Anonymous Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Nu ştiu dacă aţi văzut ştirea referitoare la modul barbar în care doi indivizi au lovit cu maşina un militar britanic, după care în mod barbar l-au decapitat. Miercuri doi infractori, probabil islamişti, unul din ei de culoare, au ucis militarul în Woolwich în sud-estul Londrei. Poliţiştii englezi i-au localizat pe cei doi suspecţi şi i-au împuşcat. Cei doi agresori au filmat crima şi au strigat la sfârşit "Allah Akbar" ("Allah este mare"). Cei doi sunt încă în viaţă şi primesc îngrijiri medicale într-un spital din Londra. Înainte de sosirea poliţiştilor, cei doi au fost abordaţi şi apostrofaţi de către Ingrid Loyau-Kenneth, învăţătoare şi mamă a doi copii. Criminalii i-au cerut să nu se atingă de trup şi au anunţat-o că vor aştepta poliţiştii ca să-i omoare. „L-am ucis. El era un soldat britanic, care a ucis oameni, a ucis musulmani în ţările musulmane”, a spus unul din criminali. http://youtu.be/Dtkp_nUumqM După cum se vede, astfel de barbari dezaxaţi sunt sunt mult aproape decât ne-am imagina. Iar principiul conform căruia "la noi nu se poate întâmpla" este periculos. Credeţi că consecinţele ar fi fost asemătoare dacă un astfel de incident se întâmpla la noi? Cum credeţi că a-ţi fi reacţionat dacă eraţi trimişi la o astfel de intervenţie în urma unui apel 112? Avem lege şi dotarea necesară? Link to comment
Moderator Catalin Posted May 24, 2013 Moderator Share Posted May 24, 2013 Ăsta e momentul în care poliţiştii englezi îi împuşcă pe cei doi: http://www.liveleak.com/view?i=84c_1369344545 1 Link to comment
Anonymous Posted May 24, 2013 Author Share Posted May 24, 2013 Englezii îl consideră un "incident terorist". Este un incident terorist sau o crimă cu premeditare a unor fanatici dezaxaţi mintal? Ce părere aveţi, la noi ar fi posibil aşa ceva? Link to comment
Membru Motoboom Posted May 24, 2013 Membru Share Posted May 24, 2013 Crimă cu premeditare, zic eu. Link to comment
Moderator Catalin Posted May 24, 2013 Moderator Share Posted May 24, 2013 Având în vedere ce spune unul dintre atacatori, acolo în faţa camerei, încearcă să-şi justifice crima ca fiind "o replică" la acţiunile guvernului, deci nişte nemulţumiri/revendicări de natură politică, eu zic că da, se încadrează la categoria unui atentat terorist. Ăla era nemulţumit că guvernul britanic a trimis soldaţi în alte ţări, unde aceştia ar fi ucis musulmani. Având în vedere că şi România a tot trimis soldaţi în teatrele internaţionale, nu ar fi exclus să avem parte de aşa ceva. În schimb astăzi, SRI-ul a ieşit la rampă cu o ştire de intoxicare ce a devenit deja şablon. Au identificat ei nişte "terorişti" pe care în loc să fie judecaţi şi închişi, ei sunt expulzaţi. Probabil că îi aveau ei pe undeva băgaţi la păstrare, pentru "zile negre" şi acum că a apărut ştirea asta, pentru a arăta că vezi domnule, SRI-ul veghează şi este vigilent, au expulzat repede nişte prostăvani, să demonstreze românului naiv cât de apărat faţă de astfel de incidente. Şi uite aşa SRI-ul practică o manipulare pe bandă rulantă ... 2 Link to comment
Membru Octavian Posted May 24, 2013 Membru Share Posted May 24, 2013 La noi dispecerii de la 112 mai mult ca un astfel de incident il catalogau ca fiind accident rutier. Si trimiteau acolo colegii de la rutiera. Atacul asta ar trebui sa-i puna pe ganduri pe conducatorii nostri. Si sa faca pe dracu-n patru sa schimbe pistoalele mod 74 cu ceva mai de actualitate. Pentru ca in caz de ceva asemanator suntem victime sigure. 2 Link to comment
