Jump to content
POLITISTI.ro

Fatuloiu cere demiterea sefului Politiei Romane Petre Toba


maximo

Recommended Posts

Chiar asa am ajuns?!

Ne cerem drepturile in strada si dl. fatuloiu cere demisia d-lui Toba?

Azi, la sedinta cu sefii de post de la IPJ Neamt, am fost toti solidari cu dl. inspector sef Soric, ca dl. fatuloiu sa nu propuna demiterea acestuia, fara a fi efectuate un minim de verificari in zona..

Toti sefii de post am spus ca ne dam demisia din functie, azi la ora 16.oo, daca dl. fatuloiu nu revine asupra deciziei..

Si astfel, dl. ministru de interne nu l-a demis azi si si-a trimis corpul de control in Neamt pentru verificari, urmind sa ia masuri, in functie de rezultatul controlului.

Chiar trebuie sa-si bata joc bucurestiul( dl. fatuloiu ) de noi?!

De ce nu si-a dat el demisia, atunci cand si-a dat demisia dl. Blaga?!

Edited by maximo
Link to comment
  • Moderator

Secretarul de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI a cerut ministrului Traian Igaş, demiterea din funcţie a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.

"I-am spus ministrului că dacă nu îl demite, eu îmi dau demisia", a declarat Dan Fătuloiu.

Declaratia lui Fătuloiu pentru NewsIn:

"Mi-am asumat răspunderea pentru Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică cu demisia. Am vrut să-mi dau demisia solidar cu ministrul Blaga. I-am spus şi ministrului Igaş că, dacă nu-mi realizez obiectivele strategice, care sunt prevăzute în Strategia Naţională, îmi dau demisia, dar cu condiţia ca până la mine să-şi dea şi alţii demisia. Adică cei care n-au avut bărbăţia să demisioneze când am pierdut un ministru bun, care a făcut reformă ( n.r. Vasile Blaga), deşi din cauza lor s-au întâmplat toate. De aceea, vreau să-l protejez pe ministrul Igaş să nu cadă într-o capcană a unor şefi obedienţi, care fac jocuri politice pentru a lua grade, pentru a rămâne în funcţie"

"Merg prin judeţe şi discut cu liderii sindicali şi cu poliţiştii. În fiecare zi aflu că poliţiştii sunt umiliţi, sunt schimbaţi din funcţii pentru că aşa vor alţii. Se dau concursuri care sunt organizate în favoarea unora. Toate acestea nu ar trebui să existe într-un sistem puternic, profesionist. Din păcate există.

Şeful Poliţiei ar trebui să fie unul trecut prin Şcoala de Poliţie, nu un inginer. Constat că din momentul în care a venit la conducerea IGPR (n.r. chestorul Petre Tobă) şi până în prezent, a dus Poliţia cu 10 ani în urmă. Avea oameni cu un sistem informatic bun. Avea oameni şcoliţi afară. I-a schimbat. Am fost întrebat în America şi Uniunea Europeană de ce?

A schimbat procedurile, iar acum avem mai mulţi oameni în birouri decât în stradă şi plătim pentru asta. Am ajuns în situaţia în care avem maşini, dar le ţinem pe dreapta pentru că nu avem oameni în stradă. Numai în Bucureşti sunt 1200 de locuri de agenţi libere. Sunt multe aspecte care denotă că poliţiei îi lipsesc managerii. Reclamă acest lucru şi sindicatele.

În strada sunt în proporţie de 40% din efective. S-a ajuns la 500 de poliţişti la suta de mii de locuitori, astfel că rata criminalităţii stradale a crescut. Ce oferim în afară de filme cu mascaţi? Ăsta este faliment. Ar trebui făcut standardul de cost pentru acţiuni să vedem cât producem şi ce oferim.

Sindicatele şi poliţiştii îmi spun că manageri sunt obedienţi, puşi politic în funcţii. Tot sindicatele reclamă că poliţia este o instituţie socială în care rudele au prioritate la angajări şi posturi bune. Constat şi eu acest lucru în controalele pe care le fac"

Link to comment

In mod fundamental, omul are partea lui de dreptate. Dar el nu a trecut pe acolo? Ce a facut sa schimbe lucrurile?

