Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Colegul nostru, Codrut Oprea a ajuns dependent de aparate dupa ce a fost lovit in cap cu o sticla pe la spate de un individ. Detalii gasiti in topicul:

Dupa nefericitul eveniment, politistul a intrat in coma profunda, iar dupa cateva interventii chirurgicale, starea lui s-a imbunatatit putin: reactioneaza la stimului, deschide ochii, dar atat.

Acum totul depinde de un tratament de recuperare pe care ar putea sa-l faca la o clinica din Austria. Pentru asta are nevoie insa de 54 de mii de euro, suma din care familia a reusit sa adune doar jumatate.

Cei care pot sa il ajute pe Codrut au la dispozitie urmatoarele conturi:

Cont in EURO: RO 45 BPOS 7150 0513 131 EUR 01

Cont in LEI: RO 13 BPOS 7150 0513 131 RON 01

Titularul conturilor - OPREA NICOLAE ANGEL.

Link to comment

Cu totii traversam momente dificile dpdv financiar, insa sunt sigura ca din putinul nostru vom gasi resurse si pentru a-l ajuta pe Codrut...noi mai putin, Dumnezeu mai mult! Cu putinul fiecaruia si cu ajutor din partea lui Dumnezeu, Codrut va reusi sa depaseasca aceste momente critice din viata lui!

Edited by bestkyky
Link to comment

La mine la sectie s-au dat in medie cate 10 lei/politist pentru colegul nostru.Cred ca este mai buna aceasta metoda.Este mai incomod sa ne deplasam la banca sa punem fiecare cate 5-10-50 lei....

Link to comment
  • 3 weeks later...

stiti ce este rusinos STATUL UITA DE DREPTURILE GARANTATE IN STATUT CHIAR SI CAND ESTE VORBA DE VIATA UNUI OM , Cum ramane cu dreptul de interventie medicala de specialitate in strainatate pe BANII STATULUI? se pare ca atat insemnam noi in ochii lor , suntem prostii satului

Link to comment

ai dreptate insa asta nu se face din oficiu. familia trebuie sa completeze dosarul si formularul 112 (sper ca nu gresesc) si apoi sa il depuna la Min Sanatatii. Au facut acest lucru? ar fi bine sa le spuneti, poate nu cunosc procedura.

Link to comment

Da!!!Completeaza formularul 112, apoi este bagat pe o lista de asteptare si asteapta mult si bine, mai ales ca e supus si unei anumite testari privind prognosticul de viata, apoi e amanat, mai ales daca are un prognostic de viata scazut. Acel formular nu prea e valabil in cazul persoanelor cu prognostic rezervat.oricum tot e amanat Desigur tot familia trebuie sa se intereseze de spitalul din afara, in prealabil sa ia legatura cu acel spital, iar conducerea spitalului sa isi dea acordul scris pentru a-l primi pe acest ofiter.Acest spital trebuie sa fie pe lista CNAS, altfel degeaba face formularul.

Eu zic sa se apeleze la televiziuni, in sectiile de politie, in sediile inspectoratelor sa se depuna urne, cu poza politistului si cu rugamintea ca oricine, civil, sau politist, sa ajute cu cat poate.Cele mai bune spitale pentru interventii in neurochirurgie sunt in Austria, Australia si Germania.

Cel mai bine e ca familia sa faca eforturi sa faca rost de bani cat mai repede, prin fundatii, televiziuni, urne...Sa se faca cat mai multa publicitate asupra starii acelui politist. S-ar putea organiza si un teledon la o televiziune, numai initiativa sa fie.

Autoritatilor statului nu le pasa, nu prea exista umanitate.

Si totusi, voi politistii nu aveti asigurare de sanatate, pentru astfel de cazuri?Ar trebui sa promovati ceva in acest sens ,pentru ca un politist intotdeauna este supus unui astfel de risc.

Oricum, cu siguranta ca daca acel politist ar fi avut acea asigurare, demult era intr-un spital din afara.

Edited by angelfire
Link to comment

indiferent cit de nemultumit esti de sistem trebuie facut primul pas - de completat dosarul si formularul 112. Apoi ne gindim ce se mai poate face. Confucius spune ca un drum de 1.000 km incepe cu un singur pas.