IRa Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 La noi dispecerii de la 112 mai mult ca un astfel de incident il catalogau ca fiind accident rutier. Si trimiteau acolo colegii de la rutiera. Atacul asta ar trebui sa-i puna pe ganduri pe conducatorii nostri. Si sa faca pe dracu-n patru sa schimbe pistoalele mod 74 cu ceva mai de actualitate. Pentru ca in caz de ceva asemanator suntem victime sigure. Asa este, insa din pacate sunt slabe sanse sa ni se schimbe armamentul! Din ce-am observat la noi trebuie sa se intample ceva grav si abia apoi intra in discutie o eventuala problema, mai exact la noi ar trebui sa fie un caz ca cel din Anglia, sa moara un politist ori mai multi si dupa poate vor schimba ceva; a..daca nu care cumva vor spune ca politistii au murit tot din vina lor fiindca nu au respesctat procedurile... Nu ştiu dacă aţi văzut ştirea referitoare la modul barbar în care doi indivizi au lovit cu maşina un militar britanic, după care în mod barbar l-au decapitat. Miercuri doi infractori, probabil islamişti, unul din ei de culoare, au ucis militarul în Woolwich în sud-estul Londrei. Poliţiştii englezi i-au localizat pe cei doi suspecţi şi i-au împuşcat. Cei doi agresori au filmat crima şi au strigat la sfârşit "Allah Akbar" ("Allah este mare"). Cei doi sunt încă în viaţă şi primesc îngrijiri medicale într-un spital din Londra. Înainte de sosirea poliţiştilor, cei doi au fost abordaţi şi apostrofaţi de către Ingrid Loyau-Kenneth, învăţătoare şi mamă a doi copii. Criminalii i-au cerut să nu se atingă de trup şi au anunţat-o că vor aştepta poliţiştii ca să-i omoare. „L-am ucis. El era un soldat britanic, care a ucis oameni, a ucis musulmani în ţările musulmane”, a spus unul din criminali. http://youtu.be/Dtkp_nUumqM După cum se vede, astfel de barbari dezaxaţi sunt sunt mult aproape decât ne-am imagina. Iar principiul conform căruia "la noi nu se poate întâmpla" este periculos. Credeţi că consecinţele ar fi fost asemătoare dacă un astfel de incident se întâmpla la noi? Cum credeţi că a-ţi fi reacţionat dacă eraţi trimişi la o astfel de intervenţie în urma unui apel 112? Avem lege şi dotarea necesară? Personal as fi tras, asta daca mi-ar fi functionat arma !!! Link to comment
arcan Posted May 25, 2013 Share Posted May 25, 2013 (edited) Pe astia i-au impuscat cei de la Armed Police sau CO19, echivalentii SAS-urilor noastre.Politistii de la OP nu au pistoale.Cea mai cretina idee pe care au putut sa o aiba englezii,sa nu dea arme politistilor lor. Pe de alta parte,isi merita soarta.In februarie a fost un amic in Londra o luna,si mi-a zis ca i-a fost rusine ca e alb,printre atatia negrii ,indieni,pakistanezi si alte lifte. Acum isi trag ponoasele precum francezii cu magrebienii lor... Mi-a placut cum s-au miscat politistii... Edited May 25, 2013 by arcan 1 Link to comment
crix Posted May 25, 2013 Share Posted May 25, 2013 Nu-mi dau seama daca nu cumva este o intarziere a sonorului fata de imagini ... dar din ce se vede, pare ca au executat foc si cand suspectii erau deja cazuti la pamant. Sau mi se pare? Sau or avea alte prevederi in uzul lor de arma, care sa le permita sa execute foc daca ala inca are arma in mana? Link to comment
Membru cipri83 Posted May 25, 2013 Membru Share Posted May 25, 2013 (edited) La noi dispecerii de la 112 mai mult ca un astfel de incident il catalogau ca fiind accident rutier. Si trimiteau acolo colegii de la rutiera. Atacul asta ar trebui sa-i puna pe ganduri pe conducatorii nostri. Si sa faca pe dracu-n patru sa schimbe pistoalele mod 74 cu ceva mai de actualitate. Pentru ca in caz de ceva asemanator suntem victime sigure. Din pacate asa este Octavian cum spui tu! Nu stim cum vor reactiona dispecerii! La primul jaf armat de la o banca dupa 50 de ani in Romania (cum spunea presa in 2009) am fost de serviciu in sch 2.Dispecerul ne-a sesizat pe statia emisie-receptie ca la banca Transilvania are loc o tentativa de jaf...insa a spus-o cu oarecare retinere.Desi crezusem ca este o testare am ajuns la banca sub un minut si eu si inca doua echipaje auto insa era prea tarziu!D-soara de la 112 nu l-a crezut pe domnul care statea la bancomat cu alte persoane ,si care a anuntat ca are loc un jaf in acel moment. In loc sa anunte imediat dispecerul ipj-ului aceasta l-a intrebat de mai multe ori daca isi bate joc de ea?Si asta timp de cateva minute pana cei doi indivizi au reusit sa fuga.Culmea nici macar dispecerul de la ipj nu ne-a sesizat el direct pe statie , a ales sa sune la sectie si apoi sa fim anuntati! Edited May 25, 2013 by cipri83 Link to comment
