cercetator Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Hello!pot sa devin politist daca am un tatuaj pe piept si 26 de ani?Multumesc anticipat pentru raspuns! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anamaria1292 Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Nu! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madalin Posted May 26, 2011 Author Share Posted May 26, 2011 Cercetator, eu te sfatuiesc sa te duci la cabinetul medical din judetul tau unde se fac vizele medicale si sa le prezinti situatia ta pentru a sti daca mai are rost sa te pregatesti de admitere pentru a nu pierde timp si bani degeaba , iar in legatura cu varsta esti "compatibil" , dar nu pentru mult timp asa ca daca esti hotarat trebuie sa te misti repede. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightwolf Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Ba da poti cu tatuaje sa devi politist atata timp cat ele sunt acoperite TOTAL de orice echipament specific anotimpului ... cu limita de varsta nu mai stiu exact care este anul acesta baremul parca trebuie sa ai pana in 26 de ani impliniti la data examenului ... chestia cu tatuajele, cicatricile etc. sunt povesti vechi si neinsemnate. Atata timp cat nu sunt vizibile nu sunt probleme. Si ca sa iti dau cel mai bun exemplu: daca nu esti tatuat inainte sa intrii in politie si te tatuezi dupa, te da cineva afara? E adevarat, daca iti tatuezi ceva pe gat sau antebrat ai toate sansele, dar in rest?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madalin Posted May 26, 2011 Author Share Posted May 26, 2011 (edited) f) sa aiba varsta de pana la 27 ani impliniti in anul participarii la concursul de admitere pentru formarea profesionala initiala ca politist. Lectureaza aici cercetatorule : Edited May 26, 2011 by Madalin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
username Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 (edited) Dat fiind ca acesta pare cel mai general topic din aceasta arie, intreb si eu...daca sunt diponibilizat si dau iar admitere la scoala de politie, conform legii, nu ar trebui sa mi se echivaleze studiile deja efectuate in respectiva scoala si sa ma angajeze cu prima ocazie? Edited July 17, 2011 by username Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted July 17, 2011 Moderator Share Posted July 17, 2011 Nu sunt sigur, dar parca exista o conditie de acest gen si nu te vei putea inscrie la examenul de admitere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORD Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Anchetă a Corpului de Control al ministrului de interne. Candidaturi cu „şmecherii” la Academia de Poliţie . Sursa : puterea.ro din 19.07.2011 Nouă candidaţi la Academia de Poliţie au fost respinşi la concurs, fiind sub baremul de înălţime sau având afecţiuni oftalmologice, unităţile medicale MAI din Gorj, Dolj, Constanţa, Vrancea şi Braşov care i-au declarat apţi fiind verificate de Corpul de Control, la cererea ministrului internelor. Ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş, a dispus Corpului de Control demararea unor verificări la unităţile medicale menţionate. Nouă candidaţi la admiterea în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au fost respinşi la vizita medicală pentru neîndeplinirea condiţiilor de înscriere la concurs, se arată într-un comunicat de marţi al ministerului. În prima zi a probelor eliminatorii, la contravizita medicală au fost găsiţi nouă candidaţi care nu îndeplineau criteriile de selecţie, şase fete fiind sub baremul de înălţime şi trei băieţi având afecţiuni oftalmologice. Cei nouă candidaţi fuseseră declaraţi apţi de către unităţile medicale teritoriale pentru înscrierea la admiterea la Academia de Poliţie. Interzis la derogări Înaintea începerii admiterii în unităţile de învăţământ ale MAI, ministrul Traian Igaş a cerut ca examinarea candidaţilor să fie făcută cu obiectivitate, corectitudine şi cu respectarea cu stricteţe a regulamentelor specifice. Prin ordin al ministrului, anul acesta a fost interzisă acordarea de derogări de la condiţiile şi criteriile stabilite pentru recrutarea candidaţilor. De asemenea, ministrul Igaş a dispus instalarea de camere video în toate sălile în care se desfăşoară examinarea. Procesul de admitere este observat şi monitorizat de reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Corpului de Control al ministrului. La Academia de Poliţie, pe cele 551 de locuri scoase la concurs s-au înscris 2.653 de candidaţi, dintre care 1.873 de băieţi şi 780 de fete. Astfel, 203 locuri sunt la Poliţie specializarea „Ordine şi siguranţă publică” (15 locuri fiind pentru tineri de etnie maghiară, 6 pentru cei de etnie romă şi 9 pentru cetăţeni români aparţinând altor minorităţi naţionale), 50 de locuri sunt la specializarea „Drept”, 50 de locuri sunt la „Poliţie de Frontieră - ordine şi siguranţă publică” (un loc fiind pentru tineri de etnie romă şi două locuri pentru alte