Acum vede paiul din ochiul altuia, dar a avut painea si cutitul si...nimic!

Urat! Avem conducatorii pe care ii meritam.

Link to comment
  • Moderator

De ce spui că-i merităm?

Dacă tu acolo unde ești, îți faci treaba cât mai bine posibil și ai conștiința împăcată, de ce crezi că meriți așa ceva?

Sunt mulți polițiști care nu numai că își fac treaba, dar fac și niște sacrificii enorme, iar datorită lor (a majorității) această instituție nu a intrat în colaps.

Crezi că au ei vreo vină că sunt conduși de persoane ce dau dovadă de atâta ipocrizie?

Link to comment

Da, merit!

Pentru ca ma duc dupa talhari cu masina mea, pentru ca imi urla un rulment iar eu bag banii in masina politiei, pentru ca masina aia in care bag bani nu are I.T.P. si nu primeste benzina fiind nevoit sa mai adun cate 2-3 colegi si sa bagam noi, pentru multe alte motive pe care le stim toti. La fel meriti si tu si oricare altul de aici pentru ca toti tacem.

Link to comment

Am mai zis-o, parerea mea e ca acest specimen zis fatuloiu este un berbec.Nu exista om in ministerul asta care sa-l urasc mai tare. Ce vrea el sa faca este politic, auzi sa-l protejeze pe noul ministru.

fatuloiule DEMISIA, NOI NU TE VREM

Edited by Rusy
Link to comment
  • Moderator

cry

Nu sunt de acord cu tine, simplu fapt ca scriem aici ce ne doare e o dovada ca "nu tacem". ;)

Intradevar, exista si astfel de persoane in randurile noastre ce "stau ascunsi dupa perdea", dar nu e cazul nostru.

  • Upvote 1
Link to comment

@cry - eu nu merit, ca nu sunt politist :) eu am decanul de barou pe care il merit ptr ca il aleg prin vot. este o diferenta majora, nu?

oricum, vad ca meetingul din octombrie a ramas "cum am stabilit" - nimic interesant de atunci si cred ca au inceput sa se plateasca politele. cel putin asa pare din afara.

Link to comment

Stiu ca nu sunteti curiosi, dar am sa expun parerea mea.

Sunt doua perspective:

1. D-nul chestor sef Fatuloiu a aparut la B1 tv si ne-a expus viziunea sa despre reformarea MAI. Stiti cum vedea dumnealui MAI-ul? Ca pe un business in care statul baga bani si trebuie sa fie profitabil. Ii tot dadea cu cei care trebuie sa plece din sistem, si din vorbele sale, rezulta ca trebuie sa plece multi. Nu neg ca sunt unii care chiar ar trebui sa plece, vezi cazul betivanului de pe topicul "politisti de care nu suntem mandri." Tot la acea emisiune a dat exmplu testului facut cu 112 la Sulina, criticand aspru modul de interventie al colegilor de acolo, fara ca macar sa aibe habar despre organizarea dispozitivului de supraveghere de acolo. In principiu, colegii mi-au spus ca acolo unde a anuntat cei de la 112 ca se produce evenimentul, nu avea cum sa aibe loc deoarece trebuia sa treaca de cel putin doua puncte de supraveghere. Vaporul ala nu avea cum sa se teleporteze acolo. Dumnealui a exagerat enorm evenimentul fara a investiga unde erau mijloacele tehnice si oamenii distribuiti. Insa cand moderatorul a adus in discutie problematioca salariilor in sistem a tot deviat de la subiect fara a da macar o idee de raspuns. Oricum din ce am vazut in emisiune a facut impresia unui om care ar face orice ca sa ramana pe functie indiferent de consecinte.

