Jump to content
POLITISTI.ro

Puncte penalizare - permis conducere


lucianalex

Recommended Posts

Salut imi cer scuze daca mai era un topic asemanator insa nu am gasit sunt nou pe acest forum si as avea o problema si as dori un raspuns cat mai avizat ! Problema e cam asa :In data de 14.03.2013 am luat o amenda mai putin important asta insa cu cele 5 puncte de penalizare dupa acest PV am ajuns la 17 puncte in total.In data de 18.03.2013 s-a emis din partea politiei o cerere pentru a preda permisul de conducere care a ajuns acasa la mine in data de 21.Pe data de 22.03.13 am depus o contestatie la judecatorie pentru anularea procesului verbal din data de 14 mai mult pentru a mi se scadea cele 5 puncte de penalizare si a nu preda permisul..Problema e ca nu am depus nimic la politie  un certificat de grefa sau ce e necesar iar astazi in data de 23.05.2013 politia a venit la mine acasa pentru a preda permisul. Intrebarea mea e urmatoarea daca maine ma duc cu un certificat de grefa care sa ateste faptul ca procesul din data de 14 martie e pe rol si se judeca ar fi normal sa imi inapoieze permisul pe aceasta perioada intrucat sunt doar 12 puncte de penalizare si nu 17 nu e asa? Pana la o decizie a instantei permisul imi va fi sau nu inapoiat? Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Link to comment

O.U.G. 195/2002 actualizate

Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(31) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
(4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Link to comment
  • 5 years later...
  • Marius changed the title to Puncte penalizare - permis conducere
  • 2 months later...

Punctele de penalizare,au aceeasi baza de date cu cei care au permisele suspendate?Daca ai avut permisul suspendat,l-ai dat pierdut,ai facut altul si l-ai predat pentru o suspendare de 90 de zile,si ai continuat sa conduci cu cel vechi,iar acum ai luat o amenda si 2puncte de penalizare te poate depista?si ce risti pentru distractia asta😞

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.