minorităţi naţionale), 10 locuri sunt la specializarea „Poliţie de Frontieră – drept”, 103 locuri la specializarea „Jandarmi - ordine şi siguranţă publică” (3 dintre acestea fiind pentru cetăţeni români de etnie romă, 4 pentru alte minorităţi naţionale, iar alte 3 sunt alocate SPP) şi 50 de locuri la „Penitenciare”. Facultatea de Pompieri scoate la concurs 55 de locuri pentru bărbaţi, din care 10 pentru palestinieni şi 5 pentru cetăţeni din Republica Moldova, iar Facultatea de Arhivistică are 30 de locuri, dintre care 5 cu taxă. La Poliţie au fost înscrişi 1.594 de candidaţi (1.002 băieţi şi 592 de fete), iar la Poliţia de Frontieră sunt 252 de concurenţi (191 de băieţi şi 61 de fete). La Jandarmerie sunt 512 candidaţi înscrişi (450 de băieţi şi 62 de fete), la Pompieri s-au înscris 129 de candidaţi, iar la Penitenciare sunt 166 de candidaţi (101 băieţi şi 65 de fete), potrivit site-ului instituţiei. Candidaţii la Facultatea de Arhivistică au început examenul în 15 iulie şi îl vor încheia în 30 iulie. La Facultatea de Poliţie şi la Facultatea de Pompieri, examenul a început duminică, 17 iulie, dar se va încheia la date diferite, 30 iulie şi, respectiv, 24 iulie. Aceştia susţin probe eliminatorii, respectiv testarea psihologică, examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, urmate de probele de evaluare a cunoştinţelor. La sediul Academiei ajung doar dosarele candidaţilor declaraţi „Apt” din punct de vedere psihologic. Rector interimar Ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş, spunea, în 24 martie, la instalarea în funcţie a noii conduceri a Academiei de Poliţie, că misiunea acesteia este de a reforma din temelie sistemul de învăţământ în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a putea pregăti la standarde europene poliţişti, jandarmi şi pompieri. „Vă cer să construiţi un sistem bazat pe performanţă, exigenţă şi disciplină, să eliminaţi din procesul de pregătire vechile obiceiuri care nu au dat rezultate”, a fost mesajul transmis atunci de ministrul de interne. Comisarul-şef de poliţie Ioan Liviu Tăut a fost împuternicit, în martie, pentru o perioadă de şase luni, ca rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în locul lui Luca Iamandi. Tot atunci, Ştefan Prună a fost numit, pentru şase luni, în funcţia de decan al Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin2770 Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 hai ca asta e culmea! parca ar fi prima data cand la contravizita medicala apar nereguli si sunt oameni respinsi. si ce cifra e asta 9? pentru asta trimitem oameni in teren, corpul de control? sunt convins ca pe fiecare an au picat minim 50-100 de candidati la medical si nimic. acum brusc se fac smenuri si lasa oamenii sa candideze, doar pentru ca cineva a pus o vorba buna? oameni suntem toti, inclusiv cei care au facut recrutarea si e posibil sa fi gresit, nu cred ca a fost ceva intentionat pt ca pana la urma se descoperea. doar nu poti sa trimiti un barbat de 1,60 m si sa te astepti ca trece de medical. sa fim seriosi. in 2004 cand am intrat eu, au picat mult mai mult de 9 oameni la medical, asa ca asta e doar apa de ploaie si "branconaj" incearca doar sa se faca remarcat. un penibil Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladM Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 Alin presupun ca e vorba doar de candidatii care au avut parte de medical in ziua 1 si 2, respectiv luni si marti, in cazul in care pana acum la proba medicala au participat doar 6 grupe, din 24 cate sunt. Probele medicale se tin pana vineri... deci au destul timp sa pice. Cat despre articol sunt total de acord cu tine; e facut pentru a nascoci barfe si multe alte tampenii gen "vai a picat cineva la Academie din cauza ca s-a holbat prea tare si a crezut ca plansele ishihara sunt gogosi...", de parca s-a terminat lumea bai frate. Vai de noi si de noi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin2770 Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 noxy cand am dat eu erau doar 2 zile de vizita sau conrtravizita medicala. pana vineri...cum ziceai si tu mai au timp sa vada cati sunt in neregula. doar din cauza asta este o contravizita medicala, sa vada neconcordantele, nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martzishor Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 Stie cineva daca se poate trece din M.A.P.N. la M.A.I, fiind deja cadru militar fara a face insa vreo Scoala de Politie sau Academia ( dupa ce m`am pregatit 1 an de zile pt Academie am aflat ca s-a micsorat inaltimea si nu am mai putut sa candidez pentru acest an ). Ideea este daca se poate trece de la o structura la alta si care sunt pasii ? Multumesc anticipat ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted July 24, 2011 Moderator Share Posted July 24, 2011 Nu se mai poate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin2770 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 hai sa nu