Moderator Catalin Posted May 25, 2013 Moderator Share Posted May 25, 2013 În această după-amiază un soldat francez de 23 de ani a fost înjunghiat în gât de către un bărbat de culoare. Agresiunea a avut loc în cartierul La Défense din Paris. Atacatorul este descris de poliţia franceză ca fiind un nord-african, în vârstă de aproximativ 30 de ani. Poartă barbă şi în momentul atacului purta un sacou negru. Soldatul este internat în spital şi o să spupraviţuiască. sursa: leparisien.fr Asemănătoare moduri de operare, nu? Link to comment
lovatz Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Putem sa murim toti ! Nimic nu se va schimba in bine pt.noi ( vezi cazul SASA DISICI). Atata timp cat guvernul nu vrea o politie puternica ,independenta si apolitica nu se va schimba nimic la noi ! Probabil daca deschideam focul ,noi,impotriva acestora am fi intrebati de ce nu am tras pe cat posibil la picioare,etc. 1 Link to comment
arcan Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 (edited) Nu-mi dau seama daca nu cumva este o intarziere a sonorului fata de imagini ... dar din ce se vede, pare ca au executat foc si cand suspectii erau deja cazuti la pamant. Sau mi se pare? Sau or avea alte prevederi in uzul lor de arma, care sa le permita sa execute foc daca ala inca are arma in mana? In majorittatea tarilor nu exista sintagma,,pe cat posibil la picioare,, ,,sau gradualitatea folosirii fortei,,...Ei folosesc forta cea mai mare pana la anihilarea actiunilor agresive. In state de ex ,,deadly force,, se foloseste oricand politistul este in pericol . Iar ei trag ca sa omoare,nu sa imobilizeze.Acolo stii ca daca ai scos arma la un politist,viata ta s-a scurtat drastic.Nu sanatatea,ci viata, In UK ,cand intervine Armed Police,este sinonim cu interventia calaului... Mai ales in cazul ala. Edited May 26, 2013 by arcan 1 Link to comment
teolucian63 Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Adevarul este ca noi si aici ma refer la "mintile luminate" care concep legile noastre, incercam sa fim "mai catolici decat Papa" si astfel ne dam peste degete! Ce ar insemna ca primul nenorocit care ataca un politist cu o furca, un topor, o sabie ori un cutit, ca sa nu vorbim direct de o arma de foc, sa fie impuscat in plin, bineinteles dupa modificarea legii in acest sens! Nu cred ca ar mai exista al doilea caz de ultraj grav, ca acela dat exemplu. Sau cel putin s-ar micsora simtitor numarul si frecventa acestora! Ce ar insemna ca la prima manifestare de tip "cocalaresc" al unui conducator auto fata de un politist, acesta sa aiba posibilitatea sa-i suspende dreptul de a conduce autovehicule, pe o perioada de cel putin 3 luni, fara drept de a contesta, sa vedeti cum ar dispare spiritul de cocalar din unii... Insa, cum am spus la inceput, noi suntem mai catolici decat Papa! Link to comment
Nelu Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 spunea un coleg mai sus ca ar fi bine sa se schimbe pistoalele din dotare (Carpati).Slaba speranta!Cand a fost impuscat colegul nostru Sasa Disici,ministrul de atunci promitea acest lucru,dar nu s-a mai realizat.Am purtat vreo luna Pm 7,62 si cam atat ,dupa aceea a trecut timpul si a intervenit uitarea,in defavoarea noastra.Se merge inca pe ideea ca la noi nu se intampla !Vom vedea! Link to comment
Recommended Posts