Jump to content
POLITISTI.ro

Plângere pentru evaziune în cazul lipsei contractului de închiriere


Hanna

Recommended Posts

salut tuturor! Va rog mult sa-mi oferiti ceva informatie daca cunoasteti in legatura cu urmatoarea situatie, am nevoi mult de ajutorul vostru. Stau de 4 luni la gazda dar fara contract de inchiriere. A iesit asa deoarece aveam urgent nevoie de o gazda iar un prieten mi-a recomandat-o pe aceasta caci avea o cunoscuta care la fel statea acolo in chirie..Cind am venit la gazda mi s-a cerut si avans , iar cind am zis de contract "prietena"(30 ani) mi-a zis ca stapina vrea sa faca un contract cu ea pe tot apartamentul dar ea nu vrea astfel de conditii...si fiindca nu aveam incotro am acceptat ca sa ramin aici fara nici un contract, desi mai apoi am aflat ca unele persoane au contract de inchiriere...Acum cind a venit timpul sa plec "prietena" care m-a si primit la gazda si careia i-am dat banii refuza sa mi-i intoarca, deja nu mai sper la ei...vreau doar sa aflu daca anunt despre aceasta ca am locuit ilegal si ca a avut loc o evaziune fiscala are de pagubit doar stapina sau si eu? multumesc anticipat.

Link to comment
  • Active member

Tu nu ai avea nimic de suferit, dar, din pacate, nici ea pt ca, chiar daca ai face denunt, nu ai avea cum sa demonstrezi ca ea a incasat acei bani si nu a platit impozitul pe venit. Nici macar nu aveti un contract la mana, cu alte cuvinte e greu de probat ca ea a incasat niste venituri, pe vorbe nu merge si, oricum, chiar daca s-ar putea demonstra ca 4 luni cat ai stat tu acolo a incasat bani, ar fi o suma derizorie cea datorata statului.

Pe viitor invatatura de minte.

Link to comment
  • 9 years later...

Buna ziua! Într-o cauza asemanatoare sunt si eu cu sotul si copii doar ca noi încă stăm aici si urmeaza sa ne mutăm ca suntem într-un fel evacuații pentru faptul că soțul sau concubinul proprietarei(au fost căsătoriți,au divorțat si acum trăiesc împreună)a venit mai tot timpul în curte si ne-a deranjat,am avut o pisica si ne-a luat-o din curte si a duso pe unde a stiut el sa nu o mai găsim,eu i-am facut plângere la IPJ si în momentul în care a venit politia la el la poarta a venit si mi-a cerut parasirea domiciliului.

Ideea este ca mi sa cerut copie de buletin după 2 luni sa îmi facă contract si nu mi sa facut contract ca acum dupa plăngerea facuta spune proprietara ca sa gandit la noi să nu platim chiria mai mult pe lună de asta nu a facut contract.

Ce pot face să se ia masuri în privința lor ca am stat un an fără contract? Dovada ca am stat aici am caiețelul in care am trecut lunar nr de pe contuare si dânsa mi-a trecut suma pe care io datoram si mai sunt înca cateva zile aici.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.