2. Nu stiu care e treaba la Piatra-Neamt si nu sunt in masura sa imi dau cu parerea cu privire la ce s-a intamplat acolo sau cu privire la modul de actiune al Politiei sau a integritatii sefilor de acolo. Sunt sigure doua lucruri: uno-nici o grupare mafiota nu se poate dezvolta si lua amploare fara ca politia din zona sa nu stie, si, secundo, cu riscul de a starni oprobiul forumistilor, nu e treaba lucratorilor din teren sa impuna sau sa sutina un sef de inspectorat sau altul. Nu subordonatii schimba sau sustin sefii de inspectorate. E treaba ministrului sa ceara o ancheta si sa ia decizii in functie de concluziile ei. Subordonatii trebuie sa isi faca treaba indiferent de cine e la conducerea inspectoratului, si sa ii ceara celui care e acolo: masini de serviciu, veste antiglont, arme de serviciu, CL, etc. Astfel de evenimente a dat prilejul Presedintelui sa afirme ca sindicatele au ajuns sa impuna sefi de inspectorate. Un astfel de gest poate avea consecinte importante asupra lucratorilor de acolo dar si asupra breslei in ansamblu. Pe lucratorul din teren trebuie sa il intereseze alte probleme decat cine e la conducerea inspectoratului. As fi inteles daca colegii se revoltau, de exemplu, din alte cauze. Inspectorul sef poate fi schimbat nu numai ca masura punitiva ci si ca urmare a unei politici de rotire a cadrelor sau ca urmare a intentiei de a fi avansat pe o functie superioara.

Sunt de acord ca totusi presa a exagerat si a furnizat pe sticla informatii neverificate. Inspectorul sef avea dreptate: nimeni nu putea sa prevada ce se va intampla, dar asta nu scuza iesirea exagerata a dumnealui la adresa mediei.

E doar parerea mea.

Edited by SandoKhan
Link to comment

Mi se pare cam ciudat sa te solidarizezi cu cineva care are o astfel de atitudine fata de camatari si si-a construit casa pe pamantul cumparat de la unul dintre ei. As vrea sa vad si eu cati din cei care s-au trecut pe lista isi vor da demisia cand o zbura Soric.

Citez: "Mararu, de ce este atat de interlop Mararu? Cei din Piatra Neamt, presa, va rog sa spuneti dumneavoastra de ce este interlop. De ce se vehiculeaza acest lucru? De ce, pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Cati nu dau bani? Sunt procurori care dau bani." - a declarat Aurelian Soric.

Link to comment

Cine s-a solidarizat? Aceste afirmatii ale tale sunt culese din presa si nu stii in mod sigur ca a cumparat terenul de la ei. Asta se poate doar verificand la cartea funciara. Daca ai citi atent postul meu ai vedea exact ce am incercat sa arat. Oricum d-nul inspector sef a pierdut un bun prilej de a tace. Si tu la fel.

Edited by SandoKhan
Link to comment

Stau si ma crucesc! Am crezut ca am vazut multe in politie, dar subalternii sa protesteze la schimbarea unui sef de IPJ, nu ma gandeam in veci.

Acum vorbind serios, chiar nu stiu daca sau cat este vinovat acel sef, nu stiu ce a facut pentru acel inspectorat sau pentru subalterni, insa era normal sa nu se faca presiuni asupra sa pentru demisie sau demitere fara o cercetare prealabila sau un control (evaluare cum spune mass-media) . Totusi, dupa parerea mea cazul (omorul de la Piatra Neamt) a fost solutionat/gestionat operativ, bine, depinde ce increngaturi sunt cu lumea interlopa. Este posibil sa fie o rafuiala intre politisti, pentru functia de sef de inspectorat (asa s-a lasat impresia din interviuri, poate colegii din zona o sa ne lamureasca.

Si ca sa o fac pe rabinul, care spune ca ambele parti au dreptate, subliniez :

1. Secretarul de stat Fatuloiu s-a pripit in a cere demisia comisarului sef Soric, trebuia macar de fatada , sa intocmeasca actele administrative cu apostila ,, management defectuos ,, .

2. Dar si seful de IPJ a avut o prestatie lamentabila la conferinta de presa, initial a fost patetic pana la lacrimogen (este de inteles stresul si presiunea asupra sa) dar nu asta se asteapta de la un comandant de politie (ati vazut voi la americani un sef de politie sa faca asta) si in al doilea rand, dupa conferinta a avut cateva iesiri agresive impotriva ziaristilor, astfel ca nu i-a castigat de partea lui, mai mult i-a asmutit ca niste caini la vanatoare.