mai cautam cai ocolitoare 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 ok.. am inteles ca exista o anumita "reticenta" fata de cei intrati in sistem din alte sisteme... in general foarte corecta... dar de ce trebuie cu ocazia asta sa ii umplem de noroi si pe cei care nu au dezamagit si fac fata cu brio uniformei pe care o imbraca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin2770 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 am facut eu asta? cat timp cineva si-a ales o cariera intr-un sistem relativ asemanator cum brusc isi dau seama ca vroiau sa fie politisti? de ce nu au facut asta de la inceput? daca continuam in ritmul asta trebuie sa ne asteptam ca si agentii de pa, vanzari sau cei de la salubritate sa isi doreasca un transfer 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Alin, nu am vrut sa fiu inteles gresit, si nu a fost o remarca la adresa ta... imi cer scuze. spuneam doar ca exista si altfel de oameni. am cateva exemple de multi huliti jac'i care au dat examen pe bune, l'au trecut cu brio, si acum sunt agenti fara repros. dar vorbesc de lucruri intamplate acuma niste ani in urma. poate era lumea mai serioasa atunci. la fel de bine iti pot spune ca din aceeasi serie, unul dintre cei promovati agent, in urmatoarele 3 luni de zile, in timpul serviciului fiind, a scos pistolul si si'a impuscat in cap un prieten. cred ca nu e corect sa judecam omul dupa gramada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martzishor Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 (edited) Nici nu-ti poti inchipui cat mi-am dorit si-mi doresc in continuare sa devin politista, poate mai mult decat cei care au intrat la Academie sau Scolile de Politie si cei care sunt in sistem deja, este un vis de`al meu de cand eram mai micuta...dar deh daca nu m`a facut mama mai inalta . Inca nu sunt cadru militar,aveam de gand sa ma bag in acest sistem dar cu gandul tot la M.A.I tocmai de aceea am pus si acea intrebare, e usor de comentat/criticat cand esti de cealalta parte si exemeplele care le`ai dat tu chiar nu ma ajuta cu nimic..sincer..pune-te pentru 2 secunde in locul meu, gandeste-te ca ai fi fost mai micut de inaltime..poate asa vei intelege si ceea ce am simtit si simt in continuare...faptul ca nu pot candida unde imi doresc pentru 2 cm lipsa Edited July 25, 2011 by martzishor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightwolf Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Fa antrenamente de baschet zilnice timp de 6 luni si vei castiga cei 2 cm doriti ... ATENTIE insa la alimentatie si la respectarea exacta antranamentelor ... bine, bine trebuie sa-ti si placa baschetul Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin2770 Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 pai nu vad rostul intrebarii tale, sincer sa fiu. intrebi daca un mapn-ist poate deveni politist, dar tu inca nici macar mapn-ista nu esti. cam ciudata intrebare. si de aici se lasa sa se inteleaga ca tu cauti o ruta ocolitoare pentru a fi politista. cu cei 2 cm nu este o prolema asa grava cum vrei tu sa para. exista derogari care te asigur ca se pot obtine. as incerca ca pt macar 2 sec sa ma pun in locul tau daca ai expune corect si coerent datele problemei, ca asa pe franturi si pe eventuale presupuneri logice nimeni nu o poate face Link to comment Share on other sites More sharing options...
martzishor Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 (edited) da, exact asta incerc sa fac, sa gasesc cai ocolitoare si in privinta derogarilor am primit raspuns negativ, daca te`ai uita pe site`ul Academiei scrie clar ca nu se accepta derogari sau cel putin anul acesta nu au acceptat si da, chiar este o problema grava lipsa a 2 cm..desi in realitate nu este o diferenta chiar atat de mare intre o persoana de 1.63 si una de 1.65....daca tu sti o alta cale a de a obtine derogare chiar te rog sa`mi spui..eu am trimis o cerere si in 2 saptamani mi`a venit raspunsul prin posta..evident negativ...aveam de gand chiar sa ma duc in audienta la Igas dar mi s-a spus ca nu voi avea nici o sansa.. Edited July 26, 2011 by martzishor Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladM Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Martzishor, unde-i lege, nu-i tocmeala... asta cel putin in cadrul admiterii in MAI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin2770 Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 puteai sa incerci, nu ai de unde sa stii ca nu aveai nici sansa. la anul e tarziu? sau la scolile de agenti ai incercat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martzishor Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Nu mi-au dat astia de la Constanta apt.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martzishor Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Nu este tarziu la anul, mai am 4 ani la dispozitie sa incerc daca as stii cum.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts