Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda pentru trecut pe rosu la un semafor in Italia

adrian00

Recommended Posts

Buna ziua,

Sunt cetatean roman, locuiesc in Romania, dar membrii familiei mele (mama, tatal si fratele meu) locuiesc de multi ani in Italia cu rezidenta permanenta acolo, dar in continuare cetateni romani.

Eu fac vizite destul de des in Italia, iar la inceputul lunii mai parintii mei au primit la domiciliul din Italia o amenda pentru trecut pe rosu cu autoturismul mamei mele(eu am trecut pe rosu cu masina). Amenda este de 180 euro si 6 puncte la permis. La inceputul anului mama a luat deja o amenda la acelasi semafor(intri in intersectie pe galben, dar amenda vine pentru rosu, foarte multi cetateni italieni au contestat zecile de amenzi pe care le-au primit pentru acel semafor, dar degeaba), a declarat ca era la volan si a platit amenda de rigoare.

Vreau sa stiu ce mi se va intampla mie, daca mama va declara ca eu am fost la volan. Nu poate sa declare ca a fost ea, deorece legislatia italiana prevede ca, la doua incalcari consecutive in decurs de 2 ani, se suspenda permisul pentru 6 luni. (ea are permis de conducere italian)

In cazul in care declara ca am trecut pe rosu, mie mi se suspenda permisul? Pentru cate luni? Ea oricum va plati amenda de 180 euro, va trebui sa platesc si eu aici? Va trebui sa duc permisul la consulat? Cand o sa il primesc inapoi o sa trebuiasca se merg eu dupa el? Am domicilul in provincie si nu am drum in Bucuresti.

Am nevoie de aceste detalii pentru a sti cum sa actionez mai departe.

Va multumesc pentru raspuns,

Adrian.

• Moderator

Vestea bună este că amenda o vei plăti numai acolo. Vestea rea este că suspendarea depinde de prevederile legale în astfel de situaţii, existente acolo în Italia. Statul român nu are nicio treabă cu încasarea amenzilor pentru fapte comise pe teritoriul altui stat, la fel şi cu suspendarea permisului.

Eu fac vizite destul de des in Italia, iar la inceputul lunii mai parintii mei au primit la domiciliul din Italia o amenda pentru trecut pe rosu cu autoturismul mamei mele(eu am trecut pe rosu cu masina). Amenda este de 180 euro si 6 puncte la permis. La inceputul anului mama a luat deja o amenda la acelasi semafor(intri in intersectie pe galben, dar amenda vine pentru rosu, foarte multi cetateni italieni au contestat zecile de amenzi pe care le-au primit pentru acel semafor, dar degeaba), a declarat ca era la volan si a platit amenda de rigoare.

Ai draqu italienii ăştia domnule ... şi ăia sunt nişte abuzatori by default, obsedaţi să asuprească cetăţeanul nevinovat. Ce dramă pentru sărăcuţul român (nu fac referire la tine, ci aşa în general) să fie aşa abuzat şi să i se facă numai nedreptăţi peste tot şi la orice pas.

Sunt superbe şi înduioşătoare aceste povestiri nemuritoare ale celor ce fac tot posibilul să fie oneşti şi să respecte legea, dar care sunt abuzaţi de absolut toată lumea. Am devenit o ţară plină de victime nevinovate ale abuzurilor şi nedreptăţilor. :))

• Upvote 4

Hopa si politistii italieni fac abuzuri nu numai cei romani, Ce ti-e si cu occidentul asta. Credeam ca numai noi facem abuzuri inchipuite pe lumea asta.

• 3 weeks later...

Vestea bună este că amenda o vei plăti numai acolo. Vestea rea este că suspendarea depinde de prevederile legale în astfel de situaţii, existente acolo în Italia. Statul român nu are nicio treabă cu încasarea amenzilor pentru fapte comise pe teritoriul altui stat, la fel şi cu suspendarea permisului.

Mersi pentru raspuns.