Repet, ca un judecator in instanta, atat timp cat nu avem toate datele/elementele cazului, este dificil si hazardant sa te pronunti in favoarea unei parti, observatiile mele se bazeaza, doar din mass-media inclusiv interviurile partilor in cauza. Poate colegii din acel judet cunosc mai multe detalii, doar nu cred ca au inebunit 78 de sefi de posturi si nici nu cred ca ar putea fi toti manipulati caci ar fi reprobabil in primul rand pentru ei .

P.S. In ceea ce priveste meciul dintre Toba si Fatuloiu, luati-o doar ca o lupta pentru ciolan. Ce ,Fatuloiu nu a vazut pana acum ce a facut Toba, deoadata s-a luminat si a vazut ca este de profesie inginer, el ce a facut, a batut apa in piua ,doar la nivel declarativ, ca fapte ioc.

Link to comment

Cei 78 de sefi de post au comis o greseala de tactica. In afara faptului ca nu e treaba subordonatilor sa se bage in politica de management a MAI, practic cei 78 au incercat sa faca santaj la ministru. Asta inseamna fortarea mainii ministrului. Chiar daca nu s-ar fi dorit pana la urma schimbarea sefului de inspectorat, acest protest-santaj face ca schimbarea sa fie iminenta, altminteri ar aduce prejudicii de imagine grave conducerii MAI si implicit o subminare a autoritatii acestora in randul subordonatilor.

Daca cei 78 doreau sa il ajute cu adevarat pe seful de inspectorat ar fi adresat un memoriu ministrului in care ar fi aratat calitatile si rezultatele d-nului Soric si situatia infractionalitatii din zona, eventual comparativ cu o perioada anterioara venirii acestuia la sefia IPJ. Ar fi semnat-o toti cei 78 si cred ca ar fi avut un efect mai pozitiv in sustinerea d-lui Soric decat incercarea de santaj. Celelalte posibile efecte secundare dar negative rezultate in urma incercarii de a forta mana ministrului le-am aratat mai sus.

Link to comment

Chestia cu memoriu semnat de sefii de posturi este prea soft pentru Romania, merge in principiu in vest. Poti sa scrii pana te ia dracul , ce-i stabilit la Bucuresti, nici apa nu-l mai intoarce. Dar sa stii ca sunt de acord, Sandokan, cu tine .

Link to comment
  • Moderator

2. Dar si seful de IPJ a avut o prestatie lamentabila la conferinta de presa, initial a fost patetic pana la lacrimogen (este de inteles stresul si presiunea asupra sa) dar nu asta se asteapta de la un comandant de politie (ati vazut voi la americani un sef de politie sa faca asta) si in al doilea rand, dupa conferinta a avut cateva iesiri agresive impotriva ziaristilor, astfel ca nu i-a castigat de partea lui, mai mult i-a asmutit ca niste caini la vanatoare.

Sa-l intrebam noi?

Link to comment

Mi-ai luat vorba din gura-penibil. Lipsa totala de demnitate. Tocmai ce discutam pe forum despre respectul cetateanului fata de politie: asta a facut un mare deserviciu politistilor de rind. Si niciodata nu iese fum fara foc- asta referitor la legaturile sale cu interlopii.

Link to comment
...Daca cei 78 doreau sa il ajute cu adevarat pe seful de inspectorat ar fi adresat un memoriu ministrului ...

Lord, cineva s-a gandit si la asta :

"Catre: Ministerul Administratiei si Internelor

În atentia: D-lui Traian IGAS, Ministrul Administratiei si Internelor

Stimate domn,

Avem onorea sa va remitem scrisoarea Biroului Teritorial Neamt al Sindicatului National al Agentilor de Politie in urma mediatizarii incidentelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt.

................................................................................." Intreg comunicatul il cititi mai jos:

Sursa : snapromania.ro

Edited by Eduard
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.