Jump to content
POLITISTI.ro

Prezentarea la sectie obligatorie?


hipnotiq07

Recommended Posts

Salut , ma numesc Alin si as avea nevoie de un sfat..saptamana trecuta cineva a scos usa blocului din balamale , pentru mine motivele sunt neclare , dar vecinele sunt convinse ca cineva a vrut sa o fure .Nu stiu foarte multe detalii , pentru ca lucrurile s au intamplat seara , eu am lucrat de noapte si cand am ajuns acasa totul era la fel, si sincer nici nu m ar interesa subiectul dar am fost sunat sa ma prezint la sectia 20 politie pentru declaratii .  Din ce am inteles de la proprietara apartamentului in care stau cu chirie , administratora a facut reclamatie in care a spus ca "a fost unul din baietii de la parter ,ca sunt noi" ( stam de o luna in bloc)  Mi se pare ft aiurea sa se dea numele meu fara sa ma cunoasca , ce sa mai spun de o dovaza plauzibila , mi se pare aiurea ca nu mi se trimite o citatie , sa mi sa spuna in ce calitate sunt chemat . Este obligatoriu sa ma prezint pe baza unui telefon in conditiile in care eu habar nu am despre ce este vb si oricum nu stiu nici un detaliu despre subiect? Eu lucrez la un cazino , intru pe baza de fingerprint" , ies la fel la final , se vede clar unde am fost toata saptamana asa ca nu am de ce sa imi fac griji , dar in 23 de ani nu am fost la politie si nu vreau sa incep de acum. Si nu asa.

MUltumesc

Edited by hipnotiq07
Link to comment
  • Moderator

Da, este obligatoriu să te prezinţi la secţie. Citeşte articolul 175 din Codul de Procedură Penală şi te vei elucida. Dacă nu ai nimic de ascuns, de ce să nu mergi şi să-ţi susţii nevinovăţia?! Nu crezi că dai de bănuit cu o astfel de atitudine?

  • Upvote 1
Link to comment

Da, prezentarea la sectia de politie este obligatorie, din moment ce ai primit o citatie. Daca nu ai nimic de ascuns, dupa cum ai postat mai sus, mergi la sectia de politie si te prezinti politistului care este specificat in citatie. Acesta face niste verificari normale in cazul expus de tine. Explici situatia, unde lucrezi si programul tau, evitand sa abordezi un ton "intepat si afectat". Este datoria ta de cetatean, iar faptul ca nu ai mai fost pana acum la politie nu trebuie sa te afecteze, nu esti acuzat de nici o fapta penala ori contraventie. Daca intradevar nu poti sa ajungi la politie, avand un motiv bine intemeiat, ia legatura cu politistul la care trebuie sa te prezinti si explica motivul. O zi buna!

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.