Link to comment

Din cate am vazut la tv, Codrut deja se afla la o clinica din Austria de aproximativ 2 saptamani. Acum cred ca este tarziu pentru completarea acelui formular si sprijinul nostru financiar este singurul ajutor pe care se mai poate baza familia lui Codrut.

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • Moderator

M.A.I. - donare suma de bani pentru poliţistul Oprea Codruţ

Ministerul Administraţiei şi Internelor a alocat sumele necesare asigurării asistenţei medicale de specialitate pentru agentul principal Constantin Codruţ OPREA, victimă a unei grave agresiuni, la începutul lunii septembrie 2010.

Ministerul Administraţiei şi Internelor îşi exprimă recunoştinţa faţă de gesturile de solidaritate cu cauza tânărului poliţist, de doar 24 de ani, manifestate de colegi, de cetăţeni, de organizaţii neguvernamentale, precum şi de posturi radio-TV, care, cu toţii, au înţeles momentele grele prin care trece familia acestuia şi, în încercarea de a-l salva pe Codrut Oprea, s-au alăturat, fără rezerve, acestei cauze.

Postat la ora 12:29, vineri, 31 decembrie 2010

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor

Link to comment
  • 6 months later...

Având în vedere unele aspecte prezentate în cadrul emisiunii „REALITATEA TE PRIVEŞTE”, difuzate în data de 28 iulie a.c., cu privire la situaţia poliţistului Codruţ OPREA, pentru corecta informare facem următoarele precizări:

Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin structurile de specialitate, inclusiv Direcţia Medicală, s-a implicat şi va continua să se implice în acordarea de sprijin poliţistului Codruţ Oprea, atât din punct de vedere financiar cât şi al asistenţei medicale. De altfel, acest sprijin a fost reflectat în mai multe rânduri, în comunicate de presă emise de la nivelul Ministerului.

În cursul emisiunii menţionate, purtătorul de cuvânt al M.A.I. a solicitat Realitatea TV, în mod repetat, permisiunea de a interveni telefonic pentru a exprima poziţia oficială a Ministerului în legătură cu implicarea instituţiei, atât din punct de vedere financiar, cât şi uman, în acordarea de sprijin poliţistului Oprea şi familiei sale.

Această intervenţie ne-a fost refuzată, fapt neconform, în opinia noastră, cu deontologia profesiei de jurnalist, dar şi de natură să aducă prejudicii dreptului publicului la informare corectă, astfel încât acesta să-şi poată forma propria convingere în deplină cunoştinţă de cauză.

În legătură cu această situaţie, Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a adresat Consiliului Naţional al Audiovizualului, sesizând încălcarea dispoziţiilor legale din domeniul audiovizualului referitoare la informarea corectă, obiectivă şi imparţială a publicului.

Reamintim că, în luna decembrie a anului 2010, Ministerul Administraţiei şi Internelor a asigurat, pentru Codruţ Oprea, plata serviciilor medicale efectuate la clinica din Viena, în cuantum de aproximativ 10.000 de Euro – banii fiind alocaţi atât din bugetul instituţiei cât şi din contribuţia benevolă a cadrelor. Pentru a veni în sprijinul poliţistului, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a dispus lansarea unui apel umanitar la care, cu multă bunăvoinţă, au răspuns numeroşi angajaţi ai instituţiei din toate structurile componente, fiind achitate o serie de servicii medicale. Totodată, societatea civilă a susţinut apelul umanitar lansat de familie prin intermediul mass-media.

În continuarea demersurilor, ministrul Administraţiei şi Internelor a dispus ca o echipă de medici din cadrul Direcţiei Medicale a M.A.I. să supravegheze îndeaproape acest caz şi să ţină permanent legătura cu medicii din Austria, pentru a cunoaşte evoluţia stării de sănătate a poliţistului. Totodată, a cerut ataşatului de afaceri interne din Austria să acorde tot sprijinul medicilor români.

Potrivit înţelegerii cu clinica din Viena şi în acord cu legislaţia în vigoare, imediat ce s-a luat decizia medicală de a-l aduce în România pe poliţist pentru continuarea tratamentului medical, Ministerul Administraţiei şi Internelor a asigurat financiar tratamentul medical al poliţistului Codruţ Oprea, fiind achitată suma de 29.859 Euro, respectiv contravaloarea serviciilor medicale efectuate pe durata spitalizării.

