervos fiind , probabil de alţi factori decât mersul nostru liniştit..spunea sus şi tare că noi trebuie să mergem la secţie să ne dea amendă pentru deranjarea liniştii publice.

Am mers la secţie , ne-au legitimiat , au scris procesul verbal pe care evident că nu l-am semnat , în condiţiile în care eram şi sunt nevinovat.

Amenda fiind pentru că am ţipat pe stradă  , care e total neadevărat.. nu a făcut nimeni reclamaţie , s-au autosezisat , deşi n-aveau de ce , probabil trebuiau să-şi facă raţia de seară şi hop , hai să-i luăm pe proştii ăştia.

Mi s-a spus că am primit amendă destul de mare deşi nu sunt recidivist , iar cuantumul amenzii a crescut pare-mi-se pentru că am refuzat să semnez procesul verbal.Mi s-a mai spus că o să-mi vină prin poştă , dar încă n-a sosit.

Acum ce mă interesează este .. cum depun o contestaţie pentru că din cunoştinţele mele , o pot depune în maximum 15 zile de la primirea ei? Care e procedura..şi care ar fi şansele ca amenda să-mi fie anulată.

• Downvote 13

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Pe bune? Ai intrat pe un forum al poliţiştilor, unde sunt poliţişti, pentru a le vinde poveşti nemuritoare şi ulterior a cere sfaturi pentru eludarea unei sancţiuni primite de la...poliţişti? Nesimţirea poate depăşi cumva pragul ăsta?

• Upvote 2
  • 0

Urmel, stai linistit ca o sa luam noi legatura cu colegul care te-a sanctionat si o sa-l rugam sa te aiba in vedere in continuare. Nu-i asa ca nu ai luat inca vacanta?

• Upvote 1
  • 0

Cat curaj pe ei, trebuiau "sa isi faca ratia de seara" si te-au gasit tocmai pe tine, bunul cetatean platitor de taxe si impozite, sa iti dea amenda. Sunt sigur ca o data cu procesul-verbal vei primi si o scrisoare prin care politistul isi va cere scuze pt ca avut indrazneala sa te amendeze.

Ai uitat de replica aceea clasica, in care tot acelasi bun cetatean este idignat ca primeste amenda de la politist, care este platit din banii lui.

• 0
  • Moderator

Plăteşte un avocat care să te consilieze şi să îţi explice ce posibilităţi ai. Aici pe forum nu se oferă genul de sfaturi, solicitate de tine. Pentru astfel de situaţii există avocaţii, ei au ca target numai interesele personale ale clienţilor.