Jump to content
POLITISTI.ro

Permis romanesc schimbat in italian iar cel italian anulat

LIMBU77

Recommended Posts

AM o situatie mai complicata acum 4 ani am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala grava din culpa (un picior rupt cu ingrijiri medicale de 120 zile) a unei persoane de sex feminin care traversa un drum national printrun loc nepermis fiind cu o alcoolemie de 1,80 in sange eu fiind testat cu 0,00 alcool in sange . In acel moment politia mi-a zis sa nu imi fac probleme ca nu o sa patesc nimic ca nu am nicio vina au facut masuratori sau luat declaratii la martori care se aflau in masina cu mine si am plecat acasa FARA A AVEA PERMISUL RETINUT .Dupa mai bine de un an sunt chemat la politie pentru o noua declatratie am fost am dat-o si acolo am fost asigurat ca totul este in regula dupa un timp sunt chemat la procuratura ca am dosar penal si a fost inaintat in istanta . INTREBAREA ESTE DE CE SA AJUNS AICI? Un expert care a studiat dosarul a ajuns la concluzia ca eu rulam cu o viteza de 69km pe ora in acel sector si aveam dreptul doar cu 50km pe ora de unde concluzia este ca a fost vina mea ca puteam evita persoana respectiva daca aveam cel mul 59 Km pe ora legal adica nu mai mult de 10 km peste limita admisa deci vinovat . Intre timp eu fiind rezident in italia de 7 ani am schimbat permisul romanesc de conducere cu unul italian asa mi-a cerut patronul unde lucrez i-am explicat ca este bun si cel pe care il am permisul romanesc fiind in cel format european da nu a vrut sa auda asa ca l-am schimbat sa nu imi pierd locul de munca . Anul acesta pe 12 februarie sa dat sentinta definitiva si irevocabila adica 4 luni cu suspendare si 2 ani de supraveghere sau ceva de genul. IN SENTINTA NU SCRIE NIMIC DE ANULAREA PERMISULUI . In urama cu 4 zile sunt sunat de acasa din romania eu fiind in italia cum ca mi-a venit o citatie de la politia rutiera sa ma prezit pana pe data de 14 iunie cu permisul italian eliberat de autoritatile italiene pentru a fi anulat. SE POATE ANULA UN PERMIS ITALIAN DE CATRE POLITIA ROMANA IN SITUATIA DE FATA? VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI

Art. 230 din R/OUG 195/02

- Permisul de conducere se retine în urmatoarele situatii:

e) când prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva împotriva titularului acestuia s-a dispus interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 lit. c) ori art. 112 lit. c) din Codul penal;

Citeste cu atentie hotararea judecatoreasca.

AM o situatie mai complicata acum 4 ani am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala grava din culpa (un picior rupt cu ingrijiri medicale de 120 zile) a unei persoane de sex feminin care traversa un drum national printrun loc nepermis fiind cu o alcoolemie de 1,80 in sange eu fiind testat cu 0,00 alcool in sange . In acel moment politia mi-a zis sa nu imi fac probleme ca nu o sa patesc nimic ca nu am nicio vina au facut masuratori sau luat declaratii la martori care se aflau in masina cu mine si am plecat acasa FARA A AVEA PERMISUL RETINUT .Dupa mai bine de un an sunt chemat la politie pentru o noua declatratie am fost am dat-o si acolo am fost asigurat ca totul este in regula dupa un timp sunt chemat la procuratura ca am dosar penal si a fost inaintat in istanta . INTREBAREA ESTE DE CE SA AJUNS AICI? Un expert care a studiat dosarul a ajuns la concluzia ca eu rulam cu o viteza de 69km pe ora in acel sector si aveam dreptul doar cu 50km pe ora de unde concluzia este ca a fost vina mea ca puteam evita persoana respectiva daca aveam cel mul 59 Km pe ora legal adica nu mai mult de 10 km peste limita admisa deci vinovat . Intre timp eu fiind rezident in italia de 7 ani am schimbat permisul romanesc de conducere cu unul italian asa mi-a cerut patronul unde lucrez i-am explicat ca este bun si cel pe care il am permisul romanesc fiind in cel format european da nu a vrut sa auda asa ca l-am schimbat sa nu imi pierd locul de munca . Anul acesta pe 12 februarie sa dat sentinta definitiva si irevocabila adica 4 luni cu suspendare si 2 ani de supraveghere sau ceva de genul. IN SENTINTA NU SCRIE NIMIC DE ANULAREA PERMISULUI . In urama cu 4 zile sunt sunat de acasa din romania eu fiind in italia cum ca mi-a venit o citatie de la politia rutiera sa ma prezit pana pe data de 14 iunie cu permisul italian eliberat de autoritatile italiene pentru a fi anulat. SE POATE ANULA UN PERMIS ITALIAN DE CATRE POLITIA ROMANA IN SITUATIA DE FATA? Mentionez faptul ca in hotararea judecatoreaasca nu este stipulat in niciun articol anularea permisului . Aceasta este hotararea : În baza art. 184 alin. 2 şi 4 C.pen. cu aplicarea art. 74 lit. a, c C.pen. şi art. 76 lit. e C.pen. Condamnă pe inculpatul............, la pedeapsa de 4 luni închisoare. În baza art. 81 C.pen. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 4 luni, compus din pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă penală la care se adaugă termenul de 2 ani prev. de art. 82 C.pen. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.pen. Face aplicarea dispoziţiilor art. 64 lit. a teza a-II-a şi lit. b C. pen, pe durata prevăzută de art. 71 C. pen. În baza art. 71 alin. 5 C.pen. Suspendă executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a-II-a şi lit. b C.pen. În baza art. 14 C.pr.pen. rap. la art. 346 alin. 1 C.pr.pen. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  şi obligă inculpatul ............ alături de asigurător SOCIETATE DE ASIGURARE REASIGURARE ......la plata sumei de 3167,25 lei despăgubiri civile către această partea civilă reprezentând jumătate din cheltuieli de spitalizare cu dobânzile legale aferente de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la achitarea integrală a debitului. În baza art. 14 C.pr.pen. rap. la art. 346 alin. 1 C.pr.pen. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă ........... şi obligă inculpatul ........alături de asigurător SOCIETATE DE ASIGURARE REASIGURARE ........ la plata sumei de 500 lei daune morale. În baza art. 191 alin. 1 C. pr. pen. Obligă inculpatul la plata sumei de 1800 lei cheltuieli judiciare statului.

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.