Încă de la internarea în Secţia de Neurochirurgie şi ulterior în Secţia A.T.I. a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, o echipă de medici din cadrul Direcţiei Medicale a M.A.I s-a deplasat la spital pentru a investiga starea de sănătate a pacientului, aceştia fiind în permanentă relaţionare cu medicii care îngrijeau pacientul, precum şi cu profesorul dr.Radu Alexandru Macovei, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca şi dr.Bogdan Opriţa, şeful SMURD Bucureşti, pentru a se informa cu privire la starea pacientului şi a întocmi rapoarte medicale în vederea informării conducerii Ministerului despre evoluţia medicală a acestuia.

Pe parcursul internării poliţistului, prin grija Direcţiei Medicale şi a Centrului Medical Dâmboviţa, au fost asigurate medicamentele şi materialele medicale care nu se găseau în stocul spitalului, indispensabile îngrijirii pacientului.

Elemente de background

În data de 11 noiembrie 2010, rapoartele medicale indicau faptul că starea neurologică a poliţistului a cunoscut o evoluţie uşor favorabilă, iar medicii de la spital au sugerat că acesta ar putea beneficia de servicii medicale de o calitate superioară, în străinatate, la o clinică de recuperare neuromotorie. În consecinţă, Direcţia Medicală din cadrul M.A.I. a iniţiat o corespondenţă cu mai multe clinici de profil, în vederea găsirii unei soluţii medicale cât mai bune pentru recuperarea pacientului.

În data de 15 noiembrie 2010 s-a primit din partea Clinicii de recuperare neuromotorii Hochegg din localitatea austriacă Grimmenstein confirmarea că poliţistul poate fi internat în data de 16 noiembrie 2010.

Beneficiind de acordul familiei şi al medicilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru transportul bolnavului, Ministerul Administraţiei şi Internelor a asigurat, cu sprijinul domnului Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii Publice, transportul aerian sanitar până la Viena, iar prin demersurile ataşatului de afaceri interne pe lânga structurile Ministerului de Interne din Austria, transportul gratuit al pacientului, cu o ambulanţă de la aeroport până la clinica de recuperare neuromotorie din localitatea Grimmenstein.

Pentru a discuta cu specialiştii care îl au în asistenţă pe pacientul Oprea Constantin Codruţ şi pentru o evaluare a stării de sănătate, doi medici specialişti din Direcţia Medicală şi Spitalul de Urgenţă “Prof.dr.Dimitrie Gerota” Bucureşti s-au deplasat în data de 8 martie 2011, la clinica de recuperare neuromotorie Hochegg.

Conform celor transmise delegaţiei române de prof. univ. dr. Peter Schnider (verbal, şi ulterior în scris) externarea pacientului în data de 29.03.2011 şi întoarcerea acestuia într-un mediu în care se vorbeşte limba maternă este categoric o decizie bună, deoarece continuarea terapiei zilnice şi integrarea pacientului sunt de dorit a se realiza în România.

Reprezentantul clinicii a apreciat că, deşi starea neurologică a agentului de poliţie a cunoscut o ameliorare constantă, progresia uşoară înregistrată nu va permite totuşi acestuia să revină la muncă, fiind astfel luată de către medicii austrieci decizia externării pacientului Codruţ Oprea din clinica din Viena şi continuarea tratamentului în România.

Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a implicat prin Direcţia Medicală pentru asigurarea transportului în ţară al pacientului, la data stabilită de Clinica Hochegg şi internarea acestuia într-o clinică de recuperare neuromotorie din Bucureşti, pentru continuarea tratamentului.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 1 month later...
  • Moderator

Codruţ Oprea, de la IPJ Dâmboviţa, care în urmă cu un an a fost lovit în cap cu o sticlă de un infractor, a primit, ieri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgovişte.

Link to comment
  • 1 month later...

Ce spuneti de articolul acesta:

http://www.evz.ro/

Este greu, pentru el si pentru parinti.

Nu mai spun de ajutorul primit...

Codruţ Oprea, tânărul lovit cu o sticlă în cap de un infractor, zace pe un pat de spital de un an şi două luni. Medicii le spun părinţilor să-i doneze organele.

