Jump to content
POLITISTI.ro

Arestat pentru omor calificat


NewsBot

Recommended Posts

Arestat pentru omor calificat

 

Un bărbat suspectat că şi-a ucis fosta soţie a fost arestat. Femeia a fost dată dispărută anul trecut, după ce mama ei a semnalat faptul că aceasta nu a mai ajuns acasă după ce a plecat de la serviciu.

La data de 10 iunie a.c., în urma activităţilor procedurale desfăşurate de poliţişti şi procurori în cazul dispariţiei unei tinere din judeţul Neamţ, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat faţă de fostul soţ al acesteia măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, furt calificat şi profanare de morminte, instanţa de judecată dispunând arestarea pentru 29 de zile.

Dispariţia tinerei, în vârstă de 24 de ani, a fost semnalată, la data de 24 ianuarie 2012, de mama acesteia, care le-a spus poliţiştilor ca fiica ei a plecat de acasă cu două zile în urmă, fără a mai reveni.

Din cercetările efectuate, a rezultat că tânăra a fost văzută ultima dată de mai mulţi martori, în jurul orei 18:30, în seara de 22 ianuarie 2012, pe podul pietonal care asigura accesul din Drumul Judeţean Bicaz – Lacul Roşu, în satul Poiana, comuna Taşca, judeţul Neamţ.

Înainte de plecarea de la locul de muncă, dar şi pe traseul spre domiciliu, tânăra a purtat discuţii telefonice cu mama ei.

Tânara are un copil minor, iar începând din anul 2008 a convieţuit cu un bărbat la domiciliul părinţilor ei. La începutul anului 2009, cei doi s-au căsătorit, iar în cursul anului 2011 au divorţat, procedură care atrage şi partajarea bunurilor comune, cel mai important fiind o casă de locuit.

De la data sesizării dispariţiei, în cauză au fost efectuate acte de urmărire penală şi activităţi investigative ample, ce au condus pe de o parte la eliminarea unor persoane din cercul de suspecţi, iar pe de altă parte, având în vedere şi timpul scurs până în prezent, la înlăturarea unor variante de anchetă constând în dispariţia voluntară a victimei, decesul accidental cu cadavru nedescoperit sau traficarea victimei.

De asemenea, poliţiştii au căutat şi corpului victimei pe arii extinse, prin metode diverse, acesta nefiind găsit.

Din datele rezultate din anchetă au rezultat indicii că tânăra nu ar fi părăsit de bună voie copilul pe care îl avea în îngrijire, fapt care, coroborat şi cu celelalte mijloace de probă ştiinţifice, a condus la concluzia că aceasta nu mai este în viaţă.

Încă de la început, suspect de comiterea faptei a fost fostul soţ al victimei, iar ansamblul activităţilor investigative coroborat cu mijloacele de probă administrate până în prezent au adus indicii temeinice cu privire la această concluzie legală.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.