VICTIMĂ

Tatăl lui Codruț cerșește ajutor pentru a-și salva fiul

Sursa: CODRIN PRISECARU

Ochii mari ai lui Codruţ Oprea păreau că ne salută când am intrat, acum două zile, în salonul Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Avea gura încleştată şi unul dintre picioare ţinut sub el, lăsând impresia că s-a cuibărit în el toată durerea care există. A reacţionat când tatăl său ne-a arătat că are răni. A părut că îi e jenă, s-a retras puţin. Dar asistenta ne-a lămurit răspicat: "e în stare vegetativă. Nu cred că vă înţelege!".

În urmă cu un an şi două luni, Codruţ era un poliţist activ. Dar a venit noaptea de 4 spre 5 septembrie, când Daniel Uţă, membru al clanului "Ghenosu", l-a băgat în comă după ce l-a lovit în cap cu o sticlă.

Uţă a primit 12 ani de închisoare. Lui Codruţ, medicii nu-i dau nicio şansă. "Parcă e mai senin, băiatul lui tata!", a reuşit să zică părintele său, Adrian Oprea. El care, înainte să intre în salon, a spus cu teamă în timp ce mergea ca un titirez, abţinându-se să nu plângă: "Parcă nu îmi vine să intru... nu ştiu ce să fac".

Şi-a luat inima în dinţi şi a juns lângă Codruţ. I-a luat mâna copilului întins pe pat şi s-a uitat la firele prinse de pe corpul acestuia. Îi ridică braţul: "Aşa, băiatul lui tata, aşa trebuie să facă medicii cu tine, să îţi mai ridice mâinile şi să îţi mişte picioarele".

"Vedeţi - spune către noi -, l-am adus din Austria cu 65 de kilograme şi acum nu ştiu dacă mai are 30. Aici trebuia să facă recuperare... Trebuie să mai vină pe la el câte un reflexoterapeut să îl mai mişte", oftează bărbatul.

"Cum să luăm viaţa fiului nostru"

E revoltat că nimeni nu îi mai dă o şansă copilului său şi e revoltat că de atâtea ori a auzit din gura medicilor fraze care l-au lovit drept în inimă: "Luaţi-l acasă să moară! Cheltuim prea mult cu el, nu mai are nicio şansă!", "De ce aţi venit cu muribundul ăsta la mine?!".

Cum să le răspundă el sau mama lui Codruţ, Maria, celor care nu le înţeleg durerea de părinte?: "Ce să facem? Dar ce e de făcut?" sau "Cum să luăm noi, ca părinţi, viaţa fiului nostru?".

"Băiatul meu are tub în gât"

Părinţii lui Codruţ stau în Bucureşti, la hotelul Ministerului de Interne, "după intervenţiile repetate ale unui om cu suflet, Nezir (n. red. Gelaledin Nezir, director în M.A.I.)", spun ei.

Când am ajuns în camera de la etajul cinci, mama lui Codruţ îi strecura mâncarea printr-un tifon şi, oftat după oftat, a reuşit să spună: "I-am făcut băiatului ficat fiert, cu broccoli, şi aici am şi ceai! Trebuie să le pună asistentele printr-un tub. Băiatul meu are tub în gât, în burtă şi urinează într-o pungă, nu înţeleg de ce îmi zic să-l iau acasă. Nu ştiu cum aş putea să am grijă de el acasă, când şi ei îl hrănesc atât de greu şi se poate îneca… Dar nu mai zic nimic, că o să par că nu-mi convine nimic. Am hotărât să ţin în mine durerea, ca să nu se creadă că sunt eu nu ştiu cum. Dar cred că voi scrie pe ceva, tot ce am de spus şi….când va fi momentul, voi vorbi", plânge femeia.

"Nu e Codruţul meu acolo, aştept să mă sune... "

"Îmi lumina casa! Era un copil vesel şi plin de viaţă! Toată lumea iubea felul lui de a fi!", încearcă mama să mai uite de necaz. Tatăl adaugă şi el, ştergându-se la ochi: "Dacă îl cunoşteai, ziceai că îl ştii de-o viaţă, atât de sociabil şi de plăcut era!".

"Când era micuţ, îl luam cu mine la serviciu, îl plăcea toată lumea. Eu cred că e plecat şi aştept un telefon de la el, nu cred că e Codruţul meu acolo, la spital. Aştept să mă sune, asta m-a întărit!", încearcă să încheie mama lui Codruţ chinul provocat de amintirile cu fiul său pe când acesta îi aducea numai bucurii.

DE PAZĂ ÎN SPITAL

Farmacia din hotelul Ministerului de Interne

Părinţii lui Codruţ încearcă mereu să schimbe discuţia, încărcată şi aşa de emoţii. Adrian Oprea apare în mână cu un dosar albastru, în care are acte. Multe acte. Şi multe chitanţe. "Cred că sunt acolo chitanţe de vreo 13 milioane de lei vechi, sunt banii pe medicamente", precizează mama lui Codruţ.

E o femeie plinuţă şi pare "călită" în acestă luptă cu durerea. E puţin irascibilă, poate sătulă de atâtea supărări, dar mai ales disperată că nu poate fi lângă fiul ei, aşa cum i-au recomandat medicii din Austria. Aici, în România, e mai greu să fii mereu cu el în spital.

Stă în spital, să nu-i lipsească nimic lui Codruţ

"Păi, să vă arăt… să deschidem dulapul ăsta. E plin de medicamente pe care medicii spun că nu le au la farmacie. Îmi spun asistentele ce nu găsesc şi eu merg să cumpăr. Vedeţi tuburile astea micuţe? Costa 400 de mii de lei unul, mamă! Dar să vedeţi ce am aici. Cutii întregi de medicamente… vitamina C, Colestin, patru cutii am luat, patru sute de lei o cutie, 25 de lei, o cutie de fiole de vitamina C...".

Merge apoi la un alt dulap şi arată mai multe sticle. "Aici am Freşubin. Costă 600 de lei sticla… Dar asta nu e problema mea cea mai mare. Problema e că nu am voie să stau prea mult lângă copilul meu, iar medicii din Austria au recomandat să fiu lângă el, că este foarte important pentru starea lui psihologică. Dar aici nu înţelege nimeni. Mai repede mă înţelegeam cu medicii din Austria, chiar dacă nu ştiam germana. Mă luau lângă ei, îmi explicau şi îmi arătau şi vedeam şi eu că îşi dau toată silinţa să fie bine. Dar, asta a fost. De pe 29 martie ne-am întors din Austria, că medicii din România au zis că se poate face recuperare şi aici. Dar în loc de recuperare a făcut alte complicaţii", oftează femeia.

În scurt timp, pe măsuţa din camera de hotel e gata prânzul lui Codruţ - o sticluţă mică, de 500 de grame, cu zeamă de ficat şi broccoli şi una, mai mică, cu ceai.

10_Politist_CP.jpg

DE VEGHE. Maria Oprea stă cu teamă că nu i se spune când nu sunt medicamente

"Când asistentele nu au medicamente, fug eu şi le cumpăr, de asta trebuie să fiu mereu în spital!“

MARIA OPREA, mama lui Codruţ

SĂ STEA CU MAMA

"Ăsta e coşmarul nostru"

Adrian Oprea tot aşează hârtiile. Scoate decretul prin care a fost premiat Codruţ cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler: "A fost premiat de preşedinte, iar eu bat pe la uşile tuturor şi aştept să fiu primit. În Ministerul de Interne cred că doar doi oameni mă mai primesc. Sunt mulţi care nu îmi mai răspund la telefon. Am de recuperat de la Interne 21 de mii de euro pentru că am plătit eu spitalizarea în Austria. Cei de la minister s-au rugat de noi să îl pensionăm pe Codruţ şi acum au zis că nu au cu ce să ne ajute".

A bătut la uşa politicienilor, care i-au făcut zadarnic promisiuni. Drumurile sale în Bucureşti se împart între patul de spital, Ministerul de Interne, al Sănătăţii şi cine ştie pe la ce birou de politician. Nu le cere mare lucru - să se facă cumva ca băiatul să stea într-un salon cu mama şi să fie îngrijit aşa cum au recomandat medicii din Austria, pentru că e bine pentru psihicul fiului: "Ăsta e coşmarul nostru! Simt că explodez, că nu mă mai ţin curelele!".

LUPTE ŞI SACRIFICII

"Unde este bucata din craniul lui Codruţ?"

Tatăl lui Codruţ scoate un bileţel ştampilat şi ni-l arată. E dovada că a ajuns la Colegiul Medicilor, unde l-a reclamat pe doctorul care, la cererea celor din Austria, ar fi trebuit să le trimită o bucată din osul cranian îndepărtat după prima operaţie.

"Când mai vorbesc, îmi descarc oful. La cererea medicilor austrieci, era obligat să dea bucata de os. Dar doctorul mi-a spus că nu-l mai are, că l-a aruncat. Am făcut raport la Colegiul Medicilor şi am primit răspuns că se începe ancheta", se plânge Adrian Oprea.

"Nu mai ştiu la cine să apelez"

Omul e dispus să lupte până la capăt pentru viaţa fiului său, chiar dacă, de multe ori, trebuie să îndure şi umilinţe: "Dacă nu-i împing eu de la spate, nu mişcă un deget. Directorul unui spital m-a luat la rost: «Ce ai venit cu muribundul ăsta la mine? Dă-l să-i ia organele şi să îi facă bine pe alţii»". Cum săi îi iau eu viaţa fiului meu, când el se încăpăţânează să traiască? A fost adus din Austria în România pentru recuperare şi a făcut bube în spital, dar a şi slăbit de nu-l mai recunoşti. Tratamentul pe care i-l dau eu costă 2.000 de euro pe lună. E durere mare şi nu mai ştiu la cine să apelez".

De multe ori, tatăl lui Codruţ a vrut să renunţe la viaţă. S-a gândit apoi că nu va mai lupta nimeni pentru fiul său. Soţia a renunţat la serviciu tot pentru copil, să poată sta lângă el, să fie sigură că asistentele îi dau mâncare şi că medicamentele, chiar dacă lipsesc din farmacia spitalului, or să fie cumpărate de ea pentru Codruţ, ca să se facă bine. Iubita lui Codruţ, Oana, mai întreabă din când în când de el.

"Aflase prea multe, cred eu"

Cum era Codruţ când putea să meargă şi să vorbească? "Nu vreau să vorbesc despre el la trecut! Eu cred că Dumnezeu mă încearcă! Şi dacă a rezistat până acum, eu cred că va face o minune cu el", speră tatăl său.

Îl doare sufletul când aude că s-a mai spus despre fiul său că nu era în misiune în acea seară, când a fost lovit cu sticla în cap de un interlop: "Nu spunea prea multe, dar îmi povestea că a dat de o reţea de traficanţi de droguri. Aflase prea multe, cred eu... Înainte să se ducă în bar, l-a sunat pe şeful lui direct şi i-a spus că a fost chemat acolo. Fiul meu voia să facă lucruri mari. Să se lupte cu mafia din Târgovişte... voi spune mai multe când va veni timpul. Eu am dovada că el nu s-a dus acolo de capul lui şi că a mers în interes de serviciu".

Ştia de la fiul său că merge în barul respectiv şi de ce. Pe la 03.30 a fost anunţat de nenorocire de un fost coleg de şcoală al lui Codruţ: "Băiatul mi-a spus că e la spital şi că a fost în bar când a fost bătut, dar nu a fost citat martor în dosar".

Ironia sorţii

Codruţ Oprea, premiat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler şi cetăţean de onoare al oraşului Târgovişte, zace pe un pat de spital, iar părinţii se agaţă de orice promisiune, că mama lui va putea sta lângă el, aşa cum le-au recomandat medicii din Austria. Adrian Oprea a întrebat şi el, din curiozitate, cum îl ajută pe Codruţ titlurile primite de la preşedinte şi de la Consiliul Judeţan Dâmboviţa. Răspunsul: "Ar putea să meargă gratuit cu autobuzul".

Noaptea fatidică

RTEmagicC_10_Politist.jpg.jpg

Codruţ Oprea are 25 de ani. A absolvit, în 2006, Şcoala de agenţi de poliţie din Câmpina şi este sudent la Facultatea de Drept, în anul III. Înainte de a fi băgat în spital, era judiciarist la Compartimentul de Investigaţii Criminale din IJP Dâmboviţa.

În noaptea de 4-5 septembrie 2010, Codruţ a fost atacat în "Irish Pub", din Târgovişte. Părinţii ştiu că el verifica o informaţie conform căreia în barul respectiv s-ar fi consumat droguri.

Primise un telefon de la un bărbat pe care-l prinsese cu stupefiante şi care îi promisese că îl va anunţa când sosesc drogurile. Acesta stătea cu el de vorbă, atunci când Daniel Uţă, zis şi "Danezul", din clanul "Ghenosu", l-a atacat pe la spate, lovindu-l cu sticla în cap. Atunci a intrat în comă.

Aceasta este povestea pe care au aflat-o, în jurul orei 03.30, părinţii lui Codruţ Oprea. De atunci aşteaptă să se trezească din coşmar.

"Eu am dovada că el nu s-a dus acolo de capul lui şi că a mers în interes de serviciu!“

ADRIAN OPREA, tatăl poliţistului lovit cu sticla

SCUZA

RTEmagicC_4d8a6cbce1.jpg.jpg

Daniel Uţă spune că a greşit omul

Cel care l-a băgat în comă pe Codruţ Oprea, lovindu-l cu o sticlă în cap, este Daniel Uţă, zis şi "Danezul", membru al clanului "Ghenosu".

În faţa procurorilor care l-au cercetat pentru tentativă de omor, el a declarat că l-a confundat pe poliţist cu o altă persoană şi că nu i-a dat în cap cu sticla, ci cu un pahar.

Anchetatorii au stabilit că fapta lui a fost deliberată şi că există informaţii din care reiese că membrii clanului "Ghenosu", de temut în judeţul Dâmboviţa, planuiseră să-l atace pe poliţist, pentru a-şi demonstra puterea.

De altfel, Codruţ Oprea l-a mai anchetat pe "Danezu" pentru că acesta din urmă şi-a bătut iubita. Gruparea lui "Ghenosu" a mai fost în atenţia poliţiştilor, anul trecut, după ce s-a aflat că fura bani de pe carduri. Daniel Uţă a primit 12 ani de închisoare.

Link to comment
  • Moderator

"Luaţi-l acasă să moară! Cheltuim prea mult cu el, nu mai are nicio şansă!", "De ce aţi venit cu muribundul ăsta la mine?!".

Ce vorbe sunt astea din partea unui medic? Daca sunt adevarate, eu nu stiu cum as fi reactionat in locul parintilor colegului nostru...cred ca ii infigeam o perfuzie in ochi jigodiei care si-a permis sa spuna astfel de vorbe.

Link to comment

Tatăl tanarului poliţist : "Când îl vom externa pe Codruţ, îl vom plimba prin tot Bucureştiul să vadă oamenii cum a ajuns un poliţist care şi-a făcut datoria"

Sursa: aici

Edited by Cerasela
Link to comment

Din pacate, cuvintele sau gesturile sunt de prisos pentru ca acesti parinti sa isi poata exprima durerea. :(

Sper ca acesti oameni sa aiba in continuare putere sa lupte si sa se intample o minune cu fiul lor si colegul nostru!

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • Member

Astazi am vazut reportajul pe postul respectiv de televiziune si-mi vine sa plang cand ma gandesc ce soarta are acest baiat.

Nu stiu ce e in sufletul lui, ce e in sufletul parintilor insa imi doresc din suflet sa abia parte de o minune si sa-si revina..

Mai jos este video-ul.

http://www.acasatv.r...spun-ca-nu.html

Edited by Bogdanel
Link to comment
  • 1 month later...

Iata si o veste trista :

Starea de sănătate a polițistului Codruț Oprea, băgat în comă de un interlop, s-a înrăutățit

Sursa : evz.ro din 30 dec.2011

Adrian Oprea, tatăl polițistului lovit cu sticla în cap de un infractor, a declarat, pentru EVZ, că starea de sănătate a fiului său s-a agravat.

03_01_f4cc575c03.jpg

„Medicii de la Spitalul Floreasca nu i-au schimbat fiului meu sonda urinară la timp, și acum el are o infecție. Are hemoragie!”, a declarat, cu puțin timp în urmă, Adrian Oprea. Medicii de la Spitalul Floreasca, unde este internat polițistul, nu au putut fi contactați.

Nu este prima oară cînd Adrian Oprea îi acuză de neglijență pe medicii de la Spitalul Floreasca. În seara zilei de 19 decembrie a acestui an, el l-a găsit pe fiul său cu o rană la ochi. Tot atunci, Adrian Oprea a mers la Secția 1 de Poliție, unde a reclamat cadrele medicale. Ancheta este în plină desfășurare.

În noaptea de 4-5 septembrie 2010, Codruţ Oprea a fost atacat în "Irish Pub", din Târgovişte, de interlopul Daniel Uţă, zis şi "Danezul", membru al clanului "Ghenosu". Părinţii ştiu că el verifica o informaţie conform căreia în barul respectiv s-ar fi consumat droguri.

Vom reveni cu amănunte.

Comentariu propriu : Sa dea Dumnezeu sa isi revina, se vede din foto ca timpul de peste un an in pat si suferinta si-au pus amprenta serios pe trupul fragil al colegului . Sper din tot sufletul sa isi revina si sa aiba o viata cat de cat normala .

Edited by LORD
Link to comment

Ma doare sufletul sa il vad asa...Il stiu din vedere din scoala, nu am putut sa ii uit niciodata privirea vioaie si l-am recunoscut din primul moment cand am vazut imagini cu el. Acum,vazandu-l asa, ma incearca un milion de sentimente de amaraciune, scarba de sistem si de tara, ura fata de cei care pot face ceva pentru el si nu fac, tristete, compasiune pentru familie, durere... Sunt bulversata, devastata de imaginea pe care am vazut-o!

Ma voi ruga pentru el si familia lui, sa aiba putere in continuare...parintii lui sunt niste eroi si el la fel!

Link to comment
  • 1 month later...
  • Member

Veşti bune dragi viitori colegi ! :good:

Coduţ Oprea, agentul care din septembrie 2010, când a fost lovit cu sticlă în cap de un interlop din Târgovişte, zace pe pe patul de spital ca o legumă, începe să-şi revină.

"El aude dar nu poate să facă prea multe. Se supără când ceva nu-i convine şi se vede după aspectul feţei lui. Dacă îl iei de mână te strânge, dar nu ştiu dacă e o reacţie pe care o simte", a spus tatăl lui Codruţ, pentru rtv.net. Tatăl agentului crede că fiul său s-ar fi putut recupera mult mai repede dacă medicii de la spitalul Floreasca din Capitală l-ar fi îngrijit mai bine. Adrian Oprea a făcut şi o plângere la Colegiul Medicilor unde a reclamat felul în care băiatul sau a fost tratat. El spune că medicii de acolo i-ar fi cerut să-l ia acasă pentru că nu mai au ce să-i facă. La Târgovişte însă tânărul a luat în greutate în scurt timp şi a început să se mişte.

Sursa : aici

Îi doresc însănătoşire grabnică, să-şi revină curând şi să câştige lupta cu starea în care se află de atâta timp ! :emo-yessir:

Link to comment

Cu ceva timp in urma am vazut un articol legat de starea de sanatate a lui Codrut. In articol erau si poze cu felul in care arata Codrut pe patul de spital, imaginile alea mi-au sfasiat sufletul si, din acel moment, am realizat ca numai o forta divina il poate ajuta si am decis sa ma rog in fiecare seara pentru Codrut si familia lui. De atunci nu cred ca a trecut mai mult de o luna si jumatate, iar azi ma bucur sa aflu ca s-a intamplat ceva, ceva in bine!

In sinea mea cred ca incercarea la care a fost supusa familia Oprea va avea un happy end!

Link to comment

Daca personajul ala la care te rogi tu ar fi existat, n-ar permite sa se intample asemenea lucruri. Un om cu viitorul inainte sa se chinuie luni de zile prin spitale inainte sa moara sau, in cel mai bun caz, sa traiasca dar nenorocit pe viata (ca de revenit complet ma indoiesc ca isi va mai reveni vreodata) iar o scursura ca ala care l-a atacat (care scursura cica e si el facut tot dupa chipul si asemanarea Stim-Noi-Cui) sa stea cativa ani in puscarie dupa care sa iasa bine-mersi.

Da, stiu, nebanuite sunt caile Domnului, nu suntem noi in masura sa-L judecam bla-bla, dar daca te mai auzi cu El, zi-i din partea mea sa-mi...sau nu, mai bine lasa. Nu-i zice nimic, cica oricum imi poate citi gandurile.

Edited by DarkSide
  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.